BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Jahody - ideálna BIO potravina?

  1. Jahody - ideálna BIO potravina?
    Jahody netreba nijako prestavovať. Pestovanie jahôd, spôsobom ako to robí agronom Menachem Diner, prináša však nie len vysoké výnosy... Bežne sa pestujú jahody na záhonoch, ale v Izraeli jahody pestujú na koštrukciách zavesených pri strope skleníkov. Jahody tak nenapadajú pliesne a škodci. Odpadajú tak potreky. Jahody sa dajú bežne komzumovať bez umývania - a právom sa radia medzi biopotraviny.

    Bežný spôsob pestovania jahôd prináša výnos okolo 700 kilogramov ja...

    Reagovať

  2. Jahody - nielen mňam

    Vďaka za výborný nápad pestovať jahody mimo priameho kontaktu s pevnou pôdou. Táto skúsenosť sa javí vynikajúca nielen z hľadiska konzumácie významnej pre zdravie, ale aj z hľadiska estetického - napríklad skrášľovanie (ešte stále väčšinou) prázdnych panelákových balkónov. Predstavila som si pri čítaní uverejneného článku do stropu ĺoggie zavesené črepníky a nádherné prevísajúce poplazy
    s krásnymi červenými lákavými jahôdkami....
    Takže: spestrime balkóny a loggie jahodami, čím dosiahneme nielen ochutnávanie pre radosť z chuti a výživu do tela, ale (nielen my, ale aj okoloidúci) taktiež potešenie pre oči a ešte naviac nádherné oživenie vzhľadu domov.... To by bolo nádherné.
    ĎAKUJEM ZA TIP. Prajem všetkým príjemný rok s jahôdkami. Jana Luc.
    Janka Lucian   Reagovať
     
    0
     
    0

    Su to biojahody, ked rastu v skleniku?
    Zu
      Reagovať
     
    0
     
    0

    Re:

    Biojahody môžu rásť v skleníku, ale nie bez styku z pôdou. Takže rastliny, ktoré sú pestované spôsobom hydropónia - výživu berú z vody a "umelej výživy" - nemôžu byť certifkované ako biopotraviny.
    Klaudia   Reagovať
     
    0
     
    0






Pravidla fóra

  • Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.


Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií