BIO spotrebiteľ

Najlepšie syry robia na salaši na konci sveta

18.08.2015 11:47
Ocenenie Majster syrár získala Oľga Apoleníková z Pružiny už tretíkrát.

Aký je recept na špičkový ovčí syr? Oľga Apoleníková tvrdí, že syr je výborný, ak ho ľudia vyrábajú s láskou. Takéto vysvetlenie zvyčajne nepresvedčí, ale majsterka syrárka vzápätí vysvetlila.

„Je to živý tovar, a ten nasáva informácie z okolia, odrazí sa v ňom, či je v dojárni alebo syrárni krik a hurhaj, alebo je tam pokoj a pohoda. Je veľký rozdiel, keď niečo robíte s láskou, alebo preto, že to musíte robiť. Ak to musíte robiť, tak to nerobíte jemnučko a nedávate do toho srdce,“ vraví Apoleníková.

Celý článok o Oľge Apoleníkovej z Pružiny si môžete prečítať v Pravde.

Žinčica, korbáčiky, ovčí syr... Po výrobkoch zo Salaša Pružina sa len tak zaprášiloŽinčica, korbáčiky, ovčí syr zo Salaša Pružina
foto: Kristína Medalová
výroba syra Salaš Pružina Oľga Apoleníková chov oviec BIO syry




Hodnotenie: 65%, 4 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Diskusia: Najlepšie syry robia na salaši na konci ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Pobyt na ekofarme
    popis



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií