Ešte stále nemáme dosť informácii, ako škodia. Málo ľudí verí tomu, že konzumácia potravín s aditívami môže viesť k mnohým rizikám. Nevedomosť o následkoch je ešte stále medzi nami. Prečo nežiť zdravšie s bionáhradou?Tým ...
Európska komisia už po tretí krát prehrala hlasovanie o národných zákazoch pestovania GM plodín v členských krajinách EÚ.Organizácia Greenpeace s nadšením privítala včerajšie rozhodnutie ministrov životného prostredia členských ...
Európsku petíciu organizácie Greenpeace podporilo aj 16 600 občanov Slovenskej republiky.Predstavitelia Greenpeace dnes v Bruseli odovzdajú komisárovi Európskej únie pre zdravie Markosovi Kyprianouovi petíciu s 1,000,000 podpisov. Občania EÚ ...
V minulom roku sa na slovenskom trhu objavilo päť neoznačených výrobkov s obsahom GMO.Organizácia Greenpeace požiadala začiatkom januára 2007, na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám, Štátnu veterinárnu a potravinovú ...
31. 10. 2006 požiadalo v spoločnom otvorenom liste 18 mimovládnych organizácií (MVO) zo 14 európskych krajín riaditeľstvo obchodného reťazeca Lidl o zásadné zníženie predaja potravín obsahujúcich zostatky pesticídov (rezíduá) ...
Každodenný nákup. Čakáme pri pokladni, ktorá je obložená ako ten najslávnostnejší sendvič. Žuvačky, „kinderká“, lízanky, cukríčky... Pestré farby, lákavé obrázky. Čo zaujme Vaše dieťa?Súťaž a séria príspevkov ...
Tak, a je tu úplný záver vyhodnotenia súťaže BIO spotrebiteľa. Nakoniec sme si nechali dva najzaujímavejšie príspevky, ktoré upozorňujú na súvislosti používania prídavných látok v potravinách a nápojoch určených pre deti ...
Od súťažiacich sme dostali veľa tipov na výrobky, ktoré obsahovali síce veľa prídavných látok, mnohé z nich však boli z kategórií látok „ešte prijateľné“ (2) alebo „menej vhodné“ (3), a teda v celkovom číselnom vyjadrení ...
Skúšali ste niekedy doma niečo farbiť, napr. kraslice alebo staré tričko? Ak ste používali prírodné farbivá (napr. z cibuľových šúp), akú sýtu farbu sa vám podarilo na konečnom produkte vyčariť? Príroda je síce plná farieb, ale ...
Jednoduchý spôsob, ako určiť „záťaž“ potraviny nepriaznivými prídavnými látkami, je vypočítať celkový E – koeficient. Jeho výška záleží nielen od samotného počtu prídavných látok, ale aj stupňa ich zdravotnej ...