Kým na západ od našej hranice zažívajú ekopotraviny boom, slovenskí ekoproducenti zápasia o prežitie. Veľké obchodné reťazce nemajú záujem o, v úvodzovkách DRAHÉ, ale kvalitné potraviny.
Tak týmito slovami začala
reportáž Martina Krúpu zo Slovenskej televízie 6.10.2005 v hlavnej spravodajskej relácii.
Reporáž priniela minimálne jedno pozitívum. BIO zemiaky z Liptovskej Tepličky, ktoré ukazovali v reportáži sú už predané. Vzhľadom na to, reporáž sa niesla v duchu toho, že biopotraviny končia v zahraničí, to pozitívum určite je.
Na druhú stranu, keď som videl a počul slova Richarda Medala, tak je jasné, že sú vytrhnuté z kontextu, a celá problematika by si zaslúžila oveľa, oveľa viac času a priestoru.
Teším sa, že raz budú biopotraviny a ekologické poľnohospodárstvo TEMOU DŇA na programe STV2, tak ako napr. geotermálna energia a jej využitie. Ono totižto o tom, či budú mať aj na Slovensku ekopotraviny nejaký boom, záleží
"trošku" aj od takej inštitúcie, akou Slovenská televízia je.
Súvisiace články:
Povedali a napísali o Dňoch ekologického poľnohospodárstva