Podľa zdravotnej agentúry OSN môže rozvoj geneticky modifikovaných potravín (GMO) priniesť prospech farmárom aj spotrebiteľom.Podľa zdravotnej agentúry OSN môže rozvoj geneticky modifikovaných potravín (GMO) priniesť prospech farmárom ...
V dnešnom svete nás sprevádza chémia všade, od ranného umytia až po zhasnutie lampy na nočnom stolíku. A dostala sa aj do potravín. Zahusťovadlá, emulgátory, prídavky na zjemnenie chute, na jej zvýraznenie, aromatické látky, aditíva ...
Štátna veterinárna a potravinová správa nie je vo svojich správach dosť konkrétna. Prečo? Na moje otázky odpovedá MVDr. Martin Chudý, vedúci kancelárie ústredného riaditeľa ŠVPS SR.Správy akou je napr. Úradná kontrola potravín ...
Bezpečnosť potravín ako slovné spojenie je známe azda každému. Menej už verejnosť vie, o čo v danom prípade ide, aký široký záber predstavuje a čo všetko sa za ním skrýva.Mohli by ste nám to z rezortného pohľadu priblížiť? ...
Geneticky modifikovaný DNA materiál sa dostáva von z geneticky modifikovaných potravín do črevných baktérií v ľudskom tele. Bezpečnosť GMO je spochybnená.To je výsledok prvého známeho experimentu s GM potravinami na človeku, ktorý ...
Dusitan sodný, používaný pri spracovaní mäsa, je silný karcinogén. Ľudia, ktorí konzumujú veľa údenín, sú ohrození rakovinou pankreasu.Podľa novej americkej štúdie je riziko ochorenia na rakovinu pankreasu u ľudí, ktorí konzumujú ...
Stalo sa Vám, že ste v obchode natrafili na nekvalitnú zeleninu, alebo iné potraviny? Alebo na potraviny po dátume doporučenej spotreby? Chcete to niekomu oznámiť, aby ste ako spotrebiteľ docielili nápravu? Ak ste aspoň raz odpovedali ...
Ekologické poľnohospodárstvo je zárukou kvalitných a bezpečných potravín. Dostane od vlády podporu, ktorú si zaslúži? Ministerstvo pôdohospodárstva volá po kvalitných a bezpečných potravinách. Presne také sú biopotraviny. Kedy sa ...
Geneticky modifikovaná kukurica perom Jany Janku.Európa rozširuje využívanie geneticky modifikovaných organizmov (GMO) pri výrobe potravín a krmív. Povolené geneticky modifikované osivá by mohli vysievať aj slovenskí farmári. Tento rok ...
EÚ prehodnocuje zdravotnú bezpečnosť látok, ktoré výrobcovia pridávajú do potravín. Pre HN to potvrdila vedúca Odboru hygieny výživy Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) Iveta Trusková. Hodnotenie sa robí pravidelne, každých desať ...