BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Aditíva – Emulgátory

1. Aditíva – Emulgátory
    Hovorí Vám niečo pojem emulgátory ? Ak nie, práve v tomto článku sa o nich dozviete, a ak ste už o emulgátoroch počuli, aj tak sa oplatí prečítať tento článok, aj v tejto časti nájdete samozrejme zoznam najčastejšie používaných emulgátorov. Čo sú to emulgátory?

Emulgátory sú činidlá umožňujúce vznik emulzie z dvoch alebo viacerých vzájomne nemiešateľných kvapalných látok, napr. vody a tuku.

Čo môžu spôsobovať emulgátory?

Látky zo skupiny...

Reagovať

2. Slovenské výrobky???????

Nedávno som počula jednu anketu,v ktorej okrem iného ľudia na Slovensku stále viac dôverujú slovenským výrobkom.No zarazilo ma,keď som si doma otvorila chladničku a na našom slovenskom výrobku som našla nie jednu,ale viac emulgátorov,ktoré sú zdraviu nebezpečné.Dokonca som tam našla emulgátor E330,ktorý je jedným z najnebezpečnejších,má vysoko rakovinotvorné účinky a vo viacerých krajinách napr.USA,je zakázaný.
    Tak potom čomu máme veriť.
      Reagovať

0

0

Re: Slovenské výrobky???????

E330 je kyselina citrónová, z akých zdrojov máte fakt, že je jedným z najnebezpečnejších a má rakovinotvorné účinky? V tom prípade by som na vašom mieste nejedol žiadne cytrusy a nepil žiadne sladené nápoje (až na výnimky) ktoré tiež často obsahujú toto zaujímavé dochucovadlo)
    jakub   Reagovať

0

0

Zoznam éček

Našiel som veľmi podrobný zoznam éček. O každom je tam odsek textu, ako je škodlivé alebo naopak bezpečné. Odporúčam všetkým preštudovať, dosť ma to prekvapilo čo jeme. Adresa je http://www.emulgatory.cz
    Juro   Reagovať

0

0

E 330

na Vašej stránke neuvádzate všetky Éčka. Počul som, že 300, 330 a 333 sú veľmi nebezpečné. Nedávno som dokonca na kúpenom koláči 330 našiel, a mal som obavy. Ale teraz som pozrel stránku http://www.emulgatory.cz, kde sú tieto Éčka označené ako úplne neškodné. Potvrdíte mi niektorú z týchto verzií? Prosím odpoved na mail.

LuK   Reagovať

0

0

ecka

reagujem na prvy prispevok... E330 je kyselina citronova... pri chemickych analfabetoch ako vy sa budu za chvilu aj citrony oznacovat napisom: POZOR, OBSAHUJE KYSELINU CITRONOVU.
    Jana   Reagovať

0

0

Kyselina citronova

Treba rozlisovat medzi kyselinou citronovou prirodzene obsiahnutou v ovoci a tou priemyselne vyrabanou, ktora sa pridava ako konzervacna latka do potravin. Proces vyroby som nasla na Wikipedii: "V dnešní době převažuje průmyslová výroba pomocí kultury Aspergillus niger (plieseň) .Při této výrobě je kultura krmena sacharózou aby produkovala kyselinu. Poté je kultura zflitrována a kyselina je z výsledného roztoku vysrážena pomocí hydroxidu vápenatého. Ze vzniklé vápenaté soli kyseliny citronové se samotná kyselina získá pomocí kyseliny sírové."
    Kyselinu citronovu E330 povazuju odbornici za viac-menej prijatelnu pre organizmus, na stupnici vhodnosti ci nevhodnosti pre organizmus od 1-5 (od najlepsich po najhorsie) ma cislo 2 alebo 3.
    Klaudia   Reagovať

0

0

Re: Aditíva – Emulgátory

Je veľká škoda, že aj tuna na slovensku nemáme obdobnú stránku ako je ta česká. emulgatory.cz
    Teda, ak trepen, opravte ma. Ale tuna sa akosik vždy tá pravda zatĺka lepšie ako kdekoľvek inde. Ešte dobre, že našim bratom čechom rozumieme a že oni sú takí prostorekí.
    Mariana   Reagovať

0

0

E 330 je neškodná prísada. Fáma, že je rakovinotvorná vznikla pri zlom preklade mena nemeckeho doktora, ktorý robil podrobný výskum tejto látky. Jeho meno by sa dalo preložiť ako \"rakovinový\" a tak mame na internete už dlhé roky tkz. kačicu o rakovinotvorných účinkoch kyseliny citrónovej:)
    Lucia   Reagovať

0

0

Žádná uměle, tedy chemicky vyrobená látka není bezpečná a v pořádku a už vůbec ne zdravá... a to je problém i E 330... protože v ní vždy zůstanou zbytkové chemikálie užívané k vylouhování a původní k výrobě užité chemikálie, tedy i plísně, z látek užívaných k výrobě, jaké jsou v případě E 330 užívané, to máte popsáno už výše... A nikdy je také nelze zdravotně srovnávat s látkami z ovoce či zeleniny, tedy s přírodním vitamínem C a jeho zdravotní prospěšností pro organismus.

Dr. Jana H. K.
    Dr. Jana H. K.   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií