Suroviny:
Postup:
Nakrájame cibuľu a podusíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájanú kapustu a rascu, poprášime paprikou, zamiešame a zalejeme vodou. Pridáme kernoto a varíme 15 minút. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a varíme ešte 15 minút. Nakoniec dochutíme, podľa chuti môžeme zahustiť múkou, necháme prejsť varom a na tanieri ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.
Náš tip:
Ponúkame vám koreniny a bylinky sú dostupné v kvalite bio z produkcie Slnečnej brány alebo hospodárstva rodiny Abrlovej. Byliny by mali v našom organizme pomáhať a liečiť, preto by nemali mať za sebou „chemickú kúru“. Pri konvenčných (nie bio) koreninách je bežné ich ožarovanie.
Info pre Vaše zdravie:
Špaldové kernoto (špaldové krúpy) je najobľúbenejším zo špaldových výrobkov. Kernoto nie je potrebné vopred namáčať, ako celé zrná sa uvarí v priebehu 25-30 minút. V porovnaní s celými zrnami má jemnejšiu chuť. Okrem rýchlej prípravy je možné použiť ho do polievok, rôznych šalátov, ako prílohu k mäsu (náhrad za ryžu či v kombinácii s ryžou), ako hlavné jedlo v rôznych zmesiach so zeleninou, hubami, alebo ako sladké dezerty s ovocím alebo pudingom.
Kapusta:
- Je bohatá na draslík, horčík, vápnik a fosfor;
- Obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín K a ďalšie vzácne prvky;
- Má liečivý účinok pri liečbe žalúdočných vredov;