Tento jav je hádam aj logický. Asi sa mýlime v prioritách a v tom čo je prostriedok a čo cieľ. Ekofarmárstvo, agroturistika, biofarmárstvo, tradičné farmárstvo a mnohé ďalčie cesty sú rôzne spôsoby ako udržať vidiek taký aký má byť.
Ale musíme si uvedomiť že koreňom slova nie je eko, bio, turistika, tradičné ale koreňom slova je farmárstvo a agro. Pokiaľ sa nespoja všedci tí ktorí sa zaoberajú farmárstvom "veľké peniaze" v globalizovaných spoločnostiach zakrátko docielia to že budeme na Slovensku jesť len potraviny zo značkou "Petrol Origin".
Mimochodom všimli ste si otrasnej kvality údenín v poslednom čase. V akomsi prezervatíve je zabalená čudne zrnito-vláknitá hmota- párky sa rozvárajú na blato a chuť je pochybná. Neviem čím boli nahradené polyfosfáty ale určite to nie je kvalitná spojka z mladého hovädzieho mäsa.
Za kvalitu výrobkov ale nemôže predajca ani výrobca ale zákazník. A zdá sa že Slováci sú ako zákazníci veľmi nenároční - "čo zasejú to budú žať".
Re: kvalita
Pán Peterg Za kvalitu zodpovedá hádam aj štátny dozor na prevádzke,ktorý má možnosť sa vyjadriť k receptúre ,,výrobku"a d o z e r á na výrobu .Pripomienky treba adresovať miestne príslušnej RVPS. CHyba je ,že sa nesťažujeme...