BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Máte bolesti hrdla?

1. Máte bolesti hrdla?
    Bolesti hrdla v týchto dňoch trápia dosť ľudí. Neviem ako vám, ale mne sa u lekára a lekárni kvôli bolestiam v hrdle čakať nechce. Prirodzená vec organizmu a tela je, aby bojovalo s bolesťou hrdla samo. Samozrejme celkom na náhodu som to nenechala. Využila som liečivá v mojej kuchyni a knihy starých mám. Čo som tam našla a vyskúšala? Bolesti hrdla trápia v týchto dňoch kde koho. Baktérie sa tešia a naša imunita nevie kam skôr skočiť. Podľa môjho názoru je prir...

Reagovať

2. bolesti hrdla

Teda Daniela! Pozerala som si stranky na internete o bolesti hrdla ale to co si ty napisala je naozaj vrchol. Uz ked taky ako ty maju moznost radit ludom vo svete tak uvazujem nad tym, ci je internet naozaj dobra vec. Taku kravinu som uz davno necitala. Po pracitani tvojho prispevku mi svitlo, ze vlastne vsetci co sa stazuju na boleti su len chudaci bez vole. Zamysli sa.
      Reagovať

0

2

Re: bolesti hrdla

Ten text je ako nato aby ludom ublizil ? JE to plne nezmyslov ? citronova voda na hrdlo ? jebe ti ? kysle prostredie podporuje mnozenie bakterii v hrdle a rozsiruje zapal ... dalej ... nezatazovat organizmus jedlom ? Tak toto bol vrchol ... a z coho sa chces vyliecit ked nie z jedla ? za tento clanok by si mala ist do basy , lebo este si to niekto precita a spravi to a jeho problemy sa zhorsia
    peter gombala   Reagovať

3

1

Re: Re: bolesti hrdla

citron je zasadity
    mufik   Reagovať

1

0

Re: Re: Re: bolesti hrdla

Citron je zasadity ale len pre zaludok kde eliminuje zaludocne stavy v hrdle sposobi este vacsie utrpenie pri zapale tiez nie su vhodne caje s citronom kde este podporuju kysle prostredie na mnozenie neduhov. na opacnej strane kto ma prekysleny zaludok a organizmus citronova stava nalacno je na nezaplatenie. tiez nemozem suhlasit s tym ze mlieko je pozehnanie pre bolave hrdlo pretoze aj ked je vela babskych receptov kde je mlieko vseliek v tomto pripade bielkovina rozmnozuje bakterie a vytvara este kyslejsie prostredie. Skôr by som odporučala na bolave hrdlo olivovy olej zvonku ako obklady aj zvnutra po lyzickach, propolis pokial nieste alergicky na vcelie produkty a tiez kloktanie slanou vodou sodabikarbonou ci salviou no tiez pomaha aj olej z cajovnika australskeho.
    Mia   Reagovať

0

3

Re: Re: Re: Re: bolesti hrdla

treba si uvedomit rozdiel medzi ZASADITY a ZASADOTVORNY ! ,,,nie je t to iste....a citron je ta druha alternativa ;) kyselina citronova je KYSELINA a teda uplne logicky z toho vyplyva, ze citron zasadity byt nemoze... :) len zasadotvorny
    eduard   Reagovať

0

0

Re: Re: bolesti hrdla

Chlape, alebo lepsie povedane demente, mal by si sa njprv dat vysetrit ako pisat prispevky tohto typu, idiot. uz ked nic je tu pekne zhrnute nieco od coho sa da potom odrazit a overit si veci na internete dalej, co je pravda a co nieje. do basy, idiot na vysetrenie chod a potom pis prispevky na net, aj s tou polointeligentkou, ktora sa vyjadrila ako prva, a zrejme ti dala dost odvahy napisat taky isty balast hodne IQ bodu mrazu. je vam to dost jasne obom ?
    Stano   Reagovať

0

0

Re: Re: Re: bolesti hrdla

Súdiac, podľa tvojho vulgárneho vyjadrovania predpokladám, že dementom budeš, asi ty sám Stano.......
    morgov   Reagovať

0

0

Re: Re: Re: Re: bolesti hrdla

morgov, co je tam podla teba vulgarne ? si precitaj ake SLOVO ( JE.. ) pouzil ten koho som kritizoval, to bolo vulgarne. dement a idiot su mozne medicinske diagnozy, na tom nieje nic vulgarne, takze drahy morgov, ak ta uraza, ze som stanovil nejake amaterske dignozy na adresu dotycneho, tak to je tvoj problem. ja si skor myslim, ze si nepochopil pointe. clovek napisal vcelku decentnny clanok, a z mojho pohladu kritiku aku dali prvi dvaja co to komentovali, vratane vulgarity, si jednoducho nezasluzil. ziaden z nich neodpovedal niecim relevantnym, ako napr. linkom kde sa pise, ze nieco z toho nieje pravda, by som ani nepipol. Davat taketo ofenzivne nazory ktovie cim podlozene u mna zasluhuje kritiku! zaujimave, ze na ich aroganciu a nepodlozenu ofenzivu si nereagoval, ale na moju kritiku ano, sudca...
    Stano   Reagovať

1

0

Re: Re: Re: Re: Re: bolesti hrdla

Stano, dodržuj pravidlá fóra, diskutuj slušne a k téme a neurážaj iných
    diskutérov.
    morgov   Reagovať

0

0

bolesti hrdla

To ze netreba organizmus zatazovat jedlom je velmi nespravne, lebo ked je clovek chory tak DUPLOM POTREBUJE ENERGIU na vyzdravenie. Ako by potom mohol pracovat imunitny system? Bez energie?
    Dude   Reagovať

0

0

pri bolestihrdla

na bolesťi hrdla je dobre si urobiť obklad
    Pracovnypostup
    si zobereťe 3 plienky 3 servitky 3 sačky 1 šastku
    1do jednej plienky dame 3 servitky a dame sačky
    potom dame smalec maslo a olej a dame na hrdlo
    obviažeme dalšiov plienkov a dame 1 pleienku a obviažeme zo šatkov
    mojdis tomas   Reagovať

0

1

pri bolestihrdla

na bolesťi hrdla je dobre si urobiť obklad
    Pracovnypostup
    si zobereťe 3 plienky 3 servitky 3 sačky 1 šastku
    1do jednej plienky dame 3 servitky a dame sačky
    potom dame smalec maslo a olej a dame na hrdlo
    obviažeme dalšiov plienkov a dame 1 pleienku a obviažeme zo šatkov
    mojdis tomas   Reagovať

0

0

Mila Jana, ak chcete tak berte tento nazor ak nie, tak to nemusite nazyvat kravinou, myslim, ze je to lepsie ako kupovat rozne pripravky za vysoke ceny.
      Reagovať

0

0

bolesti hrdla

Daniela, mate velku pravdu, casto pomozu osvedcene recepty nasich starych mam, ako chemia z lekarne. S tou cibulou a cukrom je velka pravda, davam to mojej dcerke (6 rokov) od malicka, vzdy, ked jej zacina nadcha a vidim, ze na nu nieco lezie -))
    dnes ma boli hrdlo aj usi, urobim si cibulovy sirup, moja dcerka pochume aj tu cibulku avysledok je takmer vzdy uspokojivy - nadcha v pociatocnom stadiu (samozrejme, ak nejde o nejaky vaznejsi virus ) prejde po 2-3 dnoch, a nerozvinie sa do choroby, ktora vyzaduje liecbu antibiotikami.
    Prajem vela stastia, zdravia a elanu -)
    Iveta

Reagovať

0

1

Re: bolesti hrdla

Odkedy sa virusove choroby liecia antibiotikami?

Je smutne, ze toto si mysli vela ludi a pritom je to do neba volajuci nezmysel.ATB sluzia vylucne na liecbu infekcnych chorob a nie virusoveho povodu. ATB nema pri liecbe virusovych chorob ziadny ucinok a zmysel. Na to sluzia antivirotika.

a s tym cukrom to je tiez ohromna blbost. rafinovany cukor je rychla cesta v porucham zdravia a skratenemu zivotu. je to totiz svinstvo.
    Unexist   Reagovať

0

0

bolesti hrdla

Mila Daniela,
    precitala som si pozorne tvoj clanok,kedze aj mna v tychto dnoch trapi bolest hrdla a celkova slabost organizmu.nechcem uzivat antibiotika.Jedno napravia,ale ine pokazia.Nieco som uz vyskusala z toho,co si nahrhovala v clanku a nieco este vyskusam.Skoda,ze vsetko trva tak dlho,aj liecba,treba vela trpezlivosti.Clanok sa mi pacil a skor ako siahneme na chemiu mali by sme skusit prirodne produkty.Vdaka.
    S pozdravom Kveta
    kveta   Reagovať

0

0

no a na mna nefunguju ziadne domace vyrobky, pricom mame v domacnosti "fanatika" do byliniek. Nepomaha ani propolis ci svedske kvapky.. o cibulke ani nehovorim, to na mna ani nikdy nefungovalo, ani med s citronom, ani nic..
      Reagovať

0

0

Ahoj Daniela,

moj ocino sa od casu ked zostal na invalidnom dochodku zacal venovat bilinkam. Mal problemy skoro so vsetkym a hlavne pecienkou a vysokym krvnym tlakom. Chodi zbierat bilinky cez leto a vzdy nam nadaval ze nechceme ist s nim.
    Musim povedat ze vzdy nas ale i sam seba vedel dostat z chorob svojimi bilinkami. Sam si ktovieako pomohol s bolestami pecienky a dokonca si vyliecil aj zlcnikove kamene.
    Co sa tyka mna od mala mam probelmy s hrdlom. Staci ze sa len mierne ochladi a ja citim hrdlo a nic mi nepomahalo. Moj otec robil cibulovy med uz velmi davno a to mi vzdy zabralo ale iba v pripade ze sa to chytilo uz od zaciatku. lekar mi vzdy daval len antibiotika ale tie nie su potrebne. Co mi naozaj dost pomaha pri chripkach su bilinky a Bioptron. A samozrejme vela pit a spravne vetrat!
    anit   Reagovať

1

0

vsetko co je napisane je pravda....A TO MYSLIM 100% VAZNE mam 15r. a moja babka od malicka mi babka davala cibulovu stavu ...a nemyslim ze caje a... urobia zle takze hor sa na cistenie cibule :)))
    fifo29   Reagovať

0

0

Momentalne ma tiez boli hrdlo, skusala som propolis, slanu vodu, kysle uhorky ako obllad, jox, no boli stale ale na cibulu som zabudla hoci som ju davala cely zivot detom a radim im to aj teraz v dospelosti 26 a24 no skusim este tu cibulu ale som dost v styku s ludmi tak to bude tazke.
    gabika   Reagovať

1

0

Asi pred dvoma tyzdnami som mala hnisavu anginu, uzivalasom penicilin, no v hrdle mi niecoostalo.Mam pocit, ako keby som tam nieco mala.Co to moze byt?
      Reagovať

0

0

Odpoved

Noo asi to bude nejaka gullllicka noo najlepsie co by si mala urbibiz mala by si zajst nooo allebo treba zajst k tvojmu lekarovi:D
    erika   Reagovať

0

0

cibuľový med šťava, ktorá chutí... trt chutí !!!! šak je to hnusnéééé
      Reagovať

0

0

ked smrdi z ust z cibule najlepsie je dat si cesnak :)
    me   Reagovať

1

0

Re:

To je ako:

boli vas zlomena ruka? Zlomte si nohu a hned vas ruka prestane trapit :)
    Unexist   Reagovať

1

0

Na bolest hrdla je dobre svietit bioptronom
      Reagovať

0

0

Ked ma boli hrdlo a kaslem, naozaj aspon mne osobne pomaha nakrajana cibula s medom, pokvapkane citronom, ale je potrebne nechat to odstat aspon dve hodiny a potom kazde dve, tri hodiny vypit jednu kavovu lyzicku tej stavy...
    Lenka   Reagovať

1

0

bolesť hrdla

prosím vás poznáte nejaký trik ako čo najrýchlejšie odstránim bolesť hrdla?
    kačenka   Reagovať

0

0

mna zarazil len ten koniec,,,tym ze človeka natlači do seba 100kg vitaminov nič nerieši, len pomaha zmierniť priebeh bolesti hrdla. Vitaminy maju len zlepšovať priebeh a budovať imunitny system, ked však nemá na danu chorobu vybudovaní obranny mechanizmu musí prejst chorobou.
      Reagovať

0

1

Re:

VELMI MUDRO!!!

Tesat do kamena!
    Unexist   Reagovať

0

0

Este by som poradil propolist ako preventivu :)
      Reagovať

0

0

mojeeeeeee mandle

Ahojte baby! Dnes rano som sa zobudila z hroznou bolestou mandli teda iba jedna ale je to hruza nemozem prehltat ! Ten cibulovy cajik ci syrup som si spravila ale musim cakat aspon jeden den a mna to hrozne boli . Ja som zasa pocula ze na zapalene hrdlo pomaha zmrzka a ziadne horuce caje tak mi pomozte cim mam zacat??? Vdaka!!PS tak na okraj som v statoch a k domacim bylinkam nemam pristup ;o(
    lesana   Reagovať

0

0

aka BLBOST !!!!!!!!
    TROPICKE PLLODY sa nemaju vobec konzumovat u nas a nie to este si s nimi duplom zatazovat organizmus POCAS CHOROBY
      Reagovať

0

0

bolest hrdla

aj ja mam dobre skusenosti s cibulovym sirupom a k tomu nasvecovat Bioptronom, určite Vam to zaberie
    majka   Reagovať

0

0

Mňa keď bolí hrdlo tak si vytlačím šťavu z citróna a do toho pretlačím strúčik cesnaku. Kloktať, alebo kto nemá rád kloktanie, tak ja osobne si do tejto šťavy namáčam vatové tyčinky a tým si potieram hrdlo. Pomáha.
    Peťa   Reagovať

0

0

cibulu s medom vrelo odporucam, odporucam aj salviovy vyplach hrdla, je vcelku dobre aj mliecko s medom a maslom, ale urcite domacu medicinu treba aspon niekedy vyskusat
    deny   Reagovať

0

0

bolest hrdla

casto ma boli hrdlo každý druhý mesiac a stale mam antibiotika mam aj znizenu imunitu a chcem to vyliečit nejakými domáci receptami vie mi niekto poradit ako to vyliecim bez antibitotik
    jaja   Reagovať

0

0

Re: bolest hrdla

Ahoj,
    ja mám tiež podobný problém,od septembra mám už 5 ATB..)))))
    Nikde mi nič nezistili,imunita o.k.,krvi o.k., RTG pľúc o.k.,výtery o.k.,
    na pľúcnom o.k.Takže som asi zdravá?!
    Naposledy som už mala 38,5 TT,takže mám ATB a bola som na krčnom,takže príčina je v nosohltane.
    Nosná mandla pôjde von.
    Som rada,že sa aspoň príčina konečne našla.
    tie choroby sú také vyčerpávajúce,ešte keď sa musíte starať o 2 neposedných chlapcov.
    mirmillka   Reagovať

1

0

Re: Re: bolest hrdla

:D no tak :) to ti ešte závidím :) mať tak 38,5 :) joo :) to by bolo :) ja som typ človeka že ked , tak poriadne :) takže pravidelne ked som chora horučka naklesne každu noc pod 39,4 :) dnes som 5.den na marodke a ako by toho nebolo dost , vyberali mi aj pred tyždnom materske znamienko na chrbte čiže ma tlačia tie "droty" s ktorymi som pošita :D tak clovek ani nazaspi na chrbte ... no a momentalne mam v hrdle ešte aj nejake hnisave vredy :) a potom že co ma tak to hrdlo boli že sa nemožem ani napiť :) tak :) len tak pre info že nikomu tu AŽ taku kombinaciu vsetkeho neželam :D fakt nepirjemne :D PS : držim prsty pri vyberani mandlli :)
    Tracy   Reagovať

0

0

Re: bolest hrdla

dobry den,ja pouzivam strepsils dostat to v kazdej lekarny su to cumliace cukriky su velmi ucinne mne vzdycky zaberu stoji to cca do 5eur :)
    nella   Reagovať

0

0

Re: Máte bolesti hrdla?

U nás sa na bolesť hrdla osvedčil čajovníkový (tea tree) olej. Fajn je kloktať vodou, v ktorej rozriedime 2-3 kvapky oleja. No najúčinnejšie je aplikovať ho priamo neriedený na postihnuté miesto, teda vatou alebo prstom si vytrieť hrdlo. Je to síce pomerne nechutné, ale zaberá, nakoľko tea tree pôsobí silne dezinfekčne. Na druhý deň som hrldlo už skoro necítila.
    Alma   Reagovať

0

1

Ahoj Daniela Velmi si mi pomohla s tím receptom už nemusím kupovať drahé sirupi Ďakujem Ťi!!!
    Jozef   Reagovať

0

0

co ju odcuzujete ma pravdu poma***o a ten kdo ji ignoruje je debyl vylizany protoze ma pravdu robyte sa kto vie akym lekarom a ste uplne v pi------ci debyli ses dobra danielo mne to perfektne pomohlo a mim detem taky .prosim o dalsi recepty babicky.dikes.petkoooo.
    peto   Reagovať

0

0

Dobrý deň. Ked mojeho synceka bolelo hrdielko, bolo to strasne. Nemohol prehltat a take rady ako tu by som na nom asi len velmi tazko aplikovala. Dala som mu cipok NUrofen, posobi aj od bolesti a tiez zabal a to robim tak, ze na vatu vylejem olej (obycajny kuchynsky slnecnicovy) a dam na hrdielko a obalim plienkou.
    Zuzana   Reagovať

0

0

Re: Re: Máte bolesti hrdla?

Ahojky, dobra rada nad zlato. Nurofen pouzivam, ale u bolesti hrdla som ho este nepouzila.
    verunecka   Reagovať

0

0

ale musi to byt Nurofenovy cipok, nie sirup. Ten by ti asi prhltnut nechcel. Inak, cipok aj rychlejsie zabera, pretoze sa tam dolu lepsie vstrebavaju ucinne latky :)
    Zuzana   Reagovať

0

0

no dufam, ze to nebudeme potrebovat, ale diky!
    verunecka   Reagovať

0

0

Mne pomaha od bolesti hrdla strasne strepsils su to cukriky ktore dostat v lekarny treba ich cumlat kazde 4 hod.ani mne nic nepomaha od bolesti hrdla ani bylinky jedine tento strepsils je fakt dobry vyskusajte ho :)
    nella   Reagovať

0

0

tak :)hodim vam tu niekolko užitočnych rad ako sa z toho do 3 dni dostat :) ale najprv k članku : citronova šťava - neskušala som ani radšej nebudem , neviem , možno pomaha ale neriskujem :) v hrdle mam momentalne velke množstvo žltych hnisavych vredov , že nemožem ani vodu prehltnuť a ked som zjedla polovicu cherry pradajky na ranajky , skoro ma roztrhlo ako ti štipalo :D čiže radšej (aspon v mojom pripade ) nie :) dalej , nejest počas choroby je najvacsia chyba ja som mala horučky 39,5 a nejedla som lebo som pocas teploty nemala apetit :) a tak mi mamča davala studene zabaly , to pomohlo len na chvilu ale ako nahle ma donutila zjesť (na začiatok je to skutočne dobre , zazrak pri chorobe resp. horučke) slepači vyvar kt. mi naštartoval apetit som zjedla aj nejake rožky s maslom a potom mi urobila aj nejaku ovocnu bombu :) lebo ak napriklad nevyhnutne potrebujete zjesť lieky ako paralen , diazepam , ibalgin a podobne , je priam vylučene požiť ich na prázdny žalúdok !!!! to je jedine s čim nesuhlasim :) inak ešte - ovocie je vybrone pri vysokej teplote lebo j e tam mnoho vitaminov - ale všetkeho vel skodi , susene hrpzienka mandle a tieto bludy by som ja osobne pri chorobe nejedla ... najlepšie je nakrajať ovocie na kusky a tak .... ale veštkeho vela skodi , naj je tak 2-krat do dna jeden tanier nakrajaneho ovocia :) ked som toto ja pojedla tak som sa po paralene perfektne vypotila pod perinou pri otvorenom okne čiže čerstvom vzduchu :) tolko k horučkam ... ale keďže sa jedna o bolesti hrdla v žiadnom pripade kysle !!!!!!! čiže nie mandarinky grapefruit a ine sračky ....v každom pripade tu cibulu s medom mi mamča robi už od mala a pomaha :) ale čo tu ešte neodznelo a asi najučinnejšie ! - NATRUHAŤ ZAZVOR (kupite v hybernove , lidli , kauflande) normalne korenovy zazvor ošupete na nastru***e do pohara - nec***e trochu postat a potom vezmete velku polievkovu lyžicu a budete tlačiť na ten zazvor , skratka ho budete tak utlačať , mliaždiť tou lyžcou :D tak pusti šťavu a vypijete jednu polievku lyž. 4 krat denne :) štipe to jak hovado , ale tak to pomaha žeeee .... som nezažila ... skratka zazvor je užasny :! dalsie stastie je že byvame vo velkom rodinnom dome s velkou zahradou a vonku mame aj maly zahonček byliniek kde mame matu salviu atak ... ciže z tychto čerstvych byliniek paradne dobre padne čajik tak vela stastia v skratke - šal na krk , ten zazvor cibula s medom , teply čaj (nie horuci !!!!) s medom :) ja som momentalne (ako som spominala na začiatku) fakt v zlom štadiu :) v tom najhoršom na stupnici bolesti a vprvom na stupnici liečby tak pišem a hne ddem aj dole do kuchyne a začinam s celou procedurou ked chcem byt do 3 dni fit ;) tak vel stastia aj Vam , snad som pomohla ;)

°TrAcY°
    Tracy   Reagovať

1

0

Bolí Vás hrdlo?? Najlepšie urobíte keď budete neustále piť repíkový čaj aspoň 3 dni vkuse. cca 15 šálok denne. Najlepšie bez cukru. Vyskúšané.
    Zuzana   Reagovať

0

0

Chcela by som sa spýtať či má požívanie alkoholu nejaký negatívny vplyv na zapálené hrdlo (viem nie je to dobre na pečeň, je to vo všeobecnosti škodlivé atd.), ale chcela by som to zistiť..ďakujem za odpoveď:)
    Jana   Reagovať

0

0

Prosím Vás pekne, čo Vám spravia dva poldecáky na pečeň ?
    Pokiaľ mňa začne bolieť hrdlo, hodím sa dva 52% pálenky a je po
    zapálenom hrdle. Baktérie namajú radi alkohol.....
    morgov   Reagovať

2

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií