BIO spotrebiteľ

Cesnaková polievka

30.05.2005 10:40
Cesnaková polievka - klasický slovenský recept. Mierne som ho však vylepšila.

Najskôr chcem upozorniť, že cesnakovú polievku som varila spolu so špaldovými rezancami. To preto, lebo vodu z rezncov som nevyliala, ale využila som ju na polievku.

Cesnaková polievka, až sa slinky zbiehajú
Cesnaková polievka, až sa slinky zbiehajú

Pred záverom uvarenia šošovice a rezancov som v jednom hrnci dala trochu oleja a múky zasmažiť spolu s mletou červenou paprikou. Kto rád štiplavé, pridá aj štiplavej.

A potom – som naliala vodu z rezancov na zásmažku. Použila som aj vodu zo šošovice, veď škoda by jej bolo. Pretlačila som 5 strúčkov cesnaku, a polievka je hotová!

Ako závarka sa dajú dať zvyšné rezance z jedla alebo nasucho opražený chlieb, prípadne nastrúhať trochu tvrdého syra. U nás sa dáva „nadrobené“ všetko, lebo každý má rád iné.


Dobrú chuť, praje Daniela!

 
cesnak - pestovanie - účinky - recepty




Hodnotenie: 78.4%, 12 hlasov Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Daniela DivílkováOd roku 2002 dobrovoľne a s radosťou pracuje pre Centrum environmentálnych aktivít v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Cesnaková ...

    cesnaková polievka

    Varíme to trošku inak, ale výsledný efekt je zrejme rovnaký - ide o výbornú polievku a ten cesnakový pach sa rýchle stráca. Dobrú chuť.
    Milan, Rimavská Sobota   Reagovať
     
    0
     
    0



Pridať názor na článok





BIO magazín

Recepty, zdravá výživa
Receptár je o tom, ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.



Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií