BIO spotrebiteľ

Chlieb a pekárenské výrobky

Aké pravidlá platia pre výrobu chleba a pekárenských výrobkov ak majú byť zaradené medzi biopotraviny?

Na výrobu chleba a pekárenských výrobkov možno používať len múku

  • z potravinárskeho obilia,
  • dopestovaného ekologickým spôsobom.

V technológii výroby chleba a pekárenských výrobkov sa nesmie používať:

  • práškový glutén a iné prostriedky na zlepšenie chleba,
  • syntetické prídavné látky,
  • emulgátory,
  • farbivá,
  • konzervačné prostriedky,
  • minerálne oleje,
  • syntetické oleje,
  • chemické konzervačné látky na predĺženie doby skladovania chleba a pekárenských výrobkov,
  • enzýmy.

Ďalšie informácie:

BIO chlieb Európska únia poľnohospodárstvo

Biopotraviny, bioprodukty



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií