BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Chudokrvnosť (anémia) - vhodná strava

1. Chudokrvnosť (anémia) - vhodná strava
    Ak máme dlhodobý nedostatok hemoglobínu, vzniká chronická únava a anémia. Hemoglobín je farbivo našej krvi. Prečo by malo záležať na obyčajnom farbive? A ako sa vhodne stravovať vás trápi chudokrvnosť? Hemoglobín, nie je také obyčajné farbivo. Obsahuje železo, ktoré je nutné pre prenos kyslíka do tkanív tela. A taktiež červené krvinky, ktoré ak chýbajú, trpí organizmus tiež. Dlhodobá únava, vyčerpanosť, bledosť, roztržitosť sú príznakmi chudokrvnosti....

Reagovať

2. super

Aj ja aj môj ročný synček máme nízke hodnoty hemoglobínu. Musím dodať, že sa stravujeme takmer vegetariánky (občas ryba).
    Pri rozhovore s lekármi som vždy poučovaná o tom, ako máme jesť mäso, práve kvoli železu a samozrejme s veľkými výhradami na takmer vegetariánske stravovanie malého dieťaťa.

Preto som veľmi rada, že ste uviedli toľko rastlinných zdrojov, ktoré dopĺňajú železo v organizme. Bolo by super, keby si takéto niečo prečítali i lekári, ktorí na mäso nedajú dopustiť a na železo nám radili hovädzinu a teľacinu.

Ďakujeme za skvelé tipy.
    Janka a Timurko
    Janka   Reagovať

8

4

mam 23 a anémiu.
    Cítim malátnosť, točí sa mi hlava, mám nízky tlak a nedostatok železa. Trpím nespavosťou a citlivým spákom.
    Poradí mi niekto, prosim.
    dakujem
    MM Zvolen
      Reagovať

2

0

Re:

ahoj aj ja trpim anemiou uz tri roky..vsetky priznaky ktore si opisala ty som mala aj ja..bolo som uz na uplne spodnej hranici ale nastastie ma dali dokopy teraz vsak dozivotne musim brat zelezo lebo bez neho nemozem byt a vsak ked clovek dodrziava to co nam lekari povedia da sa to zvladnut
    vierka   Reagovať

7

0

Re:

ahoj aj ja trpim anemiou uz tri roky..vsetky priznaky ktore si opisala ty som mala aj ja..bolo som uz na uplne spodnej hranici ale nastastie ma dali dokopy teraz vsak dozivotne musim brat zelezo lebo bez neho nemozem byt a vsak ked clovek dodrziava to co nam lekari povedia da sa to zvladnut
    vierka   Reagovať

1

0

Re: Re:

známa mala všetky tie negatívne príznaky, prepisovali jej rozne preparáty so železom a nič. Ktosi jej však poradil koloidné železo a má všetko v poriadku.
    jana   Reagovať

2

1

Re:

vierka   Reagovať

2

1

Re:

Skúste užívať trstinovú melasu, obsahuje veľa železa v prírodnej forme, je to naozaj skvelá potravina :) dalej cviklu, semienka a čaj roiboos. Treba užívať aj vit. C pretože bez neho sa železo zle vstrebáva.
    Simona   Reagovať

2

0

Rastlinné zdroje železa

Je síce pravda, že organizmus vie jednoduchšie získať hémové železo (krv je súčasť mäsa )ako nehémové, ale v rastlinných zdrojoch je ho oveľa viac. Porovnajme: hodnoty sú v mg na 100 g - hovädzie maso 3,3, ale šošovica 9,0, sójová múka 13,0, pšenica 5,9, zemiaky 1,0. Bohatým zdrojom je tiež listová zelenina a pŕhľava. (Viac pri článku Vegetariánstvo). Kleňová
      Reagovať

1

3

nedostatok železa

Prosím vás o radu.Naša dcérka je tehotná,má nízku hladinu hemoglobínu,poraďte na najlepší zdroj železa pre tehotnú.
    Napíšte mi prosím na moj mail.
    Ďakujem Helena
    Aký máte názor na urinoterapiu?
    Hela   Reagovať

3

1

nedostatok železa

Prosím vás o radu.Naša dcérka je tehotná,má nízku hladinu hemoglobínu,poraďte na najlepší zdroj železa pre tehotnú.
    Napíšte mi prosím na moj mail.
    Ďakujem Helena
    Aký máte názor na urinoterapiu?
    Hela   Reagovať

0

0

nedostatok železa

zistili mi nízku hladinu hemoglobínu,može to byť sposobené tým, že mi brali krv počas menštruácie?
    gaga   Reagovať

13

1

nedostatok železa

zistili mi nízku hladinu hemoglobínu, aké vyšetrenia ma ešte čakajú?
      Reagovať

5

7

nedostok zeleza

Ja mam chudokrvnost uz viac ako 15 rokov. Cez bezny rok to obcas ujde. Najhorsie sa citim v Tatrach, ked chodim na tury. Tam vydrzim chodit tak 3 hodiny, potom musim odpocivat cca kazde 3-5 minut. A nie sú to jednoduche tury, ale take 10 hodinove. Smutne je, ze niektori ludia z mojho okolia to nechapu, ze mozem byt za taku chvilu unavena a jednoducho nevladzem. Ale tie vyhlady a krasy prirody mi za to stoja. Mne nezaberaju tabletky, telo si zelezo nechce zobrat zo stravy, ale obcas injekcie s B12 mi pomozu aspon na nejaky cas. Velmi by som sa chcela uplne zbavit anemie.
      Reagovať

0

0

Re: nedostok zeleza

Myslím, že najlepšie sú potravinové doplnky (na adcc.sk ich nájdete dosť, sú aj iba s obsahom železa bez nejakých prídavkov) a hovädzie či iné červené mäso, lebo obsahuje hémové Fe2+.
    Po 3 mesiacoch ako mi zistili anémiu (kvôli menzesu) z nedostatku vitamínu B12 som brala potravinový doplnok N.B. s obsahom B12 500mg a hodnoty z 172 stúpli na 527, RBC (počet červ.krviniek) stúpol z 4,16 na 4,53, hemoglobín (HGB) ostal cca rovnako. Idem to skúsiť aj so železom v potravinovom doplnku J.... s obsahom 50 mg, keďže mám stále anémiu, ale už aj z nedostatku železa. Brala som aj dávnejšie rôzne lieky s obsahom železa, no tie obsahujú veľa kadejakých pomocných látok, proste majú vedľajšie účinky, bez predpisu je ich len málo, nehovoriac o tom ako často im berú licenie, či skúšajú na nás farm.firmy vždy nejaké nové...
    a   Reagovať

1

4

Re: nedostok zeleza

Dobrý deň,
    cez vikend som bola na prednaskach gastroenterologov, ktory
    zdoraznovali priznaky celiakie. Medzi ne patrila aj chudokrvnost,
    ktora sa neda liecit medikamentami a vyslekd ytak isto nie su vidiet s liekmi. Skuste si dat vysetrit celiakiu, pretoze na toto lekari velmi upozornovali.
    ivana   Reagovať

1

1

Re: Re: nedostok zeleza

Dobry vecer
    Mne robila doktorka preventivne vysetrenie a zistila mi ze som anemicka, mam malo zeleza , nedostatok kyslika atd okrem ineho doktorka ma posyla na.vysetrenie na celiakiu mne sa to.zda ako uplna hovadina sak jem vsetko. BMI Index mam 16,4 vraj je to malo. Ako prebieha vysetrenie na celiakiu
    Dakujem
    jana   Reagovať

1

0

Re: Re: nedostok zeleza

Dobry vecer
    Mne robila doktorka preventivne vysetrenie a zistila mi ze som anemicka, mam malo zeleza , nedostatok kyslika atd okrem ineho doktorka ma posyla na.vysetrenie na celiakiu mne sa to.zda ako uplna hovadina sak jem vsetko. BMI Index mam 16,4 vraj je to malo. Ako prebieha vysetrenie na celiakiu
    Dakujem
    jana   Reagovať

0

0

Zdravim:) Mam 15 rokov a len pred tyzdnom mi zistili anemiu. Na chudokrvnost trpela aj moja st. sestra a mamca bola chudokrva ked cakala mna a aj sestru. Bleda som bola uz od malicka ale krvny obraz som mala vzdy dobry az vyborny... Casto sa citim unavena aj z najmensej cinnosti a som roztrzita. Bola som na krv a vysletky boli slabe az hrozne.. mam zeleza asi ako batola. Len vcera som sa vratila z nemocnici ( a doma si vsetko vazim viac :-) ) tam mi porobyli tie najrozlicnejsie vysetrenia a dospeli k tomu, ze je to ASI nutricneho charakteru, cize zo stravy... 3 mesiace budem uzivat tabletky Maltofer a potom uvidim co dalej... Chcem normalne fungovat ! Prajem vsetkym chudokrvním: Vela sily a skore uzdravenie ;-)
    Mary   Reagovať

4

0

Re:

Dobrý deň, pozrite si stránku pindes.kyani.net Nájdete tam fantastické vitamíny "Trojuholník zdravia", mnohým to už pomohlo!!! Preštudujte si to...hlavne ten sunrise.
    Marika   Reagovať

1

1

Potraviny zivocisneho povodu su NAJVHODNEJSIE...:-D
      Reagovať

1

0

nedostatok železa rieši

PREDOVŠETKÝM mäso, najmä červené.
    21   Reagovať

1

1

Moj 9 mesačný synček má málo hemoglobínu - 110.Berie kvapky AKTIFERIN, stále ho kojím. Bolo, by vhodné keby som užívala tablety aj ja napr. MALTOFER, kedže ja mám tiež okolo 120.

Ďakujem.
    Jana
    Jana   Reagovať

1

3

anémia

zaručený recept ako sa zbaviť anémie je piť v malom množstve bazové víno. Moja 16 ročná dcéra trpí na anémiu už 7 rokov. Vyskúšali sme rôzne lieky, čaje, zeleninu, čučoriedky,ríbezle a nič. Vždy mala železo 3až6. Po mesačnom užívaní bazového vína sa jej železo upravilo na hodnoty 12, dokonca mala až 22. Momentálne je v udržiavacej fáze čo predstavuje železo 9 a hemoglobín 12,9
      Reagovať

1

2

Bazove vino

Prosim mozete napisat recept na bazove vino plus kolko je to male mnozstvo? Nase deti su tiez chudokrvne, tak by som Vas recept rada vyskusala. Dakujem pekne! Je skvele, ked si mozeme pomoct prirodnou medicinou!!!
    klaudia   Reagovať

2

0

chudokrvnost

Dobry Den,
    Robila som si vyskum o chudokrvnosti, potrebovala som sa dozvediet viacej o tom preco to je atd... Vasa webova stranka sa mi velmi pacila. mam k nej jeden nazor. Ty ludia co vam pisu mohli by ste k nim uviest aj odpovede bolo by to zaujimavejsie, lebo takto ostany ludia budu vediet ze niesu samy a ze aj iny ludia maju podobne problemi.
    Takto podobe su tvoreme stranky v amerike ze napisete casto kladene otazky a na ne odpovedate.
    Zaujal ma jeden mail v ktorom dotycni pisal ci sa moze krv stracat menstruaciou no nedozvedela som sa odpoved.
    Dufam ze som Vam trosku pomohla :)
    Prajem prijemny den :)
    Alena   Reagovať

2

0

Re: chudokrvnost

mám anémiu, ktorá sa dostala na povrch až zároveň mononukleózy. V nemocnici ma poslali na ženské, kde zisťovali, či nie som mimodeložne tehotná. Poslali ma tiež na gastro (GIT) vyšetrenie, kde hadičkou cez nos idú do žalúdka.. nakoniec ma poslali na hematológiu, vzali krv (opäť, zas a znova......), prepísali Sorbifer durules na železo, no hodnoty sa upravili ešte predtým zmenou stravy :) denno denne červená repa, rajčiny, jablká, sezam a veľa mäsa.
    zuzana   Reagovať

2

0

Alenke

Dobrý den Alenka, dakujeme za váš nápad, je veľmi fajn, len naráža u nás na detail dosť podstatný - v mnohých prípadoch nie sme kompetentní odpovedať na presné lekárske otázky.. pracujeme v inej oblasti.. ale ak vieme - odpoveď či názor povieme.. sme radi, ked sa na našich stránkach komunikuje.. A vaša otázka ohľadne menštruačnej krvi - stráca sa, ale množstvo je zanedbateľné pre zdravú ženu, deficit sa doplní.. ale domnievam sa, že ak je príliš silný menzes a máte problémy s tlakom či bolesti či ste malátna, treba rozhodne zvýšiť príjem železa stravou alebo navštíviť lekára.. nuž pekný den prajem.
    Redakcia
    dandy   Reagovať

3

0

bazové víno

Nakoľko nám už dozrieva baza posielam recept na bazové víno. 3 l dozretej bazy /bobule/ a 3 l vody pomaly varíme 1 1/2 hod. Keď vychladne prepasírujeme. 1 kg kryštálového cukru dáme do 5 l zaváraninovej flašky a dolejeme bazu čo sme prepasírovali a pridáme 7 ks klinčekov a 1/2 dkg kvasníc a dolejeme toľko vody aby bolo po hrdlo zav.
    flašky . 10 dní necháme stáť a potom scedíme do fliaš a môžeme piť. Užívame každý večer 0,5 dcl vína - dospelí a deti 1 pol. lyžicu a pri úprave železa udržiav. fázu 3xdo týždňa 0,5dcl alebo deti i pol. lyžicu. Je to skutočne osvedčený recept preto pozvite babky a rodinu na oberačku bazy do prírody
    pre Klaudiu   Reagovať

3

0

Práve v utorok mi zistili anémiu, mám veľmi málo hemoglobínu len 100. Zatiaľ mi predpísali len železo a o dva týždne sa musím podrobiť ďalších vyšetrení.
    Určite, ale vyskúšam niektoré z rád, ktoré tu ponúkajú. Dúfam, že sa mi podarí zlepšiť moju anémiu, lebo ma to dosť vyčerpáva. Držím všetkým palce...
    Marta   Reagovať

2

0

anémia

Dobrý deň, ja by som ani nevedela, že mám anémiu a žila by som ďalej, nakoľko pre môjho všeobecného lekára to boli normálne hodnoty / Hemoglobín 97/. Neviem či môžem povedať, že ma zachránili predoperačné vyšetrenia pri ktorých mi iní lekári prízvukovali nízke hodnoty, ktoré nemajú ani kojenci. Vystupňovalo sa to až k bolestiam kolien, ktoré boli pri príšerné a neúmerné veku 27 rokov.
    Chcem upozorniť ľudí s týmto problémom, aby sa nedali nahovoriť na prírodné preparáty a vitamíny, ktoré stoja nehorázne peniaze a nič Vám nepomôžu, tak ako mne.
      Reagovať

0

1

Listova zelenina - bohaty zdroj zeleza

Ako uvadza hore aj pani Klenova, listova zelenina je podla mojho nazoru okrem ineho aj najlepsim rastlinnym zdrojom zeleza. Ako ju vsak rychlo a hlavne chutne zaradit do nasho jedalnicka? Odpoved na tuto otazku som nasla vo vynikajucej knihe "Green for Life" (v anglictine), a to je mixovanim do roznych ovocnych / zeleninovych koktailov. Ja a moj 16 mesacny syncek si na nich pochutnavame takmer denne. Nasim najoblubenejsim je broskynovy, kde mixujeme broskyne, vela listovej zeleniny (napr. pupavovych listov), polovicku avokada (na zjemnenie) a vodu. Ak treba, prisladte nejakych prirodnym sladivom ako napr. med, alebo Agave nektar. Velmi chutny a zdravy koktail.
    Edita   Reagovať

2

0

Re: Listova zelenina - bohaty zdroj zeleza

KONECNE spravna odpoved !! ;-)
    mee   Reagovať

1

0

Dobry den, ako vidim, pisu tu len same zeny... ja som chalan, mam 16 rokov a odmalicka som velmi velmi bledy. navyse som roztrzity, rychlo sa unavim a niekedy sa mi tocieva hlava. moja mama bola v mladosti chudokrvna tiez, brala na to akesi lieky a teraz je to v pohode. je teda mozne, ze to mam aj ja? mal by som zajst za lekarom, alebo sa skusit liecit sam? prosim poradte.
      Reagovať

1

0

Bazove vino

Dobry den,
    citala som si recept na Bazove vino, chcem sa opytat, ako dlho toto mnozstvo pri pravidelnom uzivani vydrzi.
    Dakujem :)
    Lubka   Reagovať

0

0

vysoky hemoglobin

Mohol by mi niekto dat nejake info o opaku cize o vysokom hemoglobine, bola som darovat krv a zistili mi to tak by ma len zaujimalo co to pre mna znamena dik
    Peta   Reagovať

1

0

chudokrvnosť, pre Lubku

Po prepasírovaní nám zostanú 4 l bazového vína. Ak máme horšie výsledky a budeme užívať denne 0,5 dcl bazového vína, tak nám táto dávka vydrží 20-25 dní. Ak sme s výsledkami na tom lepšie tak 3x do týždňa.
    A vtedy vydržíme s vínom tak 4 až 5 mesiacov. Dokonca mám informáciu, že staršia pani s veľmi zlými výsledkami, ktorá dostávala 3-4 transfúzie, stav sa jej po pití vína zlepšil a dostala len 1 transfúziu.
    Každému odporúčam aspoň vyskúšať a na sebe si overiť výsledky užívania bazového vína. Pozdravujem všetkých anemikov.
      Reagovať

1

0

Prisla som sa pozriet na tuto stranku,pretoze pred tyzdnom som v robote odpadla a strasne zle sa mi dychalo.Po vysetreniach mi zistili chudokrvnost a tak som zacala brat tabletky Maltofer a doma oddychujem.Uz dlhsiu dobu som si vsimla,ze som velmi skoro unavena,mam tazky zaludok a tazko sa mi dycha,ale neprikladala som tomu velku pozornost hoci manzel mi vravel,nech s tym nieco robim.Mala som pocit,ze som unavena z prace.Ked som odpadla,moj manzel mi len povedal,ze konecne sa mi nieco stalo... :-).A mal pravdu,inac by som na vysetrenia nesla.Ani po tyzdni sa necitim lepsie a bojim sa,ci sa to vobec zlepsi,ked som si precitala vase prispevky...ste ma nepotesili!Tak nam vsetkym zelam skore uzdravenie,nech ta unava a vycerpanost skoro odide a nech sa zelezo vrati spat....
    hadaida   Reagovať

0

0

Málo železa

Anémia a chudokrvnosť je to isté,alebo sú to dve odlišné "diagnózy? Ja mám málo železa,užívam Sorbifer Durules 2 X denne.Som malátna, skoro sa unavím,točí sa mi hlava a ťažšie sami dýcha. Lekár mi spravil výtery z nosa aj hrdla a zistil nejakého bacila. No a teraz užívam aj Biamoral 480. Ale ako tak čítam vaše príspevky, myslím, že celkom zbytočne zaťažujem svoj organizmus liekmi, hlavne Bismoralom. Okrem iného mám celiakiu, takže to može spolu súvsieť. To bazové víno určite vyskúšam, ale už asi len nabudúci rok- a spravím si aj zásoby. Myslím, že ich budem potrebovať. Ďakujem za skvelé rady a želám Vám ( nám ) železa toľko, aby dobre bolo!!!
    Dana   Reagovať

2

0

mam 14 rokov a malo zeleza asi 7.som bleda odmalicka no zistili mi to iba teraz.......ako sa da chudokrvnost vyliecit????????
      Reagovať

1

1

asi pred tromi týždňami som začala cítiť aj počas dňa únavu, bolela ma príšerne hlava,ale najhoršie sú závraty a z toho všetkého mám obrovský strach, ktorý nedokážem ovládať. Dala som si odobrať krv: železo=3,6 a feritín=1,6, takže katastrofa. Beriem sorbifer durules, acidum folicum a pyridoxin. Tiež som mala nenormálne rýchly pulz. Nechápem, prečo sa mi takto pohoršilo, ale veľmi mi pomohli Vaše príspevky a zistenie, že nemám len ja takéto problémy. Tak si držme prsty, aby sme sa z toho dostali. Čakám na nejaký dobrý príspevok.
    Vivetka   Reagovať

1

1

Som rada, že som našla túto stránku. V zásade dodržiavam všetky uvedené rady. Viac sa orientujem na ovovcie a zeleninu. Málo varím z celého zrna. Preto ma recepty na celé zrno a celozrnnú múku zaujímajú.
    Pri anémii mám problém - a to prenos železa v organizme, tzv. transfer. Tam neviem ako postupovať, keď sa mi železo v tele "stráca, mizne", tzv. "hlad po železe".
    Ponúkam recept na výborné CELOZRNNÉ palacinky:
    Stačí keď pri normálnom recepte /mlieko, vajcia, štipka soli, ČL cukru a hladká múka/ na začiatok nahradíte hladkú múku asi 1/3 múky nejakou celozrnnou /grahamová ap/. Vymiešaná masa sa nechá odstáť cca 40 min. a musí sa "liať po vlase" na rozpálenú panvicu. Ak je hustejšia, zrieďte ju mliekom. Chyták je v odstátí cesta a horúcej panvici. Palacinky sú výborné, navyše z celozrnnej múky sú sladšie a aj pehavé. Prajem dobrú chuť!
    Emilia   Reagovať

0

0

chudokrvnosť

dnes na preventívnej prehliadke som zistila že som na hranici chudokrvnosti, konečne som sa takouto náhodou dozvedela prečo ma stále ťahá na spánok....už dlhšiu dobu som bola neustále unavená, myslela som si že je to bežné, pochádzajúce z práce a vyčerpania, keď sa to už nepozdávalo ani mojej rodine...tak som začala piť viac vody...myslela som si že môj nízky príjem tekutín bol toho pôvodcom, teraz už viem že na rad musí prísť cvika !
    Souzanne   Reagovať

1

0

Asi anemia?

som uz zo svojho zdravotnrho stavu na dne. Najprv som si myslela, ze to moze byt chronicky unavovy syndrom (priznaky sedia) a ze unava mi prisla s astmou, ktoru som dostala pred vyse dvoma rokmi, teraz mam 23 a stav sa mi strasne zhorsil, potrebujem strasne vela spat, som stale hrozne malatna, unavena, citim, ako by som mala kazdu chvilu odpadnut, bolia ma svaly, bleda som dost...
    A doktor mi na to len dal zoznam vitaminov, ktore si mam kupit a ak nezaberu do mesiaca, mam prist na kontrolu, lenze vitaminy po tyzdni nezaberaju a citim sa stale zle... Asi naozaj budem mat anemiu, lebo som aj vegetarianka, nejem dost veci, ktore mi sposobuju astmaticke zachvaty a alergicke reakcie... takze ani to bazove vino by som nemohla...
    werdza   Reagovať

1

0

...

A este som zabudla, ze v poslednom tyzdni uz ani do skoly nevladzem chodit :( Takze asi budem musiet prerusit studium a ist k doktorovi, nech ma uz naozaj poriadne vysetri...
    werdza   Reagovať

0

0

Ahojte.
    Aj ja sa roky liecim na anemiu z nedostatku zeleza, mala som hemoglobin aj 96 a zelezo 4. Tiez som uzivala Maltofer, Sorbifer... ale od vsetkych liekov mam zaludocne problemy. Stale skusam, kombinujem. Vraj zelezo sa nevstrebava a sposobuje zaludocne problemy vtedy, ked je narusena zaludocna mikroflora a ze treba pit Acidko a jest tablety Biopron 9 1 tyzden, potom 2 tyzdne zelezite preparaty a tak dookola. Vyskusala som a zatial to funguje, ibaze uzivam len 3 dni zelezo a 1 den Biopron 9, alebo Acidko a takto to akosi ide. V aprili idem na hematologiu, uvidime, ake budu vysledky. Vraj ak chcem dostat do organizmu zelezo len so stravy, ako je napr. cvikla, musim jej jest kvanta, aby sa zobrazila na vysledkoch z krvi. Drzme sa anemici!
      Reagovať

1

0

anemia v tehotnosti

Som tehotná v 32.týžni a moje dieťa už bolo anemické menili mu už cez pupočník krv a asi zase budu ak to vyjde tak v 36.porodím a potom bábätku vymenia krv. poradte mi i aj po porde ostane anemické alebo výmenou krvi bude už vporiadku? DAKUJEM ZUZA
    zuza   Reagovať

1

0

anemia v tehotnosti

Som tehotná v 32.týžni a moje dieťa už bolo anemické menili mu už cez pupočník krv a asi zase budu ak to vyjde tak v 36.porodím a potom bábätku vymenia krv. poradte mi i aj po porde ostane anemické alebo výmenou krvi bude už vporiadku? DAKUJEM ZUZA

zuza   Reagovať

0

1

chudokrvnosť

vie mi niekto povedať niečo ohľadne nového lieku na chudokrvnosť ferrocomp? Obsahuje látky potrebné na vstrebávanie železa /kys.list.,meď/ ale nemám skúsenosti s jeho užívaním. ´DAKUJEM
      Reagovať

1

0

anemia

aj ja mam priznaky ako vacsina tych co sem pisali.stale som unavena,toci sa mi hlava.iba tento tyzden mi zistili anemiu (hemoglobin 84) a lekarka na hematologii mi povedala ze zajtra musim bezpodmienecne prist.teraz som fakt vystrasena,dufam ze to nie je nic vazne...drzim palce vsetkym!
      Reagovať

0

0

text

ja mam anemiu 14 rokov a vyskusala som vsetko od liekov az po alternativnu medicinu. Pred 5 rokmi mi zistili ze moj zaludok nedokaze vstrebat ziadne mnozstvo zeleza, ktore som mu dodavala do tela.Doteraz mi to bolo v podstate jedno, raz bolo horsie, raz lepsie, ale teraz zistili chudokrvnost aj mojmu 4rocnemu synovi a po 3 mesiacoch uzivania Maltoferu ma este horsie vysledky ako pred zaciatkom liecby. Ma prisun aj vela zeleniny ako aj ovocia tak isto cerveneho masa.Prosim poradt mi kam sa obratit
    Dakujem Adina
    adina   Reagovať

0

0

anémia

Moja dcéra sa 17 rokov trápila s anémiou. Užívala rôzne preparáty, skúšali sme aj alternat.medecínu. Jednoducho sa jej železo vôbec nevstrebávalo. Až nedávno jej zistili biopsiou celiakiu. Pritom silnú anémiu mala ako jediný príznak na celiakiu. Momentálne dúfam, že vhodnou stravou sa jej upravý vstreb.železa. Pozdravujem všetkých s rovnakým problémom
      Reagovať

0

0

anémia

Dnes som bola pre výsledky - a hrúza: hemoglobín iba 81 a železo hlboko pod normnou. Absolvovala som rôzne vyšetrenia /od žalúdka, hrubého čreva, gynek. vyšetrenie - všetko OK/. Už som unavená z tej únavy, ktorá je mojim dennodenným sprievodcom. Klikla som si na túto stránku, aby som sa dozvedela niečo viac o tejto chorobe a prekvapilo ma množstvo ľudí trpiacich podobne ako ja. Kto to nezažil nepochopí /akým problémom je niekedy taká banalita ako umyť riad, alebo ráno vstať z postele/. Potešil ma recept na bazove víno - vyskúšam. Všetkým anemikom praje /aj keď nie uzdravenie, aspoň zlepšenie ich zdravotného stavu, aby sme mohli normálne fungovať/.
    MARHAN   Reagovať

0

0

Po polroku od vysadenia aktiferrinu som zasa tam kde pred tym.Pred tym polrokom som chodila pravidelne na hematologiu asi tak tri roky v kuse.Rozdiel je teraz v tom, ze vobec nepocitujem unavu.Prave naopak nemozem v noci spat.Mam malo hemoglobinu a leukocitov.Som zvedava aku mi nasadia tento raz liecbu.Vsetkych s touto chorobou pozdravujem a prajem pevnu volu v lieceni.
    kaja   Reagovať

1

0

Tak pred tyzdnom som bola na predoperacnych vysetreniach.Operaciu musim odlozit,lebo mam zle krvne vysledky.Dnes som bola na hematologii, hemoglobin 88.Predpisala my sorbifer,tak som zvedava ci sa my to aspon troska napravi.O mesiac mam prist znova na krv.Pozdravujem vsetkych ,drzte sa...
    katarina   Reagovať

1

0

Chudokrvnosť u dojčaťa

Moj osem mesačný syn je tiež chudokrvný. Najskôr bral Maltofer kvapky, no hladiny železa a hemoglobínu stúpli len málo.Potom bral Aktiferin a kylelinu listovu, každy deň sa snažim zaradiť mu do jedálnička hydinu alebo zajačinku, brokolicu, špenát, zelenu fazuľku, petržlenovu vňaťku, no hladina železa je ešte horšia (zo 7 na 5), hemoglobin je rovnaky. Viem, že na chudokrvnosť su dobré aj ostatne strukoviny, no nemám recepty vhodne pre také malé dieťa. Poraďte nám prosím.
    Andrea   Reagovať

0

0

zdravim vsetky "kolegyne" chudokrvne. ja som zial na tom tak isto zistili mi to len pred nedávnom. lekarka mi nechcela dat lieky na zelezo pretoze vraj som na tom neni az tak zle nakazala mi jest cviklu hov maso cernice spenat cucoriedky...lenze cviklu ja do pusy nedam a spenat nemam rada, tak som hladala cucoriedky a cernice..., v konzerve nakolko ich uz volne v prirode najdem asi tazko. tak ak niekto vie co sa da este vhodne papat tak vas prosim o nejaku radu. doteraz som este nezacala tieto potraviny papat ale uz musim nakolko sa citim hrozne slaba, unavena toci sa mi hlava... ved nakoniec to poznate....prosim piste na hore uvedeny mail vopred dakujem
    Daniela   Reagovať

0

0

Re: 8

skuste si kupit v lekarni trstinovu melasu -cierny zazrak
    maja   Reagovať

2

0

Chudokrvnosť u dojčaťa

Moj osem mesačný syn je tiež chudokrvný. Najskôr bral Maltofer kvapky, no hladiny železa a hemoglobínu stúpli len málo.Potom bral Aktiferin a kylelinu listovú, každý deň sa snažim zaradiť mu do jedálnička hydinu alebo zajačinku, brokolicu, špenát, zelenú fazuľku, petržlenovú vňaťku, no hladina železa je ešte horšia (zo 7 na 5), hemoglobin je rovnaký. Viem, že na chudokrvnosť su dobré aj ostatné strukoviny, no nemám recepty vhodné pre také malé dieťa. Poraďte nám prosím.2

Andrea   Reagovať

0

0

dosledky chudokrvnosti

Dobry den, dnes som si bola po vysledky z vysetrenia krvi (len preventivne na iny ucel) a zistili mi anemiu. Ze sa mam zastavit na vysetrenie u praktickeho lekara. Problem je, ze som dost vytazena, zijem aktivne, vela cvicim, nepocitujem nejaku zvlastnu unavu ani ine priznaky (teda doteraz...odkedy mi to povedali, citim sa o vela horsie :). Samozrejme zvysim prisun zeleza vo svojej strave, ale je naozaj nutne kvoli tomu behat po doktoroch? Moze mat neliecenie anemie nejake vaznejsie dosledky? Dakujem za odpoved.
      Reagovať

0

0

hups..

Pardon, zadala som zly email. Toto je spravny. Velmi sa ospravedlnujem.
    bb666   Reagovať

0

0

moj vnuk mal zly krvny obraz po dalsej kontrole mal este horsi nakolko pred tym pil mliecko bebu a pred kontrolov uz jedol vsetko mozne ma 9 mesiacov
    eva   Reagovať

0

0

Nízky hemoglobín

Železo mám v poriadku, ale mám málo hemoglobínu.
    Anémia sa Vám všetkým spája s nedostatkom železa. Viete mi poradiť čím zvýšiť hodnotu hemoglobínu?
      Reagovať

2

0

ahojte, ja by som potrebovala od vas mensiu pomoc, ak je tu nejaky dobry medik..potrebovala by som surne vzorec hemoglobinu, ak je niekto kto by to vedel tak sa prosim ozvite..moj mail..Lenkia 202@azet.sk.. potrebujem to cim skor..vdakaaaa
      Reagovať

0

1

Prosila by som Vas o pomoc. Takisto trpim anemiou. Mam vsetky priznaky od slabosti, pocitu unavy, bolenia svalov a klbov. je mozna s anemiou i bolest chrbtice? Takisto mam stale bolesti hrdla a vytekaju mi krkom hlieny. Pordai mi niekto?

Dakujem.
    baluka   Reagovať

0

0

Anemia

Ahojte všetci anemici aj tí čo nám chcú pomôcť ! Som anemická niekoľko rokov a poviem Vám nie je to dobré . Pracujem 14 rokov s postihnutými deťmi a som totálne na dne , pretože moja hladina železa je 5,2 celý čas ma dopujú actiferinom kompositum,maltoferom a feronatom a nič mi nepomáha . Bola som na gastro ,gynekológii/tam mi predpísali antikoncepciu / a neviem ako ďalej .Ak niekto múdry prečíta môj odkaz ,prosím poradte mi . V našom zariadení sa však používajú dezinfekčné prostriedky , môžu mať vplyv aj na anémiu ? Ak mi chcete pomôcť napíšte prosím Vás na môj mail. Ďakujem !2
    Gabika   Reagovať

2

0

Ahojte. Mam podozrenie ze mam anemiu. som stale unavena a celkom casto ma bolieva hlava. A taktiez som strasne moc bleda. ked chcem zistit ci ju nozaj mam tak musim ist na nejake specialne vysetrenie? lebo co chodim na normalne kazdorocne preventivne prehliadky u doktorky tak mam vzdy vsetko v poriadku. Prosim poradte. dakujem
      Reagovať

0

0

skusenost

Mam 44 rokov a co mi pamat siaha, vzdy som mala problem s nedostatkom zeleza v krvi, unavou, pocitom zimy etc. Nahoda ma priviedla k uzivaniu zeleneho jacmena (pomlety je ale cely list, nejedna sa o vysusenu stavu). Uzivala som jednu malu lyzicku rano nalacno. Po cca 9 tyzdnoch som temer odpadla od prekvapenia ked testy ukazali hodnotu zeleza 63! Vela zeleza je velky problem tiez. Citim sa ako nikdy-ako dynamit, plna energie a unava nikde ani o polnoci. Zelezo ide dole a ja stojim pred dilemou davkovania toho ´zazraku´. Moja dcera mala podobny problem - pomohli varene gastany -prekrojene povarit 7 minut a olupat. Su chutne, velmi zdrave, skoda iba, ze nie su k dispozicii cely rok.
    Alenka   Reagovať

1

0

caute ja mam hemoglobin 78, a bez neakych priznakov keby mi nebrali krv taq to ani newim, pohoda choroba , su aj horsie...:)))
      Reagovať

0

0

anemickost

Dobry den.No tak aj ja som asi pred 2 rokmi zistila ze som anemicka.Ale teras mam pocit e sa mi to aj zhorsilo.V noci nemozem spavat,citim sa unavena a som v celku aj v depresiach.Meso nejem asi 7 rokou mozno aj viac.Snazim sa aj zdravsie stravovat ale nie vzdy mam na to cas.Chcela by som aspon zacat jest kura,ale nemam na to odvahu.Aj ked nie som vegetarian koli zvieratkam ale pre to lebo meso mi nechutilo.No a tym ze pracujem mimo Slovenska nemam tu taky dobry vyber stravy. Ak mi moze niekto pomoct,tak dakujem dopredu
    Kaja   Reagovať

1

0

ach, tá anémia

zdravím všetkých anemikov, len dnes som navštívila túto stránku prvý krát a vidím, že nie som sama, ktorá má takýto existenčný problém. Dnes som sa dozvedela výsledky z krvi, a ostatní sa čudovali, či ešte žijem. Hodnotu hemoglobínu mám len 88 a myslím, že to na sebe aj cítim. Večná únava, bolesti svalov, točenie hlavy, nespavosť, hoci som aj po nočnej, nie a nie zaspať, hoci ma ťahá na spánok. Mám 31 a dlhé roky mám tento problém, hoci takú hodnotu som ešte nikdy nemala. Snažím jesť veľa zeleniny, beriem vitamíny aj na podporu železa ale akoby to môj organizmus nechcel. Čaká ma ešte kopec vyšetrení, ale niektorých sa fakt bojím... Tak aby niekto vedel, čo sa s tým dá robiť, prosím, skúste poradiť... Ďakujem pekne a držte sa všetci :-)
    Monika   Reagovať

0

0

anemia

Dobry den! Tuto stranku som si otvorila z dovodu, ze mi kamaratka stale nadava, ze som stale unavena. Ze sa iba vyhovaram, ked ma vola von. Mam 26 rokov a anemiou trpim uz od svojich 12-tich rokov. Som unavena stale. Neda sa mi dospat. Niekedy by som najradsej prespala cele dni, co sa mi niekedy aj stava. Moj priatel to tiez nechape a tiez mi nadava, ked sa rychlo unavim. Som rada, ze sa s tym mozem niekomu zverit, lebo mnohi ludia to vobec nechapu. Stale vravia, ze som mlada a energie by som mala mat vela. prajem nam vsetkym vela chapavych ludi a zmensenie nasho trapenia. :o)
    Lenka   Reagovať

0

0

anemia

Dobry den! Tuto stranku som si otvorila z dovodu, ze mi kamaratka stale nadava, ze som stale unavena. Ze sa iba vyhovaram, ked ma vola von. Mam 26 rokov a anemiou trpim uz od svojich 12-tich rokov. Som unavena stale. Neda sa mi dospat. Niekedy by som najradsej prespala cele dni, co sa mi niekedy aj stava. Moj priatel to tiez nechape a tiez mi nadava, ked sa rychlo unavim. Som rada, ze sa s tym mozem niekomu zverit, lebo mnohi ludia to vobec nechapu. Stale vravia, ze som mlada a energie by som mala mat vela. prajem nam vsetkym vela chapavych ludi a zmensenie nasho trapenia. :o)
    Lenka   Reagovať

0

1

anemia

MOJA VSEOBECNA LEKARKA SI NEVSIMLA, ZE MAM VELMI NIZKU HLADINU HEMOGLOBINU (73). ZISTILA TO MOJA GYNEKOLOGICKA KED SOM BOLA NA PREVENTIVNEJ PREHLIADKE. MUSIM UZIVAT MALTOFER TABLETKY ASPON 1/2 ROK. ZELEZO SOM MALA LEN 2,6 CO BY MALO BYT ASPON 10,7. KUPILA SOM V LEKARNI ZELEZITE VINO NA CHUDOKRVNOST. TO SOM PILA 1dcl KAZDY DEN, A ZA 2 TYZDNE SOM MLA ZELEZO V NORME. LEN BOHUZIAL HEMOGLOBIN MAM STALE NIZKY. TO BY SOM CHCELA VEDIET, CIM BY SA TO DALO ZVYSIT.
      Reagovať

0

0

anemia

Skuste toto, odporucam kupit z anglicka je tam ovela lacnejsia.

http://www.celostnimedicina.cz/maca-podivuhodne-afrodisiakum.htm

http://www.naturallygreen.co.uk/organic-maca-powder-500g-p-45.html
      Reagovať

0

0

ahojte:)aj ja mam problem s anemiou:(ze som prespala pol zivota,xixi,to by az tak nevadilo,najhorsie su zavraty,stalo sa mi,ze som nemohla vyjst na ulicu,pretoze sa mi tocil cely svet,ten strach je hrozny,brala som nejake atibiotika,ale zase sa mi to vratilo spat,a tiez mi vycitali,ze som strasne leniva lebo som prespala pol dna:)teraz uz viem preco,ale nikto koho netrapi tato choroba nepochopi,ako sa citite,o to horsie,ze zijem v Irsku,a zdravotna starostlivost je tu poriadne draha a o nicom,vela stastia vsetkym.
    martina   Reagovať

0

0

chudokrvnosť

Mám nízky hemoglobín. Cítim sa unavená, točí sa mi hlava,mám búšenie srdca a bolia ma klby na nohách.Neviem či to súvisí s nedostatkom hemoglobínu? Tažko sa mi dýcha. Ahojte
    renáta 16.2.2008   Reagovať

0

0

anemia

ahojte.nas pokladik CHIARA ma anemiu.zistil jej to len 2dni dozadu.boli sme s manzelom v soku.nevedeli sme co to je,z coho.teraz lezi v nemocici,pichaju jej injekcie.radsej nech je pod dohladom lekarov.le neviem v com mam zmenit stravu,co musi papat.rada potesi,. MON.
      Reagovať

0

0

Chcem poradit cviklovú šťavu-dostať v obchodoch bez cukru a konzervačných látok.To je zatiaľ jediné , čo mi trochu pomohlo.Veľmi dobré sú aj sušené marhule.
    Ajka   Reagovať

0

0

Anémia

Som rada/ aj keď je to odo mňa nefér /, že nie som jediná, ktorá má nízky hemoglobín /98/. Dnes ma chcel doktor objednať na nepríjemné vyšetrenia z titulu anémie, ale bohužial mám určitú fóbiu - jednoducho do žalúdka ani do čriev mi žiadnu sondu neprepašujú ani v narkóze. Takže mi ostáva už len hematológ, ktorý dúfam vyrieši moje problémy. Odjakživa som bledá, chudá a to mám už 49 rokov a vždy som tiahla k tej anémii. Len teraz sa cítim viac unavená, ale nie je to také strašné z môjho pohľadu. Rada by som vedela, či sa nájde niekto s podobným problémom ako mám aj ja - " fóbia sondy".
    Pekný deň všetkým.
    Maja   Reagovať

0

0

Anémia

Prosím,nevie mi niekto poradiť v akých potravinách sa nachádza železo?Potrebovala by som širší rozpis.Ďakujem
    lala   Reagovať

0

1

vyčerpanost

Ahojte moje hodnoty su /92/ citim sa velmi unavena a som z toho na nervy.Chodim spavat o 20h .Už si kupujem aj čaje proti unave a nič.Pracujem ťažko tak som si myslela že je to z prace ale ved niesom taka stara že by som sa mala vyvalovat v posteli po praci ,ale musim .Poradite mi?
    raguzza   Reagovať

0

0

anemia?

Ahojte. Na základe príznakov, ktoré som si prečítala o anemii som išla ku svojej obvodnej lekárke a požiadala o kompletný rozbor krvi. Na druhý den mi povedala výsledky, že je to v poriadku a mám výsledky ako bábatko.Stále sa cítim unavená, malátna najradšej by som prespala celé dni a noci.Navyše sa rýchlo zadýcham či pri rýchlej chôdzi alebo po 5 schodoch. Pravda je že som aj zo 5 kilov pribrala, ale neviem čo mám robiť. Kamarátka mi povedala, že na kompletný rozbor treba min. 7 ampuliek krvi a mne zobrala iba do jednej ampulky.Dufam, že sa nejak dopátram vieruhodných výslekov a zistím, čo mi vlastne je. Držte sa všetci som rada že existuje takáto stránka inak by ma to nikdy nenapadlo skumať samu seba.....
    kovana   Reagovať

0

0

Re: anemia?

a čo vám zistili nakoniec? ja mám teraz zápal žalúdka a neviem či to s tým súvisí, gastro lekári hovoria že nie ale sa zadýcham hneď tiež pri rýchlejšej chôdzi alebo 5 schodov

vďaka
    Marek   Reagovať

0

0

vela zeleza v kri

ahojte, moja snubenica ma privela zeleza v krvi, co ukazal jej krvny obraz. Nevedel by nam niekto poradit ako sa ho zbavit, lebo sme nasli, ze privela zeleza poskodzuje pecen, oblicky, pankreac, mozog ....
      Reagovať

0

0

Som úplne K.O.!

Mám 16 rokov, som chalan a posledné mesiace sa cítim na umretie. Nič nedokážem, najradšej by som prespal pol dňa, každý na mňa nadáva že som lenivý, že som mladý a mal by som mať energie koľko len chcem. Ale pravda je iná. Poobede príde na mňa stav, že zaspaávam pomaly aj v autobude na ceste domov zo školy. Prídem domov, nedokážem sa učiť až večer príde na mňa nejaká jemná energia. Bolí ma celé telo, myslím si, akoby som robil v bani. Niektorí na mňa nadávajú že mám niečo so sebou robiť že som bledý, ale keď ja už neviem. Pokúšal som sa upraviť svoj jedálny lístok, nijako nepomáha. Neviem či mám navštíviť lekára alebo čo, krv neviem kedy mi naposledy brali... Ja už nevladzem, neviem ako idem zvladat dalsi ročnik v skole. Prosím poradte mi čo mám skôr. Ďakujem, Peter
    Peter   Reagovať

1

0

Skúste drags Imun.

mne osobne pomohol preparát Drags Imun(dračia krv).Nechcem tu robiť reklamu žiadnej firme,ale prípravok drags Imun od ENERGY mi nielen doplnil hemoglobín,ale aj červené krvinky mám už v norme.Musela som ho užívať tri mesiace.Po každom mesiaci som išla na kontrolu k lekárke a vždy to o niečo stúplo až teraz tento mesiac mi lekárka povedala že je to v poriadku a že čo som robila,keď mám lepšiu krv ako zdravý človek.Naozaj je tá Dračia krv dobrá,používa sa aj pri leukémiách a je to najsilnejší prírodný prostriedok vôbec.Vrelo odporúčam.
    kamienok   Reagovať

0

2

Re: Skúste drags Imun.

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať, či ste si tento prípravok kupovali na voľný predaj,alebo je na predpis? Som pravidelný darca krvi, a dúfam,že sa mi čoskoro hodnoty vylepšia-nie je to také zlé,mám to na hranici okolo 125.-vraj má byť nad 128.( všade je to inak napísané,tak neveim:)
    Ďakujem veľmi pekne.
    Veronika   Reagovať

0

0

rôzne formy anémie

Anémia sa delí na mikrocytárnu (z nedostatku železa), vtedy je veľmi nízky priemer erytrocytu a na makrocytárnu, vtedy je nízka hladina vitamínu B12 prípadne chýba kys.listová. Vtedy je MCV vysoký (norma 85-95). Fe sa síce nachádza v zelenine, ale v niektorých druhoch sa nachádzajú aj fytáty a pod. látky, ktoré zabraňujú vstrebávaniu Fe. Vegetariani mávajú často nízke množstvo železa.
    palo   Reagovať

0

0

vyšetrenie

Na zistenie anémie treba minimálne dve ampulky krvi. V jednej treba stanoviť krvný obraz (odoberá sa krv do EDTA skúmavky a stanovuje sa to v celej krvi) a v druhej skúmavke po centrifugácii v sére sa stanoví železo, celková väzobná kapacita, transferín, feritín, vitamín B12 a kys. listová. Na základe výsledkov sa potom dá presne zistiť o aký druh anémie sa jedná.
    palo   Reagovať

1

0

Mam anemiu uz niekolko rokov a tuto jesen mi kazdy den aspon raz tecie krv z nosa. Je to unavujuce.
    Kazdy uz na mna pozera ako na prizrak co je stale unaveny a pravidelne chodi na wc s vreckovkou.
    aknot   Reagovať

0

0

mam anemiu

uz 5 rokov sa liecim na anemiu. mam 21 rokov a stale som na tom istom. beriem lieky- zelezo mam dobre, ale ako nahle ich prestanem brat prudko klesa aj pod 6. tiez sa citim zle a neviem co mam robit lebo som uz vyskusala uplne vsetko. Neviete niekto, ci clovek moze byt anemicky z toho ze je fajciar?moze mi fajcenie sposobovat stratu zeleza?
    Viktoria   Reagovať

0

0

Anemia

stala som sa pred rokom vegetariankou a teraz mam nedostatok zeleza. v lete mam ist na vysetrenie, dufam ze mi pomozu...myslite ze moze anemia suvisiet s vypadavanim vlasov? trapi ma to od kedy som vegetariankou
    Lenka   Reagovať

0

0

Mne zistili málo železa minulý rok a lekár mi predpísal Sorbifer ... Hrozne mi vypadávali vlasy a keď som nejaký čas užívala tie lieky, prestali mi vypadávať. Tak si myslím, že asi ten nedostatok železa súvisel s vypadávaním vlasov. Inak lekár mi hovoril, že podľa tých výsledkov sa určite cítim veľmi unavená. Keďže mám ale dve malé deti, pripadalo mi normálne, že som unavená. No ale čo sa týka spánku, tak to by som vedela prespať veľmi veľa času, keby som mohla. Mladšia dcérka má len 18 mesiacov a asi len 2 týždne sa tešíme z toho, že konečne prespí celú noc a nemusím k nej niekoľko krát vstávať.
      Reagovať

0

1

Priveľa železa v krvi....

Dobrý deň, čítam maily a všetci majú málo železa. Mne zistili priveľa železa, a to tak, že sa mi zmenila kvalita vlasov a nechty sa mi štiepia o polovice nechtu. Stále ich pilnikujem a vlasy mám suché. Neviete mi poradiť ako sa mám zbaviť železa?
      Reagovať

1

0

Som anemická a mám zníženú činnosť štítnej žľazy.Beriem taktiež lieky na vysoký tlak.Čo s tým?Poraďte
      Reagovať

0

0

ako to zacalo

som tak rada ze mam internet a konecne mam dostatok informacii o chudokrvnosti a este som si spoznala priznaky ktore poukazovali na anemiu. zacalo sa to ked som bola mala. stale som bola unavena a boleli ma nozky. a co povedal lekar? neverili by ste ze musim schudnut i ked som nemala nadvahu a cvicit a cvicit. cvicenie bolo fajn ale to chudnutie. zacali mi padat vlasy, nechty mi zmakkli a moja hlava mi isla prasknut. ked som chodila do skoly vadil mi autobus, pretoze ked som dlho stala bez vzduchu odpadla som. a co na to moja lekarka ze si vymyslam lebo ze nechcem ist do skoly... az jedneho dna ked som mala 14rokov moja sestra sa uz nemohla pozerat na moje kruhy pod ocami a stale odpadavanie v autobuse a zobrala ma k svojej lekarke a ta konecne zistila ze mam anemiu. a po tych vsetkych vysetreniach zistili ze to mam z menstruacie kroru mam dost silnu...lekarka okamzite zakazala dietu lebo som tym stratila velmi vela vitaminou. netreba sa obmedzovat ale jest to co je pre telo prospesne. a teraz konecne mam dlhe a huste vlasy a nechty ktore mi zavidia kolegyne xixi musim vsak podakovat aj primarke hematologie na antolskej vedela ako na mna...
      Reagovať

0

0

malo zeleza v krvi

Dobry den, moja 17mesacka dcerka ma malo zeleza v kravi. Predpisali jej sirup aktiferin, o ktorom som pocula ze sa po nom kazia zubky.Cim ho mozem nahradit.Co tak stava z ribezli a cvikly???dakujem
    jana   Reagovať

0

0

Dodrý den! Moja 11mesacná dcerka ma malo zeleza. Poradi mi niekto nejake dobre recepty? Dakujem
      Reagovať

0

0

ahojte,ja mam 17 a tiež mi zistili velmi velku chudokrvnost.hemoglobin som mala len 50...2 mesiace som dokonca nemala menstruaciu.takmer som navstivila transfuziologiu,ale rozhodli sme sa skusit liecbu "menej drasticky".zacala som chodit na injekcie železa,volali sa Venofer a beriem tabletky.po 7 injekciach mi hemoglobin stupol na 80 a je mi viditelne lepsie.dostavila sa však aj menstruacia,ktora bola ale velmi velmi silna s velkymi zrazeninami.dufam ze len "dohanam" tie 2 mesiace ked nic nebolo.aj predtym som mala krvacanie silnejsie,ale neprislo mi to ako ziadna tragedia,vidim ale ze zrejme prave menzes bol pricinou mojej nahlej chudkrvnosti a budem musiet navstivit gynekologa.drzim vsetkym palce,je to velmi neprijemna vec,hoci vy ostatne ste na tom boli proti mne vyborne ;)
    katka   Reagovať

0

0

nedostatok železa

dobrý večer mam 10 mesačnú dcerku ktorá má málo železa berie Aktiferin a poradili nam žihlavový čaj ktorý nám nepomohol malá papá všetko
    veronka   Reagovať

0

0

hm

Prosim Vas, chcel by som sa opytat, ci by mi zistili anemiu pri darovani krvi? Darujem uz 4 roky, ale tiez vela spomenutych priznakov na mna sedi.
    Mam ist na specialne vysterenie, alebo vysetrenie pri darovani staci?
    jozo   Reagovať

0

0

chudokrevnost?

Dobrý den, už asi pul roku jsem hrozne unavena, kolikrat až malátná. Točí se mi hlava a je mi až na omdlení. Myslím, že mám nízký tlak. Jsem hrozne bledá a mám kruhy pod očima. Je mi doktorka povinna spravit krevní obraz a zjistit, či nejde treba o chudokrevnost? Je mi 26 let a je to opravdu dost neprijemny, ze se nemuzu vsemu venovat naplno, protoze na to nemam enerigii. Dekuji
      Reagovať

0

0

Re: chudokrevnost?

som rada, že sa mi podarilo dostať na túto stránku o chudokrvnosti. Ja mám také isté problémy, som veľmi unavená, zle sa mi dýcha a mám veľké problémy s chodením, lebo po pár krokoch cítim únavu. Môj problém je ešt aj v tom, že som po operácii srdca, beriem warfarín - a to už celoživotne a tak listovú zeleninu a mnoho ďalších potravín nemôžem konzumovať. Je niekto s podobnými problémami? Budem rada, keď sa mi ozve.
    margita.hanusova   Reagovať

0

0

Re: Re: chudokrevnost?

Odpovedám na príspevok p.Hanusovej. Aj ja som chudokrvná, som takisto chorá na srdce, beriem anopyrin a liek na arytmiu. Vážim pri výške 148 cm iba 42 kg, nič nevládzem, takisto problém s chodením, zadýchavam sa a keď sadnem do kresla, hneď spím. Bola som na vyšetrení na hematologii, v piatok budú výsledky, neviem, aké budú. Začnem piť cviklovú šťavu. Zistili mi to na predoperačnom vyšetrení, potrebujem ísť na operáciu zubov.Mám problém aj s obličkami, budem rada, ak so mnou budete dopisovať a vymeníme si názory.
    Eva Linselová   Reagovať

0

0

Re: Re: Re: chudokrevnost?

aj sa v kuse cítim unavená a chce sa mi iba spať a ranné stávanie unava ako hrom a chcela som darovať krv a nizky hemoglobín
    majka   Reagovať

0

0

Re: chudokrevnost?

Mam tiež veľké problémy s chudokrvnosťou. Som po operácii srdca a tak denne beriem warfarín, takže nemôžem konzumovať listovú zeleninu a k tomu ešte mnohé iné obmedzenia. Beriem už druhý rok lieky na chudokrvnosť, ale s mojou kondíciou je to veľmi bledé. Som veľmi unavená a tak vypadávam z mnohých aktivít, lebo poväčšine nestačím za ostatnými, či už na prechádzkach, alebo výletoch a podobne. Ozve sa mi niekto s podobnými tažkosťami?
    margita.hanusova   Reagovať

0

0

anemia

Pekny den prajem,mojim problemom je taktiez anemia...niekolko rokov som chodila darovat krv,napsoledy po darovani mi zostalo tak zle,ze som ledva prisla domov,nebrala som to za dolezite...asi po tyzdni som sla na doporucenie koznej lekarky na krv k obvodnej a zistili mi ze som chudokrvna,hodnotu hemoglobinu som mala 100g/dl,taktiez nizku hladinu leukocytov...predpisala mi SORBIFER DURULES,ale nepocitujem ziadne zlepsenie:-(...uz dlhsiu dobu mi je skutocne zle,neviem sa sustredit,malatnost,unava a hrozne ale skutocne neprijemne zavrate...nakolko mam obvodnu lekarku,ktora nema zaujem poslat cloveka na vysetrenie k hematologovi a do cloveka by najradsej tlacila len homeopatika,tak som bezradna a citim sa stale horsie a horsie...existuje nejake riesenie?
      Reagovať

0

0

anemia

bunka19@centrum.sk: v prvom rade vymenit obvodnu lekarku, najst si novu a ist na odborne hematologicke vysetrenie
    ivan   Reagovať

0

0

Dobrý deň,
    náhodou som objavila túto stránku. Trpím anémiou 18 rokov, naposled som mala hodnotu 2,3. ´Dávno som sa týmito výsledkami špeciálne nezaoberala, ale správanie sestričky ma teraz donútilo si oprášiť staré vedomosti o tejto chorobe. Nedovolila mi totiž nahliadnuť do výsledkom, jedine túto hodnotu mi povedala na moje veľké naliehanie. Keď som ostala sklamaná, lebo od posledných odberoch to bol znovu pokles tak sa mi začala smiať že veď mi nič nie je a nemám byť z čoho unavená a vyčerpaná veď som mladá žena a tak podobne. Za tie roky som si tak ako iní čo tu píšu zvykla na nepochopenie ale u sestričky ma to naozaj zarazilo. Chcela by som Vás poprosiť o niečo - čo konkrétne je tá hodnota 2,3 čo mi povedala? Lebo som našla len hodnoty o hemoglobínoch a podobne, ale všimla som si že aj pár ľuďí tu uvádza nejaké podobné hodnoty ako moje číslo. Veľmi pekne ďakujem za pomoc, hádam Vaše príspevky mi pomôžu zatvoriť ústa aj mojej sestričke. Prajem pekný deň.
    Tatianka   Reagovať

0

0

chronická anémia

ahojte čítala som vaše e-maily,a chcem tiež napísať,že od štyroch rokov čo som vykrvácala,som stále anemická prešlo to až na chronickú anémiu.Mne zatiaľ pomohla pred odberom krvi dvojtýždňová kúra (čaj z čerstvej jarnej žihľavy 2krat denne)môže sa piť aj celý rok so sušenej a uvidíte,že krvný obraz sa Vam upraví...SKÚSTE TO!!!Prajem Vám veľa zdravia......
    klaudia   Reagovať

0

0

anémia

Som chudokrvná od 24 rokov.Hemoglobín tak 79 pri liečení dobre.Je to asi dôvod gynekologický.Neúmerné krvácanie. Ďakujem za rady na úpravu anémie.Žijem s tým tak 20 rokov. Možno mám zhumplované telo ale menôžeme byť všetci úžasní. No nie?
    aničkadušička   Reagovať

0

0

anemia

Po zápale priedušiek mi zistil anemiu. 2 mesiace som užívala Maltofer 2 mesiace, ale výsledky sa mi ešte znížili u hemoglobínu na 75. Mám vyšetrenie žaludka, čriev. Dostala som 2 transfúzie, stav sa zlepšil na lO4, ďalej užívam aktiferin. Myslím, že je to dosledok ožiarovania po gyn.operácii po l2 rokoch. Teraz sa cítim lepšie, dobre sa mi začalo dýchať, predtým som urobila soťtva lO krokov a musela som odpočívať. Jem veľa zeleniny a ovocia, tiež chudé maso, najma kuracie. Prajem všetkým pacientom, aby sa nevzdávali, hlavne mali dobrú myseľ a nepoddávať sa.
    tante50   Reagovať

0

0

zelezo

ahojte, zelezo sa nachadza aj v trstinovej melase, da sa zohnat v snad kazdom bioobchode.
    na 100g melasy uvadzaju 21 mg zeleza
    veginka   Reagovať

0

0

lenka

AHOJTE VšETCI.Prosím pomožte my,bola som na vyšetreni krvni obraz mám v poriadku len feritin nemám ani toľlko na zaklad mám 0,8.stále som unavena, ospala.Večer ked si lahnem mam problém zaspať , hoc som veľmi unavená...Druhy krát som behala ako strlea a teraz nevládzem.
      Reagovať

0

0

železo

Ja len chcem upozorniť všetkých, že Fe t.j. železo sa nachádza v potravinách v dvoch formách. A to ako Fe2+ a Fe3+. Veľa ľudí si myslí, že keď bude konzumovať nejakú zeleninu, ktorá ma vysoký obsah železa tak je chránený pred chudokrvnosťou. Nie je to tak z dôvodu , že naše telo dokáže spracovať len tú druhú formu železa teda Fe3+ čo obsahujú len ŽIVOČÍŠNE potraviny. Preto ak sa spýtate hociktorého hematológa povie Vám mäso, mäso, mäso a hlavne to červené. Žiadnou zeleninou si Fe nezvýšite.

Najviac Fe je teda vo vnutornostiach (pečeň), červené mäso, ryby a nakoniec až kuracie mäso - ten ho obsahuje najmenej.
    xylen   Reagovať

0

2

oprava

Chcem sa opravit. Mäso obsahuje Fe2+ a rastliny Fe3+.

A este by som dodal pre vysvetlenie: hemoglobín transportuje kyslík z pľúc do ostatných častí tela. No hemoglobín obsahujúci Fe3+ nevie naviazať kyslík O2- a tým neplní svoju úlohu.
    xylen   Reagovať

1

0

anemia

mam syna a ma železo 3,5 tento mesiac bude mat 3roky maltofer se užívali 3 mesiace nezabralo moze aj taky maly piť bazove vino? ďakujem
    midori   Reagovať

0

0

málo železa

syn má železo 4. Okrem vnútorností a hovadzieho masa papá všetko.SNAžíME SA DOPLNIT INýMI ZDROJMI .po kontrole napíšem čo mu pomohlo.
    ivka   Reagovať

0

0

anemia a CELIAKIA

zdravim vas vsetkych, uz dlho som liecena na anemiu.moje hodnoty FE v krvi boli pod 2,0 a aj ked som jedla tabletky a dostavala transfuzky, pomohlo mi to nanajvys na pol roka. az kym som sa nedostala do nemocnice pred 9 rokmi. tam mi urobili testy na CELIAKIU a bolo to tam!!! podla vsetkeho som ju mala uz dlhsie,len mi ju nikto nenasiel, hoci vysetreni som presla habadej a neboli ani lacne pre stat!!! ale teraz, uz 9 rokov drzim BEZLEPKOVU DIETU a zelezo je v pohode. som plna sily a vladzem chodit uz aj na tury a byciklovat i behat.....
    tak by som vam chcela odporucit, aby vam lekari urobili aj testy na CELIAKIU, nebolia a daju sa vydrzat!!!
    prajem vam vsetkym, aby ste ju radsej nemali a dostali sa z anemie iba stravovanim a pitim vina....
    Zupal
    zupal   Reagovať

1

0

anémia

Ahojte všetci chudokrvní. Patrím mdzi vás, moj hemoglobín je 92, cítim sa unavená, mám nízky tlak, bolí ma celé telo. Kúpila som si dračiu krv a práve ju začínam užívať. Som zvedavá na výsledok, potom dám vedieť.
    elena   Reagovať

0

0

Re: anémia

Bazové víno
    tu niekde v téme sa píše, že pomohlo bazové víno , ja som na nete našla, že dá sa aj objednať ,alebo kúpiť ak ste z BA . Idem ho kúpiť stojí okolo 20eur liter,je dosť drahé ale ked pomôže. Majú ho na stránke www.ulea.sk
    a traba si potom dať vína z Nemecka a tam sa objaví.
    mária   Reagovať

0

0

Re: Chudokrvnosť (anémia) - vhodná strava

na chudokrvnost skuste zihlavu (reklamny odkaz bol zmazany - ADMIN)
    idka   Reagovať

0

0

Zdravim anemikov, borim sa s tym uz dlhuuu dobu, uzivanie aktiferin a pod., ale pomahalo len na chvilu... vysledky otras... tabletky uz nechcem, nakolko na jedno pomozu na druhe uskodia... Tak som nabehla na net... nasla som a zakupila vino MALTOFERROCHIN- http://www.lekaren-nonstop.sk/tovar/751249-maltoferrochin-750ml - zabralo... alebo výživový doplnok trstinova melasa ČIERNY ZÁZRAK doplnene beta karotenom, medovkou lekarskou a pod. http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=2176 -taktiez pomohlo. V 06/11 mam znova testy...
    Blanka   Reagovať

1

0

mam chudokrvnost a nechuti mi vobec jest nic do seba nedam skoro mam 160cm a 40kg!!! chcem to zmenit nie su nieake lieky na zmiernenie toho brala som zelezo ale to mi dalo len cezvene krvininy uz nechcem byt chuda da sa mi pomoct??????prosim
    evka balogova   Reagovať

0

0

mne pomohol Čierny Zázrak, je to výborný doplnok výživy
    Martin   Reagovať

0

0

Re: Re: Chudokrvnosť (anémia) - vhodná strava

Prosim VZás čo je CIERNY ZAZRAK .
    alena   Reagovať

0

1

ahoj..aj ja patrím k vám,anemikom vlastne celý život,ale teraz sa to zhoršilo ,zrejme gyn.stratami lekarka ma núti vybrať maternicu,mám tam 2 myomy,gynekol.ale tvrdí,že to až tak zlé nie je ..a ja teraz neviem,čo vlastne je správne,hemog.mám teraz 94...vie niekto poradiť?..dík
    Danielka   Reagovať

0

0

Ahoj, čítam Váš príspevok a čudujem sa, že hodnota hemoglobinu v krvi 94 neznepokojuje lekárov. Ja som na PN, môj hemoglobin sa pohybuje okolo 100 - 105 (normálny stav by mal byť okolo 120). Mám síce ešte inú chorobu krve, ale viem ako sa asi cítite - únava, spánok je častý a je príjemnou odmenou, vyššia fyzická námaha Vás vlastne oberá o chuť do bežného života. Skúste Vašu lekárku požiadať o hematologické vyšetrenie. Keď sa chcete porozprávať, odpoviem okamžite na email.
    imro   Reagovať

0

0

Dobrý deň, mám 15 rokov a som zrejme chudokrvný, pretože už niekoľko rokov som strašne bledý, unavený (na telesnej mám problém zabehnúť pár metrov), mám pod očami veľké kruháče, zle sa mi dýcha a podobne - takže asi som chudokrvný.
    Jem málo mäsa a vôbec nejem polievky.
    Chcel by som sa spýtať, či niekomu pomohli tie vyššie uvedené potraviny (cvikla, bazové víno atď.), pretože nechce sa mi chodiť ku tridsiatim doktorom aby mi robili dvesto rôznych vyšetrení. Ďakujem
    Ja   Reagovať

0

0

Dobry vecer. Som stastna ze som objavila tuto stranku aj to co ma tak trapi .. Uz mi bolo naozaj divne ze mam problem si aj nakupit a stale som bola roztrzita a unavena a bolesti hlavy na dennom poriadku.. Nnei lahke s tym zit.. ale bojim sa liekov radsej skusim najprv prirodnu cestu.. Som rada ze sa mozem podelit o svoje pocity a citam tu Vase prispevky. S pozdravom Erika a drzte sa !
    Erika   Reagovať

0

0

ja som si z anémiou poradila pravidelným pitím žihlavového čaju a podla možnosti čiernymi ribezlami. od kedy to robím mám vždy dostatok železa a výsledky ok.
    viera   Reagovať

0

0

Dobrý deň, som už asi 4 roky pravidelnou darkyňou krvi. Raz mi odmietli zobrať krv kvôli nízkemu hemoglobínu a od vtedy si jeho hladinu poctivo sledujem. Môžem potvrdiť, že najviac pomáha cvikla pri zvyšovaní hladiny železa. Mäsa, pečienky a špenátu môžem jesť koľkokoľvek, ale nič tak nepomôže ako cvikla, či už surová alebo varená. Ďakujem za výborný článok.

Jana.
    Jana Chabadová   Reagovať

0

0

Výborný zdroj dobre vstrebateľného železa je riasa Spirulina. Je to najbohatší prírodný zdroj železa (28x bohatšia ako surová hovädzia pečeň). Super papaníčko pre vegetariánov, je tam aj veľa B12-ky. V kombinácii s veľkým obsahom chlorofylu, ktorý je tiež dôležitý pre krvotvorbu, takže je to výborná potravina v prípade anémie. Vraj do 4 týždňov odstraňuje anémiu, píše sa v knižke Detoxikace a posilování imunity - Marianne E. Meyer.
    Osobne mám zo Spiruliny viac energie a určite lepšie trávenie.
    Janka Chochlíková   Reagovať

0

0

vyskúšajte liečivú minerálnu z Korytnice...Obsahuje totiž železo.Má dobrú chuť a v pohode sa dá piť.
    viki   Reagovať

0

0

vino hroznove aj bazove, melasa, gastany, jacmen, cvikla, sojova muka+vyrobky z nej, echinacea, sipky, zihlava, mak
    Julia   Reagovať

1

0

Na anémiu by som odporučila určite doplniť železo, napr. Haemogenic - v ňom sa nachádza aj kyselina listová kt prispieva k správnej tvorbe krvi, tiež obsahuje vit. B
    Iveta   Reagovať

0

0

Ahoj, stava sa mi, ze ked sa cez leto opalim, alebo pridem z dovolenky, tak po dvoch tyzdnoch som uplne vyblednuty. Horsie to v inych rocnych obdoviach, to si pripadam ako mrtvola. Neviem či mam problemy s pigmentom, ale obcas aj so spankom . Som športovec a vadi mi ze mam takovu bledu pokožku . A hlavne na tvari. Chcel by som to nejako zmenit. Ale nie solariom, skorej nejakymi doplnkami vyzivy. Dakujem
    Mike   Reagovať

0

0

Dobrý deň, som v 24tt a v odberoch chyba železo a vápnik, v nemocnici 5 dni na infúzke a dnes beriem aj železo aj vápnik ale občas mám deň, som unavená a malátna,ako na odpadnutie, nič sa mi nechce a ešte aj príšerná kyselina. Poradíte mi,prečo mám tie stavy na kolaps? Ďakujem
    Lubomira   Reagovať

0

0

Dobrý, da sa vyliečiť z anemie? dakujem
    Dagmara   Reagovať

0

0

Dobrý deň som po operácii pľúc a dnes ma pustili domov najskôr má dali na interné oddelenie do Kežmarku kde mi vzali krv na základe bledosti lekárka povedala že je to nízkym hemoglobinom.
    Kúpil som si dnes jahody aj broskyne ktoré obsahujú aj vitamín B12 a kyselinu listovú.
    Ale v lekárni mi dali aj šumivé tablety ktoré obsahujú vitamíny a železo. Skúšam hoc aké metódy na zvýšenie hemoglobínu aby sa môj zdravotný stav čo najskôr dal do pôvodného stavu.
    Moje príznaky sú: unavenost vyčerpanosť ťažké dýchanie to je po operácii zvykom búšenie srdca Max 118 úderov za minútu.
    Som zároveň aj onkologický pacient.
    Pevne dúfam že sa mi podarí na základe zdravej stravy zvýšiť hemoglobín lebo už som z toho aj nervózny že som stále unavený. Pekný deň vám prajem a za každú radu od vás vám vopred ďakujem. :-)
    Jaroslav Majiroš   Reagovať

0

0

Na doplnenie železa je najvhodnejší Globifer Forte. Je to hémové železo s vysokou vstrebateľnosťou a bez nežiadúcich prejavov. Mám s ním dobré skúsenosti. Treba ho užívať 2-3 mesiace.
    Petra   Reagovať

0

0

mne pomohlo zaradenie pravého ženšenu - extraktu gold pitého každé ráno a do dvoch mesiacov som sa cítila lepšie a aj testy ukázali že sa KO upravuje
    Evca   Reagovať

0

0

Veľmi pekný článok :) Ja som do vhodnej stravy zaradila cviklu, strukoviny, brokolicu a captafer pre zlepsenie prirodzeneho vstrebavania zeleza z potravy a dostali sme hladinu železa do optima ;)
    Eva   Reagovať

0

0

Dobrý večer, čítala som na nete že počas dojčenia môžem užívať captafer pre zlepšenie vstrebávania železa z potravy. Je to naozaj pravda ? Mám od pôrodu hrozne nízku hladinu železa a som stále bledá :(
    Lea   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií