BIO spotrebiteľ

Recepty, zdravá výživa

Nakličovanie fazuliek mungo,  foto: Anna Halajová

Jarné nakličovanie semien

  Anna Halajová

Ak máte chuť na jar prirodzene posilniť zdravie, klíčky mungo fazuľky sú na to výborné. Chrumkavé a sladkasté ako svieži hrášok…Nakličovanie fazuliek mungo foto: Anna Halajová Moja mama je zlepšovateľka. Často má veľa ...


Jednoduché nakličovadlo,  foto: Alena Pohorencová

Prvé zelené vitamíny

  Alena Pohorencová

Zima je vo svojej polovici. Pomaly sa nám začínajú míňať jesenné zásoby, čerstvej zeleniny a ovocia je už menej, a preto si môžeme doplniť chýbajúce vitamíny aj čerstvou petržlenovou vňaťou , žeruchou, či klíčkami. Jednoduché ...


Recept na jablkovú polievku

  Zuzana Gallayová

Nie je tomu tak dávno, kedy sa ovocie v kuchyni využívalo častejšie a bolo súčasťou nielen sladkých, ale aj mnohých slaných jedál. Inšpiráciou pre tento recept bola návšteva akcie Deň Jablka v Ladzanoch, kde som mala možnosť ...


Hotová müsli korytnačka,  foto: Zuzana Gallyová

Müsli – korytnačky

  Zuzana Gallayová

Pondelkové rána nemusím... vstáva sa nám horšie, všetko je akési spomalené, naskočiť do zvyčajného kolobehu vyžaduje skutočný výkon... Preto ak sa dá, desiatu nachystám už v nedeľu, v nádeji, že zmenším povíkendový chaos. ...


Cícerový guláš,  foto: Jela Maliariková

Biospotrebiteľský recept mesiaca - MAREC

  Klaudia Medalová

1. miesto za marcový recept a odmenu v podobe darčekovej poukážky na nákup biopotravín v hodnote 10€ v BIO obchode Malý princ v Trenčíne alebo cez www.bio-obchod.sk získava Jela Maliariková za vegánsky "Cícerový guláš". ...


Rajčinová polievka,  foto: Zuzka Gallayová

Čo dnes variť?

  Klaudia Medalová   1 reakcia

Aj Vás trápi každodenná otázka: Čo dnes uvariť? Poďte spolu s nami objaviť zdravé recepty plné prírody.Čo idete dnes variť? Čo Vám chutí? Máte dobrý tip na zdravé a chutné jedlo? Podeľte sa oň ...Najzaujímavejšie a najlepšie ...


Jablkový zákusok,  foto: Zuzka Gallayová

Kukurično-špaldový koláč s jablkami

  Zuzana Gallayová   2 reakcie

Výborný, "hrnčekový" koláč s polevou...Potrebujeme: Jablkový zákusok foto: Zuzka Gallayová NA CESTO 2 BIOvajcia 3/4 šálky hnedého cukru 1 vanilkový cukor 1/2 šálky oleja 1,5 šálky BIOmlieka 1 šálka kukuričnej múky 1 ...


Francúzsky výskum potvrdzuje pozitíva BIO stravy pre zdravú výživu

  Klaudia Medalová

Nová správa Francúzskej agentúry pre bezpečnosť potravín (AFSSA) zistila, že biopotraviny sú lepšie a obsahujú menej pesticídov a nitrátov, ktoré sú spájané s výskytom zdravotných problémov, vrátane cukrovky a Alzheimerovej ...


Recepty z konope

  Ivan Bašnák   1 reakcia

Sladké alebo slané konopné lokše Slané: Teplé lokše štedro potrite konopným olejom a osoľte.Sladké: 1 šálku nelúpaných konopných semienok pomeľte na mlynčeku na mak s 1 šálkou kryštálového cukru. Teplé lokše potrite konopným ...


Keltýš,  foto: Rado Makaň

Keltýš (kalkýš) – požitavská špecialita

  Klaudia Medalová   11 reakcií

Ochutnali ste niekedy v živote keltýš? Kamarát Rado nám posunul tento zaujímavý recept aj s fotodokumentáciou postupu... Hmmm, do zlatista upečený keltýš, čerstvo vytiahnutý z rúry vyzerá neodolateľne, čo poviete? Ďakujeme za tip na ...


BIO magazín

Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií