BIO spotrebiteľ

Fašírky

13.09.2006 08:29
Milí moji, prepáčte mi toto familiárne oslovenie, ale už viac ako rok denne navštevujem Vašu stránku a a ste mi blízki ako moja rodina a priatelia. Každý deň sa teším na nový príspevok a mám odložený a vyskúšaný každý nový recept. A získala som fantasticky veľa nových vedomosti. No jednoducho s Vami ma to baví, ste super.
Keďže pochádzam z Banskej Bystrice mám šťastie na zdroj najmä bio potravín a tak v prevažnej miere ich uprednostňujem. A verte okrem dcéry varím aj pre môjho 83 ročného otecka, ktorý často nevie čo za suroviny napr. miesto mäsa použijem.

A variť ma baví a je mi ľúto keď tieto fantastické produkty niekto ignoruje s poznámkou, že napr. to zobú iba vtáky a pod. Ale "napravila" som už aj dosť mladých mamičiek.

Receptov mám za dva" fascikle" väčšinou od p. Uhrína rodáka z B.B., ale aj Mudr. Jonáša z Prahy a nimi sa inšpirujem, ale zapájam najmä vlastnú fantáziu.

Ako na fašírky

Ale k receptu. Aj keď je leto a žiadate jednoduchý recept, myslím si že na Vaších stránkach je ich mnoho, ale ja som vymyslela alebo vylepšila obyčajnú "fašírku" po ktorej sa len tak zapráši a chutí aj deťom. A najmä dá sa zobrať aj do batoha v lete.

Keďže suroviny nevážim odhadom:
  • deň vopred namočiť a na druhý deň uvariť 250 g pšenice kamut a lebo špaldy bio
  • 250 g cícer ( rímsky hrach) bio
  • 250 g sója bio pomlieť na mäsovom plynčeku včítane
  • 1 cibuľa
  • pár obvarených šampiňónov(nemusí byť)
  • 4-5 strúčikov cesnak
  • majoránku podľa chuti
  • solčanku, Wurzel
  • droždie Tebi 2-3 lyžice
  • špal. múka hrubá 2 lyžice + 2 pohrubá
  • 2 domáce vajcia


Všetko zmiesiť a tvarovať malé fašírky ( karbonátky) a tieto v rúre z oboch strán opiecť. Z uvedeného množstva cca 30 ks.

Chutia teplé napr. s tekvicovým resp. cuketovýcm prívarkom s kôprom a zemiačikmi s osmahnutou cibuľkou a petržlen.vňaťou ale aj studené so surovou zeleninou.

Takže prajem veľa úspechov vo Vašej prepotrebnej osvetovej práci a teším sa na ďaľšie trhy v Trenčíne.

S pozdravom Vaša fanynka.



(Článok vyšiel v rámci súťaže Letné pochutnanie)





Hodnotenie: 70%, 2 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Diskusia: Fašírky ...

    Prosím Vas ako dosiahnem,že velká fašírka na pekáci bude sypká a nie taká hustá a tvrdá ako obyčajne.Nemám do masy dat sneh z vajca?
      Reagovať
     
    0
     
    0

    na toto jedlo by si mali dat pozor zlcnikari a ludia so slabsim travenim...ked po revolucii nastal vegetariansky bum, bol u nas kurz zdravej vyzivy a prave po takychto fasirkach dostali dve adeptky zdravej vyzivy taky zlcnikovy zachvat, ze na druhy boli hospitalizovane...je to velmi tazko stravitelne jedlo...hlavne soja v kombinacii s cesnakom a cibulou casto sposobuje traviace problemy, nehovoriac o tom, ked sa k tomu este daju huby a kvasnice...
      Reagovať
     
    0
     
    0



Pridať názor na článok





BIO magazín

Recepty, zdravá výživa
Receptár je o tom, ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.



Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií