BIO spotrebiteľ

Povinné očkovanie detí

1. Povinné očkovanie detí
    Vážení a milí priatelia,

hľadám rodičov, matky, otcov, ktorí z akýchkoľvek dôvodov nedali svoje deti zaočkovať na povinnom očkovaní - či už od narodenia alebo na preočkovaní, prípadne len vynechali niektoré z povinných očkovaní.
    Dôvodom je zorganizovať stretnutie a zistiť, aká je dnes reálna situácia medzi rodičmi, nájsť ich dôvody, porozprávať sa o situáciách, ktorým museli alebo musia čeliť, ako ich riešia či riešili. Prípadne pouvažovať o riešeniach.
    Prosím Vás, ak ste to Vy sami, ktorí nie sú príliš naklonení voči povinnému očkovaniu detí, alebo poznáte niekoho, kto sa očkovaniu "vyhol" a bol by ochotný sa porozprávať a podeliť so svojimi skúsenosťami, pošlite mi na neho kontakt alebo mu dajte ten môj, aby ma kontaktoval.
    Ďakujem Vám a prajem Vám všetkým aj Vašim deťom veľa pevného fyzického aj dušeného zdravia.
    [telefon]

Reagovať

2. Re: Povinné očkovanie detí

Dobrý deň,
    j týždenníku Plus 7 dní kedysi vyšiel článok o Palovi Zimanovi, ktorý tam presne opisuje peripetie okolo neočkovania dieťaťa. I keď ich situácia bola trochu špecifická, pretože malý nemá slovenské občianstvo. Tu je jeho telefónne číslo, myslím, že sa rád s Vami podelí o skúsenosť 032 7792955
    martina   Reagovať

0

0

Re: Povinné očkovanie detí

a potom sa necudujme, ze zabudnute choroby sa znovu objavuju... Toto nikdy nepochopim :(
    katarina   Reagovať

0

1

Dobrý deň.
    Verím, že svojim príspevkom hľadáte odpoveď na otázku prečo dieťa dať očkovať a nechcete sa presvedčiť o opaku. V dnešnej modernej medicíne existuje niekoľko vakcín, ktoré obsahujú hneď niekoľko zložiek a sú účinné proti niekoľkým (až 6-tim) zákerným ochoreniam súčasne. Napr.HEXAVAC a pod. Nie sú známe žiadne reakcie detí ako to bolo v minulosti, napr.teploty, opuchliny,zvracania a pod. Ja sám som neváhal a nikdy by som svojmu dieťaťu neodoprel prevenciu proti týmto závažným ochoreniam ako sú TBC, obrna, žltačka,č.kašel či iné. Mementom musí byť pre nás výskyt týchto chorôb v menej vyspelých krajinách, kde sú úmrtia maličkých detí bežnou záležitosťou. Možno máte iný názor, no i v aute sú airbagy dobrá vec, i keď ich možno nikdy človek nepotrebuje k záchrane života. Mne a môjmu 7 mesačnému synovi už pomohli zavinením inej osoby a tak viem o čom píšem. Preto doporučujem nerozmýšľať nad otázkou prečo očkovať ale skôr sa venujte otázke
    Erich   Reagovať

0

0

Re: Re: Povinné očkovanie detí

Erich, ochorenia ustupovali nezávisle od plošného očkovania a väčšinu ústupu mali dávno za sebou ešte pred spustením plošných očkovacích programov.

V rozvojových krajinách deti zomierajú na podvýživu a biedne životné podmienky. Za takých okolností je smrteľná akákoľvek choroba.

Vakcíny majú nežiaduce účinky, aj vážne. Stačí si pozrieť príbalový leták. Alebo oficiálny systém hlásenia VAERS.
    Peter   Reagovať

0

0

Re: Re: Re: Povinné očkovanie detí

Kde by som si mohla precitat pribalove letaky povinnych ockovacich latok?
    Maja
    Maja   Reagovať

0

0

U mojich dvoch starsich deti neboli s ockovanim ziadne problemy. Ale najmladsi syn mal od 4 mesiacov skaredy atopicky ekzem. Zacala som patrat po pricine - nikto v rodine podobny problem nemal. Nasla som medzinarodnu web stranku ludi, ktori trpia na atopicky ekzem. Pricin je mnoho a u kazdeho su specifika. Kazdopadne tam vsak bola suvislost, ze cim vyspelejsia krajina, cim viac stresu, znecisteneho zivotneho prostredia, nekvalitnej stravy, ale aj cim viac ockovani, tym viac problemov s atopickym ekzemom. Je fakt, ze ockovani stale pribuda, ten mensi dostal toho do seba viac, ako jeho starsi surodenci a asi aj viac, ako jeho - este nevyvinuty - imunitny system uniesol. Neskor sa zistilo, ze je alergicky na kazein, bielkovinu v kravskom mlieku. Hoci bol len dojceny, problemy mu sposobovalo mlieko, co som pila ja. ...Ale to uz som sa dostala daleko od tematiky ockovania. Kazdopadne si myslim, ze treba premyslat, v akom veku proti comu ockovat, ci nerozlocit ockovanie na dlhsie casovie obdobie, aby sme imunitny system dietatka nepretazili. Urcite sa tiez treba informovat u lekara na alternativne vakciny, ktore su sice drahsie, ale pre dieta lepsie. Nemozem tvrdit, ze nas syn mal problemy s atopickym ekzemom kvoli ockovaniu. Predsa len sa vsak domnievam, ze ockovanie k problemu prispelo.
    Klaudia   Reagovať

0

0

Dá sa súhlasiť s tým, že si treba rozmyslieť kedy a proti čomu očkovať. K tomu som ja ale nemal výhrady. No apriory odmietať očkovanie podľa mňa nie je správne. A preto si myslím, že netreba sa zaoberať myšlienkou či očkovať alebo neočkovať, ale kedy a proti čomu. Vakcína je irelevantná, pretože všetky dostupné by mali spĺňať normy zdravotníctva. Chcem upozorniť však na inú vec. Všetci nemôžeme byť doktormi a ani profesormi a ani biochemici. A tak sa zverujeme do rúk zdravotnému personálu a veríme, že to to je najlepšie pre nás. Tak ako keď nastúpime na vlak a nie sme rušňovodičmi, žeby sme ho riadili, ale dôverujeme iným a ich schopnostiam. Ide o naše zdravie, to chápem, a chápem, že každý z nás, chce to najlepšie pre seba a pre svoje okolie. No kde nájdeme 100% pravdu o očkovaní a jeho účinkoch, keď samotní odborníci sa rozchádzajú v názoroch? Stačí si spomenúť na nedávne aférky o očkovaní proti chrípke z médií. Žebý sa to stávala otázka vlastného vedomia a presvedčenia?
    Erich   Reagovať

0

0

Ako ste prišli na to, že "vakcína je irelevantná"? Nedávno som bola s 5r. synom na očkovaní a pani doktorka mi ponúkla vakcínu za 500,- Sk - s komentárom, že nedávno malo nejaké dievčakto "po tej obyčajnej" vakcíne problém a že matka jej veľmi vyčítala, prečo sa pred očkovaním nezmienila o šetrnejšej, hoci i drahšej alternatíve.

Prepáčte, ale ja chcem mať vo veciach jasno. Nerada sa vydávam celkom "napospas" odborníkom, aby rozhodovali o mojom živote bez toho, že by som si dovolila občas im do remesla "kafrať".
    Klaudia   Reagovať

3

0

Aj jedno z mojich dvojciat ma atopicky ekzem, od 3 mesiacov. Je pravda, ze po ockovani sa stav vzdy zhorsi, ale potom sa upravi. Vzdy doktorka prihliadala nato, v akom je stave a ockovali sme v case, ked bol ekzem "v kludnej faze". Ale bez ockovania si myslim, ze by mohli byt horsie a horsie dosledky. A verim tomu, ze stale budu vakciny vylepsovat, aby negativa boli co najmensie :)
    katarina   Reagovať

0

0

Ja viem od kožnej lekárky /aj homeopatičky/ , že ekzém sa zhorší vždy, keď sa imunita oslabí, teda aj keď organizmus s niečím bojuje ... s chrípkou, angínou či inými "bežnými" ochoreniami. Teda vraj vždy po chrípkových epidémiách majú na kožnom preplnené ambulancie ...

My sme teraz prekonali kiahne, deti sú v poriadku, ale veru ich sesternica to mala 3 týžne veľmi silné, s hnačami, horúčkami, impetigom ..., ďalšia dokonca skončila v nemocnici na dva mesiace ...
    Preto sa maminy informuijú aj na očkovanie proti obyčajným ovčím kiahňam, a uprednostnia takúto prevenciu ...

Jedna vakcína viem že je napr. pri očkovaní proti detskej obrne, kde sa očkuje "živými" látkami, ale dá sa kúpiť aj vakcína s už neživými baktériami, ktorá neohrozí napr. tehotnú maminu. /možnosť nakazenia stolicou dieťatka/.

Takže sa treba informovať. a zase sa mi zdá, že až tak veľa sa neočkuje. Homeopaticky /napr. Thujou/ sa dá predísť aj komplikáciám.

Kamarátka na dedine, kde sa deti hrávajú bežne s domácimi zvieratami, ich dala očkovať aj proti hepatitídam.

Každý si musí zvážiť klady a riziká.
    Adriana   Reagovať

0

0

Milí a vážení rodičia, zodpovední otcovia a matky,
    som veľmi vďačná za vaše príspevky. Otázka očkovania je veľmi zložitá a z môjho pohľadu aj veľmi naliehavá v dnešnej dobe. Ako som pochopila z vašich reakcií. v podstate proti očkovaniu ako takému nič nemáte, ale radi by ste zvážili už to, proti čomu a kedy očkovať. Keď človek dospeje do takéhoto bodu a začne sa problematike očkovania venovať podrobnejšie a hlbšie, zistí, že v opodstatnených prípadoch je tu aj otázka, či je očkovanie naozaj také nevyhnutné, ako nám odborníci tvrdia. Mimochodom - jedna časť odborníkov je relevantne za a druhá relevantne proti. Tí "za"označujú tých "proti" za pochabých šíriteľov antiočkovacej kampane. Tí čo sú proti tých "za" neoznačujú nijako, lebo ich dôvody dokážu pochopiť.
    Milí a vážení rodičia. Neprestávajme myslieť aj na to, že mnohé a mnohé pokroky alebo relatívne pokroky v modernej medicíne sa dosiahli formou omylov a pokusov a neodmyslitelne vďaka farmaceutickému priemyslu. Prečo si myslíte, že Vám lekárka na jednu a tú istú chorobu ponúkne raz jeden a inokedy druhý liek? Relevantne zváži okolnosti choroby, ale aj to, či ju práve nenavštívila pracovníčka farmaceut. firmy a nepropaguje takto nový výrobok. A takto je to vo všetkom - nie len v zdravotníctve. Najdôležitejšie je však nie len naše zdravie, ale aj zdravie všetkých našich detí - tých narodených aj tých nenarodených.
    Nechcem ľudí na očkovanie nahovárať, nechcem ich od očkovania odhovárať, len si myslím,že rodič je ten, kto je zodpovedný za svoje dieťa a jeho zdravie a mal by mať dostatok informácii nato, aby sa dokázal zodpovedne rozhodnúť pre alebo proti očkovaniu, kedy a proti čomu dá svoje dieťa zaočkovať,alebo nezaočkovať. V inýchkrajinách (ako vy hovoríte vyspelého sveta) je toto bežnou praxou. A až na jednu lokálnu menšiu epidémiu osýpok bez následkov v Nemecku som o ničom nepočula ani nečítala.
    Problematika očkovania je naozaj veľmi zložitá s čím by určite súhlasili všetci imunológovia. Ale my rodičia nie sme hlupáci a chceme vedome pristupovať k starostlivosti o svoje deti. Chcem len vedieť, čo si rodičia o tom myslia a aké majú možnosti. Čo si myslia tí, čo svoje deti zaočkovať dali už viem a viem aj to že budú tých druhých odsudzovať. Ja chcem tých druhých pochopiť a rozhodnúť sa . A čo vy?
    Monika Kaščáková   Reagovať

1

0

Vidím, že téma očkovania je živá. Niekto sa poučil na vlastnej skúsenosti, niekto na príbehoch druhých, v každom prípade je dobré o tom hovoriť a vymieňať si skúsenosti. Je isté, že pred očkovaním by každý človek, bez rozdielu veku či pohlavia mal byť relatívne zdravý. Preto na záver k tejto téme chcem zapriať všetkým vám a vaším rodinným príslušníkom a priateľom, celému vášmu okoliu, správne rozhodnutia v týchto otázkach, pevné zdravie a šťastné úsmevy vašich ratolestí zo spokojného a zdravého detstva. Ja jeden takýto poklad doma mám a viem, že nič krajšie na svete nie je ako šťastná tvárička môjho syna. Všetko dobré priatelia.
    Erich   Reagovať

0

0

ak este debata bezi - rada sa pridam. uplne presne chapem monikine pohnutky rozpravat o ockovani... ja som tiez jedna z tych, ktori ockovanie neoblubuju. vysvetlim - moj starsi syn po DTP dostal atopicky ekzem. ano - po ockovani...nik ma nepresvedci o opaku. najprv to boli tri dni vysokych teplot, ked som sa ho nemohla ani dotknut, ani nechcel pit z prsnika a uz vobec nie z niecoho ineho, bol apaticky, nehybal sa a myslela som, ze zomrie. apatia sa striedala so zachvatmi zufaleho placu. lekarka na moje urgencie povedala - hej, takto deticky niekedy reaguju... a tot vse. ziaden oznam "vyssie" - o prisernych neziaducich ucinkoch ako to oficialne stanovuju pravidla - nic. a moj predpoklad, ze takto reaguje vacsina pediatrov je podla rozhovorov s inymi matkami spravny. mimochodom , teraz ked je patrocny - ekzem ma stale. a nie je to prechadzka ruzovym sadom. neustale skriabanie a furt nejake nove masticky a kvapky a neviemcoeste - niekedy si hovorim, ze ten ekzem je horsia choroba ako tie, ktore uz "nedostane". cela rodina bojuje, nespi a straca nervy. PRETO, aby sa to neopakovalo je moje druhe polrocne dieta este nezaockovane. a budem sa tomu vyhybat, kym sa bude dat. imunitny system treba najprv budovat, az potom ockovat!!!! mimochodom - v japonsku je ZAKAZANE ockovat deti do 2 rokov!!!
    luba   Reagovať

1

0

nova sprava o hexavacu, citajte tu: http://www.sukl.sk/alerty/alerthexavac.pdf
    luba pre ericha   Reagovať

0

1

Vďaka za info. Prečítal som si to a som z toho šokovaný, i keď to nie je až natoľko závažné zistenie. No môžem vás ukľudniť, lebo ja očkujem syna vakcínou INFANRIXHEXA a nie hexavac (to som v texte uvádzal len ako príklad). No i tak vďaka za poznámky. Nikdy neupustím od myšlienky očkovania a určite využijem každú možnosť predísť zákerným chorobám. Prajem Vám veľa zdravia pre vašich najbližších.
    Erich   Reagovať

0

0

Milá pani Lubka,
    je mi luto toho, ako vas syn skaredo zareagoval na ockovanie. "Ale" aj to sa stava a vy ako matka by ste mali trvat na tom, aby sa tato reakcia dostala na statny ustav hygieny..... Ja s nimi trochu bojujem a myslim, ze este budem, pretoze moj syn tiez nie ej ockovany - okrem tetanu a polio. Nastastie nereagoval tak histericky - mensi kozny problemik, ktorym to ockovanie riesil. Po poliu vsak dostal "crevny katar" a tvrdenie lekarky v podstate potvrdilo moje podozrenie. Horucky nad 40 3 dni, potom krvave hnacky a to len 1 den po ockovani. Nahoda??? Toto asi nepochopia ti, ktori nezazili a ..... Keby ste mali zaujem o zapojenie sa do diskusie v ramci vyssie uvedenej vyzvy, ozvite sa mi prosim na sukromny mail, rada vam poviem, viac. Podotykam, ze nenavadzam na neockovanie ale na dialog. Vsetko dobre.

1

0

Dobry den.min.tyzden som dala syna ockovat infanrixom a polio a synovy na mieste po vpichu urobila velka skvrna ktora mu aj zmodrala isli sme na pohotovost a dali nam antibiotika a fenistil gel s kvapkami.mzete mi prosim napisat ci to nieje problem.dakujem
    ivana   Reagovať

0

0

Istý človek, ktorému rozhodne nechýbali životné skúsenosti a nadhľad, s istotou tvrdil, že naše deti nie sú našimi deťmi (v zmysle vlastníctva). Chápem rodičov, ktorí nesú plnú zodpovednosť za život svojich nedospelých detí, že sa snažia rozhodovať za ne. No prekvapuje a mrzí ma, že sa nikto z diskutujúcich neodrazil v prvom rade od rozhodnutia za seba samého - od zamyslenia sa nad otázkou, či je on samotný ochotný nechať sa zaočkovať, alebo má voči očkovaniu seba samého rozhodujúce výhrady. A v druhom rade od toho, aký postoj má k tejto veci samotné dieťa, o ktorého dobro by tu napokon malo ísť v predovšetkým. Pokušenie projektovať svoje životné hodnoty do života svojich detí je asi lákavejšie a jednoduchšie než rešpektovať ich ľudsky rovnocennú osobnosť, názory, cítenie a potreby. Že tomu deti ešte nemôžu dostatočne rozumieť, že nemajú dostatok vedomostí a skúseností? Naozaj??? A čo ak práve deti, nezaťažené nánosmi protichodných propagánd a špekulácií, vedia jasnejšie a lepšie než dospelí, čo je naozaj dobré a čo zlé? Berieme ich dostatočne vážne?
    Možno sa teraz niekto v duchu pýta, či mám vlastné deti. - Dobrá otázka! Nie, nemám. A možno si v duchu aj odpovie, že v tom prípade nemôžem cítenie a postoje rodičov dostatočne pochopiť. Možno naozaj nemôžem. No azda práve vďaka tomu, že vystupujem z nezaangažovanej pozície, môžem nahliadať na vec z iného zorného uhla než tí, ktorí tu prezentovali svoje postoje doposiaľ. A som tomu rád.
    Nakoniec k samotnému očkovaniu (sám za seba). V nemocnici pracujem zatiaľ 7 rokov a dostávajú sa ku mne denne rozličné informácie o zdraví, chorobách, smrti i o očkovaní. Zrakom aj sluchom. Tiež roky osobne poznám už zmieňovaného Paľa Zimana a jeho názory na túto vec, aj alternatívne informácie z iných zdrojov. No môj názor na očkovanie je už dlhší čas viac-menej nemenný:
    Radšej by som zomrel, než by som sa mal nechať dobrovoľne zaočkovať. Tvrdíte, že táto problematika je zložitá? Ja tvrdím, že je celkom jednoduchá a zložitou ju robia iba ľudské úvahy a kľučkovanie medzi nepriaznivými následkami. Pre mňa je očkovanie rovnako neprirodzené, zvrátené (a teda chybné) ako napr. pestovanie geneticky modifikovaných plodín či aplikácia chemoterapie. (Podotýkam, že obaja moji rodičia zomreli na rakovinu a chemoterapiu podstúpili.) Je chybné, pretože chybný - neetický je samotný princíp očkovania: Preventívne niekomu zámerne uškodiť, aby si jeho telo na škodenie zvyklo a azda sa mu naučilo brániť. Ja som za pomoc, nie za škodenie! Aj za cenu života.
    Choroby majú svoj hlboký pozitívny zmysel a neradno sa s nimi pokúšať vybabrať tým, že ich do organizmu cielene vnášame a tvárime sa, že vieme zdokonaliť dielo samotného Stvoriteľa. To sa vráti ako bumerang.
    Jozef Neoral   Reagovať

2

0

Hrozné strašné. Pýtam sa ako vy môžete pracovať v zdravotníctve. Veď vy zrejme podľa vážho uvažovania nepodáte pomoc a lieky ľuďom, ktorí si ich nedokážu vziať sami, ktorý sú nevládny, či v kóme alebo bezvedomí. Až kým sa sám nerozhodne či chce alebo nie. Antibiotiká zrejme vôbec nepoznáte a nepoužívate, lebo by ste tým náhodou zdokonalili alebo vyzdravili dielo Stvoriteľa. No chcem Vás upozorniť, že to bol práve náš Stvoriteľ, ktorý nám dal možnosť starať sa o seba, dal nám slobonú vôľu a celú zem a svet do starostlivosti.Keby sme sa mali riadiť podľa Vašich myšlienok, tak potom by sme dnes tvrdili, že zem nie je guľatá, že prší, lebo pánbožko sa hnevá a pod. Boh nás stvoril, ale na svoj obraz ako bytosť rozumnú. Preto ľudia nebývajú v jaskyniach, nechodia pešo, a nežijú ako zvieratá. A v tom je práve rozdiel medzi nami a zvieratami, že máme rozum a slobodnú vôľu. Tak prečo si myslíte, že ľudia, ktorí zasvätili život farmácii a medicíne a pre ľudstvo vyvynuli očkovacie látky boli hlúpi a kazisveti? A že idú proti Stvoriteľovi. Každý príspevok je tu vlastná skúsenosť a výpoveď rodiča. No nikto tu jednostranne nevtláča nikomu primitívny názor,citujem:"Radšej by som zomrel, než by som sa mal nechať dobrovoľne zaočkovať."alebo"...neetický je samotný princíp očkovania". Trochu silná káva. A vraj zdravotník
    Erich   Reagovať

0

0

A nevyjadril pán Jozef tak náhodou svoj VLASTNÝ názor, na ktorý má právo?
    Vám nikto neupieral ten svoj vyjadriť, ani podobným spôsobom nekomentoval Váš.
    Jozef nepovedal, čo presne v tom zdravotníctve robí, ani to, že by snáď niekomu odmietol podať nejaký liek, ak to je treba... Bol to jeho vlastný názor, čo by spravil, resp. nespravil on.
    A ešte tak mimochodom - zvieratá majú častokrát viac rozumu ako tvor vraj najdokonalejší - človek.... porozmýšľajte nad tým...!
    Bublinka   Reagovať

1

0

Ďakujem Bublinke za nezaujatú obhajobu môjho osobného stanoviska. Ona zjavne pozorne a bez prehnanej domýšľavosti čítala, čo som napísal. Netvrdil som, že som zdravotníkom. A ani ním nie som, aj keď o problematiku zdravia a skutočných (prvotných=duchovných) príčin chorôb sa zaujímam možno viac než mnohí lekári, mysliaci si, že to, čo sa o liečení naučili v škole, je to najsprávnejšie. Hlavný rozdiel medzi nimi a mnou nie je v sume vedomostí, ale v miere rešpektu voči uznávaným autoritám a nespochybniteľnosti akademického vzdelania. Nemyslím si, že tzv. odborníci musia byť vždy najbližšie k pravde a že ich prístupy k riešeniu problémov musia smerovať k odstraňovaniu príčin a nie iba k potláčaniu následkov. Mať viac jednostranných vedomostí môže tiež znamenať byť viacej zablokovaný voči nestrannému posudzovaniu alternatív. Preto sa snažím čerpať poznatky z rozličných zdrojov a neprisudzovať niektorým vopred vyššiu váhu vierohodnosti než iným len preto, že sú všeobecne uznávané. A hlavne sa nebojím vytvárať si vlastné, čo najnezávislejšie názory. (Malá poznámka z histórie vedy: Princíp šírenia rozhlasových vĺn bol objavený práve vďaka spochybneniu vtedy známych poznatkov o šírení vlnenia.)
    Že budú pre pána Ericha moje názory "silnou kávou", to som samozrejme očakával. Jeho názory rešpektujem, mám k nim len pár poznámok:
    K užívaniu antibiotík sa naozaj už roky (od r. 1999) neuchyľujem s tým, že princíp ich pôsobenia poznám, nakoľko mám zhruba osvojené vedomosti z biológie na úrovni gymnaziálneho učiva. Našťastie tiež viem (napr. z materálov centier celostnej medicíny (http://www.lucidum.biz/), čo dokážu antibiotiká napáchať v tráviacom a vylučovacom trakte a aké bývajú dôsledky takýchto škôd. Idem cestou minimalizácie zamorovania organizmu cudzorodými látkami a na vlastnej pozitívnej skúsenosti sa mi táto cesta už roky osvedčuje. Miera mojej chorobnosti a práceneschopnosti markantne poklesla po tom, čo som sa prestal poslušne riadiť prístupmi bežných lekárov a pchať do seba všetok ten chemický marazmus, ktorý zvyknú predpisovať.
    Z reakcie pána Ericha odcitujem len tie najviac demagogické tvrdenia: "Keby sme sa mali riadiť podľa Vašich myšlienok, tak potom by sme dnes tvrdili, že zem nie je guľatá, že prší, lebo pánbožko sa hnevá a pod. ... Tak prečo si myslíte, že ľudia, ktorí zasvätili život farmácii a medicíne a pre ľudstvo vyvynuli očkovacie látky boli hlúpi a kazisveti?" - Netuším, akými myšlienkovými pochodmi sa pán Erich dopracoval k presvedčeniu, že zastávam také názory, aké sa mi snaží pripisovať. Nevyslovil som ich a ani s nimi nesúhlasím. A z mojich názorov o zasahovaní do Božieho stvorenia tu pre vysvetlenie uvediem len to, že vidím zásadný rozdiel medzi tým, ak človek pretvára prostredie okolo seba v záujme plnšieho uspokojovania svojich zdravých potrieb (pri čo najmenšom škodení iným bytostiam); a tým, ak sa snaží "vylepšovať" samotnú hmotnú podstatu živej prírody (genetický kód, chemické a fyzikálne zloženie živých tkanív a pod.). Tieto veci sú pre mňa TABU, lebo ich považujem za stvorené vyššou inteligenciou než akú kedy môže dosiahnuť človek.
    Jozef Neoral   Reagovať

0

0

Vírus ako priateľ alebo naše zrkadlo?

Záujemcom o alternatívne pohľady na očkovanie odporúčam prečítať si napr. článok na stránke:
    http://www.putnici.sk/newsread.php?newsid=1489
    Pre tých, ktorých zaujímajú vedecké prognózy, odcitujem z článku "Očkovanie a tvorba nových vírusov" na stránke
    http://www.mia.sk/DE_TL/ZDRAV/DT_200201/12_01_18.htm
    "Veľa očkovacích preparátov síce chráni ľudí pred smrťou na závažné ochorenia, no nevylieči ich. A tak sa z postihnutých stávajú takmer zdraví nositelia a prenášači infekcií. Ako predpovedá A. Read, za niekoľko desaťročí by aj preto mohlo vzniknúť veľa nebezpečných, proti očkovaniu odolných nových vírusových kmeňov. Tak by mohli nastať situácie napríklad v oblastiach veľkého výskytu malárie, že nové nebezpečnejšie vírusy usmrtia viac ľudí, ako zachráni očkovanie.

Vakcíny pre HIV či hepatitídu typu B a C dávajú viacero dôvodov na znepokojenie, hovorí imunológ Charles Bangham z londýnskej Kráľovskej akadémie. Tieto vírusy imunitný systém len ťažko eliminuje a necháva im dostatočne dlhý čas na reprodukciu a vývoj. Podobne sa takmer pravidelne objavujú nové, proti existujúcim očkovacím látkam odolné kmene vírusu chrípky.

V tele pacienta pretrvávajúca infekcia je možnou kolískou pre vznik nového typu nákazy. Vzájomný súboj patogénov urýchľuje vývoj ich tvrdohlavej, často smrtiacej taktiky s cieľom získať čo najväčší profit z tela svojho hostiteľa.

Medzi vakcíny podporujúce takúto evolúciu patria tie, ktoré spomaľujú rast choroboplodných organizmov, alebo útočia na ich škodlivé toxíny. Práve tieto typy sa vyvinuli na očkovanie proti antraxu alebo malárii. Dosiaľ sa bral primalý zreteľ na to, že síce zachránia jednotlivcov, ale v konečnom dôsledku môžu ohroziť populáciu."
    Jozef Neoral   Reagovať

0

0

Dovolte mi tiez sa pridat k diskusii, precitala som si len par prispevkov, ale moj nazor sa od nich trosku lisi. Moj syn sa narodil predcasne, ako taky malinky nemohol byt ockovany, kym to 3 lekari neschvalili, mohlo by ho to totiz dost vazne poskodit, ak nie nieco horsie. Takze ockovany nebol nie z mojich vymyslov, ale neodporucil to skutocne ani jeden jediny lekar, a povedali, ze ockovany bude moct byt az po roku zivota. Po pol roku sa ma "obvodna" pytala, ci nema maleho zaockovat. A tu prisli protichodne nazory, ona by ockovala, neurolog bol striktne proti, vraj naco, ani vo svete sa na niektore veci davno neockuje, a skor ako v roku aj tak nesmieme. Rok presiel, a tak sa otazka vynorila znovu, tentokrat neurolog povolil ockovanie [aj ked nadseny z toho nebol], ale dodal, ze vzhladom k zdraviu syna, ho mame zaockovat setrnejsou vakcinou. A tak sme zhanali informacie. U nas sme nasli 2 setrnejsie latky; Hexavac a Infanrix Hexa. Kedze sa objavili komplikacie s hexavacom [nevie sa nakolko je ucinne ockovanie v jednej zo zloziek] statny urad na kontrolu lieciv ho stiahol, a v sucasnosti dostanete kupit Infanrix hexa. Prirodzene musite ho zaplatit. Ak vase dieta ma nejake zdravotne problemy, pre ktore by poistovna mohla preplatit povedzme 23 z ceny, mozete si vyzdvihnut ziadost, tu vas lekar vypise, opeciatkuje a podpise, s tym pobezite do poistovne, a mozte cakat, najprv to bude schvalovat jedna komisia, potom dalsia, uplynut moze dost casu a ten najvhodnejsi cas na zaockovanie vam ubehne, takze my doma, aj ked by sme z poistovne mali narok, sa do tohto procesu nepustame, je mi prednejsie zdravie syna, a cert ber tie prachy, ked mu to ma pomoct. [a to ich skutocne nemam vela]. Ockovanie povazujem za dobre, ale rovnako si rozmyslim, akou latkou dieta necham ockovat, pre mna je dolezita aj synova reakcia, a reakcie deti na tieto drahsie preparaty su neporovnatelne mensie a deticky ich lahsie znasaju. Tak krasny den, a usmiate zdrave deticky vam prajem
    Nelka   Reagovať

0

0

P.Neoral náustále informuje o negatívnych účinkoch očkovania a doporučuje články, ktoré sú v podobnom znení. Neviem čo tým sleduje, no nech si každý urobí úsudok sám o jeho príspevkoch. Je skvelé po dlhšom čase čítať príspevok od Nelky, s ktorým sa i ja maximálne ztotožňujem. I ja som syna nechal očkovať s tou istou vakcínou Infanric Hexa a tiež oneskorene až v siedmom mesiaci a to z rôznych príčin,no hlavným bolo moje rozhodnutie a konzultovanie s lekárom. A nemôžem si to vynachváliť. Vyššie spomínaný pán prispievateľ článkov do diskusie nemá vlastné deti a preto sa mu asi jednoduchšie píše jednostranne a zaujato. Nevie nič o rodičovskej láske k svojim deťom, ako sa mnohí rodičia snažia dať svojim ratolestiam to najlepšie, či už sa to týka zdravia alebo iného zabezpečenia, i keď za cenu, že sami si nič nedoprajú. Nevie čo je to strach o svoje deti pri chorobe, úraze, nehode a pod. Koľko prebdených nocí stojí matky pri chorobách svojích maličkých. Veď nie je nič krajšie ako šťastný úsmev môjho syna, či akéhokoľvek dieťaťa. Preto predpokladám, že každý, kto dal svoje dieťa zaočkovať, robí to s vedomím, že robí správnu vec pre svoje dieťa a že chce pre svojich len to najlepšie. Prajem všetkým väčší optimizmus, trochu šťastia naviac, no hlavne radostný úsmev na vašich ratosletiach.
    Erich   Reagovať

0

0

Re: Príspevok pána Ericha

Poznámka:
    Na posudzovanie mojej osoby nemám potrebu reagovať, ide tu predsa o predmetný problém očkovania detí. Osobné invektívy sem nepatria.
    Citujem z predchádzajúceho príspevku:
    "každý, kto dal svoje dieťa zaočkovať, robí to s vedomím, že robí správnu vec pre svoje dieťa a že chce pre svojich len to najlepšie."
    K tomu dodávam svoje konštatovanie: Každý, kto z vlastného presvedčenia NEDAL svoje dieťa zaočkovať (a takí ľudia tiež sú), robí to takisto s vedomím, že ide o správnu vec... Takže takýto argument tu neobstojí. Správnosť či nesprávnosť očkovania je vecou osobného názoru, podloženého svetonázorovou platformou, súhrnom vedomostí a ich interpretácie a osobných i sprostredkovaných skúseností.
    Ja tu oprávnene poukazujem na fakty, ktoré sú blízke môjmu presvedčeniu. Na to má právo každý diskutujúci. Nemám patent na objektívnu pravdu a nikoho nepresviedčam, že moje názory sú reprezentatívnou vzorkou súčasných prevažujúcich vedeckých stanovísk. Predkladám tie argumenty, ktoré sú podľa môjho názoru často obchádzané, spochybňované, bagatelizované. Nech sa ľudia majú možnosť pozrieť na problém ucelenejšie. Oponentúra je rovnako dôležitá ako obhajoba.
    Jozef Neoral   Reagovať

0

0

Odporúčam: www.sea.host.sk/is0102.htm
    Erich   Reagovať

0

0

Vedecky podložené fakty

http://www.aeon.sk/altmed/ockovanie.html
    Jozef Neoral   Reagovať

0

0

Re: Vedecky podložené fakty

A kto je p. Bezemek?
    Erich   Reagovať

0

0

Vážení rodičia, milí diskutujúci.
    Dovoľte mi zareagovať.
    Na začiatku tejto diskusie stojí moja výzva a iniciatíva k rodičom, ktoré svoje deti zaočkovať nedali resp. nechcú zaočkovať. Na zverejnenú výzvu som nedostalal ani jednu odpoveď - z tejto stránky, ale dostalo sa mi mnoho odpovedí, ktoré zdá sa v dnešných dňoch s mojou výzvou nesúvisia.
    Vážení diskutujúci - súčasní aj budúci. Každý jeden z príspevkov mi príde na emailovú adresu domov , kde sa po vyťaženom dni pri starostilivosti o jednoročné dieťa, celú domácnosť, prípravy na štátnice a písanie štátnicovej práce s radosťou pustím do čítania. Po chvíli ma však vaše invektívy a odbáčanie od témy vyčerpajú natoľko, že nie som ochotná sedieť resp. byť bdelá už ani minútu.
    Milí diskutujúci, týmto sa vedome dištancujem od vašich príspevkov, invektív, bojov..... a ukážky toho, ako by diskusia vyzerať nemala. Odporúčam Vám zájsť na hociktorý chatový portál a debatiť ako sa vám zapáči, prípadne si vytvoriť vlastný diskusný príspevok kvašim témam.
    Ak nemáte odpoveď na moju výzvu, prosím, nepripisujte ďalšie príspevky. Na počiatku týchto riadkov totiž stojí úplne iný zámer a iný príspevok. Ďakujem a pevné zdravie.

0

0

Milá Monika,
    tiež som deťom upravila očkovací kalendár. Rada sa pridám k vašej skupine, lebo si myslím, že takto diskriminačný zákon by prejsť nemal.
    Mob.: 0907 570511
    jela
    jela   Reagovať

0

0

prepacte monika, ze sa neozyvam, momentalne mam vela prace, ale vasu debatu velmi pozorne sledujem.
    jela , zaujimalo by ma, ako ste to "upravili" - napiste prosim viac. my sme na to ockovanie zatial nesli. a ani nemame ZIADNE priznaky nejakeho bliziaceho sa atopickeho ekzemu... a aj vsetky smrtelne choroby nas obchadzaju. :-) klop, klop, klop.
    luba   Reagovať

0

0

Zdravím všetkých.Mám možno pár uštipačných poznámok k tejto téme.MOŽNO by žiadny z týchto príspevkov nemohol byť prezentovaný,keby nás voľakedy dávno nedali naši rodičia zaočkovať proti napr. osýpkam,čiernemu kašľu,záškrtu,pravým kiahňam,tuberkulóze a iným infekčným ochoreniam...
    Keby Louis Pasteur nevyvinul vakcínu proti besnote,tak naša súčastnosť by asi tiež bola iná.
    Veľa zdravia a pokiaľ možno správne rozhodnutia nám všetkým praje Jana.
    Jana38   Reagovať

0

0

Dobrý deň. Môj syn má 20 rokov a už pomaly niekoľko rokov trpí atopickým ekzémom, aj napriek snahe lekárov o jeho vyliečenie nič mu zatiaľ nepomohlo. Od 8 rokov trpí alergiou, ktorá prerástla do ekzému,ktorý ho trápi, prejavuje sa červenými fľakmi, pluzgierami, lúpe sa mu koža a strašne ho to svrbí až páli. Momentálne používa 5% urea +leniens nakoľko ho používa už dlhší čas a nepreukázali sa pozitívne zmeny, rozhodla som sa že Vám napíšem a dúfam, že mi niekto odpíše a poradí, čo mám dalej robiť. Zaujímalo by ma či sa nedá zaočkovať proti alergii alebo ekzému.
    Janka   Reagovať

0

0

"Radšej by som zomrel ako sa dať zaočkovať..." - áno, viem to pochopiť. Sám za seba. Ale dokážeš povedať aj "Radšej by som aby zomrelo moje dieťa ako by som ho dal zaočkovať...?"
    Ja som tiež nie šťastná z očkovania - mám dve deti - zaočkované. Myslím si, že sa dnes nedá žiť len jednostranne - teda vlastne dá - ale nie je to dobré. Každý extrém je škodlivý. Je potrebné opatrne voliť cestu pre seba i svoje deti. Neviem, či mi rozumieš je to veľmi zložité. Veľa spraví aj detský lekár. Ja tej mojej dôverujem, vždy mi všetko vysvetlí, dá na výber, a kým očkuje veľmi podrobne sa vypytuje a prezrie dieťa v akom je stave. Rozoberali sme spolu aj túto tému. Povedala, že by nikomu nepriala vidieť a zažiť ak dieťa potom na nejakú takú chorobu ochorie...
    Niekto iný zase môže povedať, že možno niekto to musí prežiť.... Je to ťažké - lebo tu nie si sám za seba - tu si za tie deti.
    Lucia   Reagovať

0

0

Janka napísal:

> dúfam, že mi niekto odpíše a poradí, čo mám dalej
    > robiť.

Precitajte:
    http://www.biospotrebitel.sk/clanok/461-detsky-atopicky-exem.htm
    a skuste kontaktovat pani Medalovu. Mozno Vam poradi.
    Pavol Fábry   Reagovať

0

0

Bohuzial len malo rodicov vie ( a myslim si ze aj lekarov) vo vlastne vo vakcine je.....

1. vakcina ide hned do krvi
    2. choroba musi prejst 3 barierami (dychacim ustrojenstvom, pokozkou a az potom do krvi.....takto si telo v mnohych pripadoch samo poradi pri ingekciach ako napriklad ovcie kiahne.....
    3. co je vo vakcinach?? tak len na margo...ortut, aluminiu, thimerosol, nevyvinute ludske embryo, kuracie embryo, tkanivo z opicich obliciek....atd atd.....

mnoho lekarskych clankov udava ze proti ockovaniu su laici.....hmmm naozaj....mozno ti laici su viac informovani nez oni sami

kazdopadne doporucujem si pozriet tuto stranku.....sorry je v anglictine

vaclib.org

este ze v Amerike existuje "vaccination exemption" pre skolopovinne deti....
    mary   Reagovať

0

0

Som rada, ze som nasla na i-nete debatu na takuto temu. Som proti tomu, aby sa nase deti hromadne ockovali. Kazde dieta je ine a takato prevencia voci chorobam sa mi zda viac hlupa ako uzitocna. ludia predsa nie su zvierata (aj ked, aj tych mi je luto, ako sa s nimi dnes zaobchadza), alebo veci!. A ak je nieco neiste a pochybne, mali by sme sa skor podriadit voli tej najvyssej Inteligencie (teda v krajnom pripade prijat smrt) ako sa podriadit strachu a kvoli strachu nevidiet vedlajsie ucinky alebo skodlivost - v tomto pripade - ockovania. Takisto je to aj s antibiotikami a tisickami inych vydobytkov "vedecko-technickeho pokroku". Priamo umerne zvysovaniu korupcie a klientelizmu sa znizuje ucta k obycajnemu cloveku, naberie sa ohlad uz ani na deti..
    Ally   Reagovať

0

0

Pani jelka, mozete mi poslat svoju mailovu adresu? Dakujem.
    Monika   Reagovať

0

0

Mila pani Janka,
    plne s Vami suhlasim. Ockovanie v tych casoch bolo naozaj opodstatnene. Mnohym chorobam zabranilo ich sireniu a zhorsovaniu stavu. Preto je potrebne ockovat podla mna vtedy, ked to je opodstatneme.
    Monika   Reagovať

0

0

Mili a vazeni rodicia i nerodicia,
    dakujem Vam za Vase reakcie a debatu. Vidim, ze tema ockovania je nadalej ziva a mnohi z nas ju nosia v sebe so svojimi otazkami. Svojimi reakciami ste mi dali mnoho odpovedi a preto je z mojho pohladu a vzhladom na sucasny rodinny stav nepotrebne, aby sme priamo organizovali vyssie spominane stretnutie. Tato tema sa pekne a celkom zdravo riesi aj priamo cez tento portal.
    Monika Kaščáková
    Monika   Reagovať

0

0

tak sme to vcera museli vzdat. poslali nam par oznameni a ... kedze ohrozujem zdravie obyvatelstva!, co sa povazuje za priestupok a moze byt.... (nastudovala som si zakon...) atd....
    v 11 mesiacoch + 1 den , moje dieta zaockovali. kedze sa ockovanie prevadza tak, ze do jednej nozky sa picha "5 smrtelnych chorob!" a do druhej zaroven este jedna - kúpili sme radsej za tazke prachy hexavakcinu....
    reakcie, okrem priserneho kriku :-) a kopanca sestricke do ruky (od syna :-), nie odo mňa :-)) zatial ziadne.
    zaujimalo by ma, ci tí, ktorí tu píšu ZA povinné očkovanie detí vôbec vedia koľko "chorôb" sa do dieťaťa vojde v pribehu prvého roka života? nikdy sa toľko neočkovalo ako teraz. z našich detí sú pokusné králiky. ale bez kontrolnej vzorky!!! okrem toho očkovanie proti ružienke,osýpkam, mumsu a podobným trápnostiam je naozaj mimo. príroda si na nás vymyslí aj tak niečo ďalšie.
    pobavil ma tu príspebok tej pani, ktorá hľadá vakcínu proti ekzému... :-) to váááážne?
    ach, skroro som zabudla - písala som mail na ministerstvo zdr. a pýtala som sa, kde sa môžem sťažovať ak očkovanie náhodou môjmu dieťaťu ublíži... hádajte!
    luba   Reagovať

0

0

Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania

Vážení diskutujúci,

Na http://iuro.awardspace.com/ nájdete stránku Iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania, občianskeho združenia ktoré práve vzniká. Jedným zo základných problémov ktorému sa naše združenie bude venovať je práve povinné očkovanie detí.
    Valentino Vranić   Reagovať

0

0

Vyskusaj bylinkove preparaty od p. Dedika, ktory byva kazdu prvu stredu a stvrtok v Bratislave, niekde v Prievoze. Alebo cisto prirodny krem od AOK kozmetiky, co sa vola Attopicc.
    Lucia   Reagovať

0

0

Ahojky,
    asi Ta trafi slak, ale nasa pediatricka nam "posepkala", ze od 1.6.2006 by nemalo byt ockovanie v SR povinne. Kedze ho odmietame a nastastie sme zatial nedostali ziadne steklive listy od "poctivych a spravne mysliacich" uradnikov, tesime sa ako blchy. Prave sa pokusam najst to opatrenie, ci vyjadrenie, zatial nic.
    Ak nieco objavim, rozhodne dam vediet.

Zatial aspon v zdravi a stasti si uzivame prijemny pocit slodobneho rozhodovania sa, ci ockovat, ci nie... i ked u nas je to jasne.... strach nemame, tak choroby nebudu a teda nepotrebujeme ockovat...

Vsetkym drzim palce a citte sa objati....
    jana   Reagovať

0

0

pripajam sa
    maleho som dala ockovat proti TBC ked mal 6 tyzdnov, aj tak mal velku hnisavu reakciu, ockovania posuvame ako sa da, kupujeme hexavakciny,
    pred pocas a po ock. davam homeopatikum Thuyu, rakcie su aj tak silne, po poslednej hexa maly /19 m/ zrazu silno alergicky reagoval na stipanec komara a hadze sa o zem a vresti cele dni, uz tyzden, zmenene dieta. A na to sa musim pozerat a dobrovolne pristupit k dalsim ..
    dufam to vyjde a uz to bude dobrovolne.

a vraj su ludia v SR, ktori sa ockovaniu vyhli???
    ak viete o dakom sem s nim.
    jana   Reagovať

0

0

Ľudia chcete zomrieť? Vy si asi nevážite život. A viete vy vôbec ako môže byť smrteľne nebezpečná vtáčia chrípka keď už máme také očkovacie séra?:
    http://www.paprsky1.de/body_index.html

Tu je prehladná prezentácia na stiahnutie kde vám vysvetlia aby ste pochopily prečo si dávať pozor na také neuvážené kroky s očkovaním:
    http://www.paprsky1.de/html/body_oekovani.html

Pod článkom "Smrtící imunita" sa dočítate čo robyť ak sa chcete vyhnúť autizmu vašich detí, očkovanie je naozaj v tomto smere dôležité:
    http://www.mwm.cz/index1.php?make=rubrika&idr=63&pjmeno=&kredit=&p1=

Naozaj by som to očkovanie nepodceňoval:
    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=3499
    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=1788
    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=2154
    ....

Tak si dajte pozor, veď komu by ste verily farmateutickým korporáciám, štátnemu zdravotníctvu ktoré dbajú hlavne o vaše zdravie alebo nevyspytatelnej prírode ktorá na nás chŕlí samé pliagy, vírusy, nákazy až sme z toho celý chorý.
    jan   Reagovať

0

0

Už len kôli toľkým ťažko fyzicky a duševne postihnutým ktorý museli postúpiť bolestivú procedúru očkovania a hlavne kôli toľkým čo podľahli smrti, čo doteraz zomreli a každoročne zomiera na vedĺajšie účinky očkovania by sme sa ako vzdanie úcty a holdu mali dať povinne všetci zaočkovať. Veď všetci to robily pre vysoký zámer ochrániť naše zdravie a zdravie našich detí. A uvedmme si koľo finančnej a ľudskej energie sa už vložilo do výskumu takých pestrých preparátov.
    Tak už nevymýšľajte a chránte svoje zdravie.
    A kto ba mal nejaké pochybnosti nech ide na psychiatriu. Na tejto stránke nájde dosť poučné publikácie na stiahnutie o tom ako zázračne sa dá vyliečiť akákoľvek neexistujúca psychická choroba a použiť akákoľvek šialenosť na potlačenie alebo? rozvynutie šialenosti, veď klin sa klinom varáža:
    www.cchr.cz/cchr.php?display=publikace
    jan   Reagovať

0

0

lucia, poskytni viac informacii. veeeeeelmi by sme sa potesili, cela rodina, keby to nebolo povinne. hlavne moj muz, lebo uz teraz sa obava ako to bude, zase nervy, ked zacnem bojovat proti tej kombinacii ruzienka atd. som totiz pevne rozhodnuta nedat to dietatu v ziadnom pripade. a nik ma nepresvedci, ze ohrozujem zivoty!
    luba   Reagovať

0

0

No teda sory p. Ľuba ak som vás zavádzal v zmysle významu dvoch predošlých emailov v zmysle ohrozovania životov. To bol ironický dvojzmyselný humor na margo ochráncov očkovacích metód, čo napokon bolo evidentné z prečítania liniek na ktoré som odkazoval.

V tom duchu by som si dovolil ešte malú poznámku: Ten kto nechce dať zaočkovať svoje deti by mal byť tvrdo postihovaný napr. pokutovaním nakoľko ohrozuje ekonomický rast vybraných vrstiev spoločnosti. Čo vysvetlím. Vďaka tomu že sa dajú vaše deti zaočkovať môžu získať (takmer zadarmo) nejaký druh alergie, nejaký druh chronického ochorenia, postihnutia fyzickej schránky alebo duševného postihnutia. Zrejme sa to nedá celkom presne upresniť aký druh, závisí to zrejme dosť od toho aké vedľajšie látky sú v danom očkovacom sére (opičie žľazy, kuracie embria, chemické vysoko jedovaté konzervanty...) no a škodlivín prijímaných zo znečisteného životného prostredia prosperujúcej modernej spoločnosti. Taký trvalo poškodený organizmus bude priebežne v mladosti a samozrejme v dospelosti nútený často ak nie pravidelne požívať liečebné špeciálne drahé preparáty, ktoré zase budú vyvolávať nové moderné ochorenia. A vďaka tomuto kruhu môže hospodárstvo farmaceutických a zdravotníchych podnikov prosperovať, čím samozrejme cez dane a pod. celý štátny systém vybraných jednotlivcov.

No ja osobne a zrejme väčšina detí si toho v detstve užila. A prečo? A prečo nie? Keď môžeme jesť sajrajty zo supermarketov, drieť vo fabrikách ako slepky v slepačárňach za minimum a potom to všetko spáliť v plyne pánu bohu do okien? Ked máme biedu môžeme mať aj chorobu - čím viac máme tým sme bohatší.
    jan   Reagovať

0

0

Dobry den,
    velmi by som vas chcela poprosit, rodicov ktori nedavate ockovat svoje deti, o nejake konkretne informacie ako sa tomu vyhnut. S manzelom sme zistili ze ockovanie deti na Slovensku je povinne (podla zakona c. 126/2006 Z.z.) a tresta sa pokutou do vysky 50 000,- Sk. (Ako casto by ju od nas vymahali to ale netusim.) Mame rocneho syna ktory sa narodil v USA, kde momentalne zijeme a kde ockovanie nie je povinne (aspon vo vacsine statov USA). Syn ma dvojite obcianstvo (USA a Slovenske). Na buduci rok sa vsak planujeme vratit domov na Slovensko a kedze s manzelom sme presvedceni o tom, ze vakciny su vacsim rizikom pre zdravie cloveka ako osohom, chceme sa mu za kazdu cenu vyhnut. Boli by sme vdacni za akekolvek informacie na tuto temu.
    Prave ma napadlo, neexistuje nejaka peticia za zmenu tohto zakona?
    Vopred Dakujem!

Edita
    Edita   Reagovať

0

0

Podla mna je dnes taká doba že je každému jedno čo si kto robí so svojím zdravím, takže neviem kto by to mal sledovať a ako by vás mohli napadnúť. Jedna rodina nemôže poškodiť byznis pokial nebute útočiť petíciami a podobným haló. Ja by som išiel do petícií iba keby som neriskoval, napr. mal dospelé deti, politický a finančný vplyv.

Ja vidím takéto možnosti:
    1. Kto sa moc píta moc sa dozvie. Ja mám nep. u seba už vyše 5 rokov zdravotnú kartu a nikomu nechýbam. Nikto nič nekontroluje ani nesleduje. Je vaša vec že máte súkromného doktora tak nech vám každý...
    2. Nájsť si spriaznenú doktorku podľa toho či je rozumná a vie o danom riziku poškodenia zdravia, tj. kryla by vám chrbát, neudala by vás
    3. Podplatiť doktorku, (pre radu, pre prehliadanie neočkovania, pre sfalšovanie záznamu, pre umožnenie zaočkovaním dobrým známym - neškodná látka, alebo nič)
    4. Hrať blbého, ignorovať, vymýšľať si o alergii na očkovanie, fóbiu z ihly, zametať stopy menením doktorov
    5. Čo je to 50tis. ked zoberiem cenu poškodeného zdravia a cenu liekov ktoré potom treba kupovať na potlačenie vyvolaných chorôb. Treba sa potom len do nemoty odvolávať, resp. poradiť sa s právnikom akú taktiku zvoliť aby sa proces naťahoval resp. najlepšie sa vyhral.

Otázka je ako je to s cestovaním do niektorých krajín kde vyžadujú papier s potvrdením zaočkovania proti niektorým cudzokrajným chorobám čo robia zvyčajne iba v špecializovaných podnikoch. Toto je naozaj velmi zaujímavé ako nanich. Ale mnohé sú iba odporúčiace. Ale ked zdravo žijete tak sa z toho vyliečite ak by už nebolo inej cesty. Ked sa pojde v dobrom na nich, potom prípadne pridať bonus tak sa to zaiste podarí.

ZDRAVIU ZDAR
    jan   Reagovať

0

0

Dakujem za odpoved. Vsetky tieto moznosti ma uz napadli, niektore zvazujem (ako najst si doktora ktory by ma kryl, odvolavat sa na sudy, dokonca i zaplatit tu 50 tisic. pokutu), niektore vylucujem (podplacat, falsovat dokumenty a pod). Je pravda ze ked je clovek dospely, tak sa tomu lahko vyhne tym ze nechodi na preventivne zdravotne prehliadky (ktore su mimochodom podla zakona tiez povinne), lenze u deti je to ine, na deti davaju vacsi pozor ako i doktory, tak i nadriadene ustavy, stat, skoly a pod. Napr. ich neprijmu do skoly/skolky bez ockovacieho preukazu a pod. Chcem na to ist legalnou cestou co najviac ako sa da a preto by som bola najradsej za zmenu tohto zakona o povinnom ockovani.

Clovek by si myslel ze v dnesnej dobe i na Slovensku, podobne ako v inych vyspelych krajinach, by mal rodic mat slobodu rozhodovania o zdravi svojho dietata, pokial mu tym neublizuje samozrejme, a pokial nedovrsi vek kedy je legalne zodpovedny sam za seba. Nedat dieta ockovat proti chorobam, ktore v krajinach vyspeleho sveta uz davno neexistuju (vacsina), a navyse mu mozu uskodit, to rozhodne povazujem za rozumne rozhodnutie, a peticiu na zmenu tohto zakona by som podpisala bez rozmyslania.
    Edita   Reagovať

0

0

medializovat a prekladat...

ja to vidim tak, ze musime jednoducho o tom vela rozpravat - a kto ma moznost a schopnosti prekladat nejake zahranicne materialy - nech tak urobi... pokusme sa rozputat diskusiu aj na inych webkach. jasne, ze to nevyriesime hned, ale musi niekto zacat. cim viac sa o nebezpecnosti ockovania bude hovorit, tym lepsie. ludia ziju v iluziach. a co je este horsie, su s tym spokojni. nemaju zaujem hladat informacie. musime ich v tom povzbudit. slepa dovera je pozostatok byvalej ery. nic nehovorme nic nerobme, lebo bude zle... tak ludia myslia. a ked nic neurobime, budeme taki ako oni...
    ps: jan, ja som to pochopila :-)))), tiez som niekedy prudko ironicka, ale z pisma to nevidno :-)))))
    luba   Reagovať

0

0

jemine, neviete preco mi tu stale naskakuju tie chlastajuce bytosti? povodne su to usmevy, chapete? :-)
    luba   Reagovať

0

0

uz zas je tu!
    luba   Reagovať

0

0

Lubka,
    ano mas pravdu, musime o tom co najviac rozpravat, citat a delit sa o informacie. Ja som si pred nedavnom objednala 80 stranovy casopis v anglictine na temu skodlivosti vakcinov (www.mothering.com). Mam v plane niektore z nich prelozit a ulozit na nete, a ked sa vratim na buduci rok na Slovensko, uvazujem nad zriadenim celej web stranky na tuto temu. Budem mat viac casu sa tomu venovat, momentalne pracujem cele dni a mam jednorocneho syna, tak toho casu moc nezbyva. V USA je doktorka ktora pise vela clankov/knih a otvorene vystupuje proti vakcinom, vola sa Sherri Tenpenny.
    Edita   Reagovať

0

0

Uz nemusim zriadovat stranku, niekto to uz urobil za mna :-)

http://iuro.awardspace.com/

Skutocne SKVELA STRANKA. Iniciativa pre uvedomenie si rizik ockovania. Hore ju uz uviedol jeden z diskutujucich ale predtym som ju akosi prehliadla. Ani vyhladavac mi ju nenasiel.
    VDAKA!!!
    Edita   Reagovať

0

0

Mila Edita!
    troska mimo,ale neda mi regaovat...Zijem roky v USA a veta ze,ockovanie nie je povinne je trosku nekorektna-ano ockovanie nie je povinne,ale ked dieta nastupuje do statnej skoly,tak musi mat vsetky povinne ockovanie bez toho ho do skoly nezoberu...;takze skoro vsetky deti su tu zaockovane,dokonca aj proti ovcim kiahniam,kt.je uz vo vacsine amer.stat. povinne
    Alica   Reagovať

0

0

Draha Alica.
    Neviem v ktorom state zijes, ale v state kde zijeme my NIE SU povinne ockovania ani pre deti nastupujuce do statnych skol. Existuju tzv. "immunization exceptions" ktore si treba vypytat od skoly. Skoly to dobrovolne neposkytuju, pretoze velakrat su dotovane statom za kazde ockovanie deti. Ak by si chcela zistit zakony a najst formulare na immunization exceptions priamo pre stat v ktorom zijes, mozes ist na www.vaclib.org.
    Edita   Reagovať

0

0

Ahojte.
    Vela ludi tu reagovalo dost vydesene,ked hovorime o tom, ze nedame deti zaockovat. Ze vraj ich ohrozujeme. Mili, rodicia, co ohrozuje skutocne Vase deti?
    Ja mam 30r. Bola som zaockovana na vsetko povinne. A mumps, osypky, sarlach, kiahne som dostala. Můj manzel 41r. takisto.
    Nik z nas, ktori bojuju za slobodu v rozhodovani o tom, ci ockovat alebo nie - teda zmenit povinne ockovanie na odporucane ockovanie nepovedal, ze v pripade ohrozenia, epidemie..... by dieta zaockovat nedal. TReba sa pozerat aj na to, ako choroby, voci ktorym sa plosne ockuje vznikaju a ako sa prenasaju, a hlavne ako vznikli epidemie, po ktorych sa plosne ockovanie zaviedlo. Nepopieram vyznam ockovania, len hovorim, ze dnes je nemiestne plosne ho ordinovat. To je ako keby ste preventivne uzivali antibiotika, aby ste nedostali neviem co..... Alebo lieky na poruchu srdca, aby ste tu poruchu nedostali.
    No, ked sa chce niekto znicit, tak nech to robi. Kto to vsak nechce, preco ho nutia, ked nikoho neohrozuje?
    Ockovaniu sme sa vyhli" tak, ze sme ho jednoducho odmietli. Podpisali sme par papierov a tuto otazku stale otvarame pri navsteve pediatricky. Chceme nasmu dietatu pomoct.
    Monika.
    monika   Reagovať

0

0

A vedeli ste napriklad, ze polio vakcina, ktora sa pouzivala pred 30 rokmi a ktora bola pokladana za 100% bezpecnu, sa nakoniec ukazala ako nebezpecna? Totiz neskor sa zistilo (potom ako bola vakcina pouzita na zaockovanie viac ako 1.5 miliona deti!!!), ze virus ktory vakcina obsahovala bol pestovany na opicich bunkach, vysledkom coho sa do ludi, ktori boli touto vakcinou ockovani dostal aj tzv. SV40 virus, ktory tymto ludom dnes sposobuje nador mozgu. Asi by ste nechceli takuto spravu za par rokov?
    Problematika ockovania je velmi komplexna, a spoliehat sa len na informacie vyrobcov urcite nestaci! A netreba zabudat na to, ze detsky lekari navstevuju "skolenia" ktore organizuju farmaceuticke spolocnosti! My sme nase dve deti dali zaockovat, ale len niektorymi vakcinami. Moj osobny nazor je, ze ockovanie by nemalo byt nutene. S pozdravom, Nika
    nika   Reagovať

0

0

Precital som si vase doterajsie prispevky a nad niektorymi musim iba smutne pokrutit hlavou...
    Mne ockovanie v utlom veku totiz tak nacalo imunitny system, az som nakoniec dostal velmi silne antibiotika, v tom case uvedene na trh bez dostatocneho odskusania, ktore mi sice pomohli, no pripravili ma o cca 75% sluchu.
    Lekari mi pocas zivota neraz pomohli, no i ja som mal moznost overit si, ze posledne statistiky, ktore hovoria o tom, ze az 53 % diagnoz nasich lekarov je chybnych, su pravdive ovela castejsie, nez by sme si priali...
    Mam dvoch zdravych synov a su taki okrem ineho i preto, lebo sa nam ich s Bozou pomocou podarilo uchranit pred nesvedomitostou a blbostou niektorych lekarov. Lebo i lekar je iba clovek. I ked si to mnohi z nich nepripustaju...
    frantisek   Reagovať

0

0

Ako môžu byť škodlivé opičie bunky pri príprave séra. Veď aj my sme z opíc, najlepším dôkazom je toho prirovnanie ked si človek dobre logne povie sa že má opicu.
    jan   Reagovať

0

0

milí Jan, pri čítaní tvojich príspevkov naozaj verím, že si z opice.
    Palo   Reagovať

0

0

Presne tak, na začiatku bola opica, potom človek a nakoniec stroj. Tomu sa hovorí prirodzene usmerňovaná bežne v prírode odpozorovaná vývojová línia. No nie veď aj v knihách sa o tom píše tak to musí byť pravda. Škoda že sa na tento veľký náhle postupný prelom nemôžem tešiť, lebo to stroje nevedia. Teraz iba vzniká otázka čo príde skôr stroje s ľudskou inteligenciou alebo ľudia s mysľou stroja.
    jan   Reagovať

0

0

ja som práve dnes dala preočkovať svoje dieťa V. trojkombináciou : diftéria, tetanus, pertusis...ale vôbec ma nenapadlo, že sa dá proti tomu postaviť a povedať NEDÁM!...čo by sa potom skutočne stalo, keď je očkovanie povinné a všade sa ma pýtajú, či je moje dieťa riadne očkované....no áno, je, základné očkovanie, všetky "bokovky" som doposiaľ odmietala, už len preto, že moje dieťa má poruchu imunity a je alergik a myslím si, že čím viac farmaceutických "srákorín" do neho nacpem, tým je mu horšie...po všetkých príspevkoch čo som tu čítala a odkazov na stránky som naozaj na vážkach, či som vôbec urobila dobre alebo svojmu dieťaťu od narodenia ubližujem formou základného povinného očkovania.

Diskusia je síce o povinnom očkovaní, ale má tu niekto z vás dieťa, ktoré pravidelne navštevuje imunológa s rôznou poruchou imunity, či alergiou?
    Ja mám totiž dilemu....ublíži základné povinné očkovanie dieťaťu so zníženou schopnousťou imunitnej obrany organizmu, či poruchou alebo naopak pomôže??? Môjmu dieťaťu bol venózne aplikovaný Immodin, je to nízkomolekulárna látka na povzbudenie alebo akési vzkriesenie I.S. a T-lymfocytov, no je tiež vyhotovený zo séra darcov testovaných a nereaktívnych na anti-HIV 1+2, anti-HCV, HbsAg a lues. ....vraj úplne zdravých....no a tento prípravok obsahuje biologicky aktívne látky, ktoré sú vraj schopné normalizovať špecifickú bunečnú imunitu príjemcu...a mne iba vŕta v hlave otázka, čo som to vlastne nechala vpichnúť do toho malého človiečika?!....tak teda ako by ste pomohli dieťaťu, ktoré je sústavne choré...desenzibilovať - nedesenzibilovať? očkovať - neočkovať?? to je otázka!
    bibi   Reagovať

0

0

bibi, z z druhej casti tvojho prispevku som pochopila akurat tie bodky - hihihi. ale nie, vazne si myslim, ze ked je dieta stale chore treba najprv vyskusat VSETKO ine - od upravy stravy az po zmenu prostredia a pod. uvediem priklad - v skolke bola minuly tyzden taka "mensia" epidemia" - deticky mali v pusach afty - niekde sa zjavne stala chyba. osobne k lekarovi s detmi chodim len ked musim (minule sme sa boli pozriet ci tam nasa lekarka este vobec sidli hihi) . a teda - kolko deti - tolko lekarov a tolko roznych liekov!!! bola som sokovana tym, ze na tuto (ocividne tu istu chorobu) mal kazdy nieco ine od vitaminov az po antibiotika roznych druhov. my sme to vyriesili vysuchanim jazyka a zubkov cajovnikovym olejom. skus si, aspon ako doplnok, najst prirodny sposob pomoci svojmu dietatku.
    luba   Reagovať

0

0

...to znamená, že má čakať nádor na mozgu?? ;-)))...pretože vzhľadom na môj vek som touto vakcínou bola zaočkovaná aj ja....
    bibi   Reagovať

0

0

Aj ja sa celkom rada zapojim.Akurat dnes riesime dilemu ockovania s manzelom.Ja chcem priplatit on si mysli,ze tym len financne podporim doktorku.Nie som proti ockovaniu,som len proti reakcii,ktora nasledne nastupi.Mate niekto skusenosti s obidvoma sposobmi?
    Miriama   Reagovať

0

0

Ahoj, mam dve dcerky a vsetky doterajsie ockovania prebehli bez vedlajsich ucinkov, ci sa aplikoval Infanrix alebo nie. Najhorsi na tom bol asi moj stres vyplyvajuci z neistoty, ci tymto rozhodnutim mojim detom neublizim. Kym boli v lekarnach dostupne naplaste na lokalne znecitlivenie oblasti vpichu (cca do roku 2003), vzdy som ich pouzila v snahe minimalizovat traumatizaciu. Takisto vzdy "bojujem" o najneskorsi mozny termin zaockovania.
    Na odmietnutie ockovania nemam zatial dost odvahy. V duchu prosim deti o odpustenie a o silu ich telicka vyrovnat sa s cudzimi latkami, ktore som dovolila do nich vstreknut.

Pocula som uz davnejsie, ze v Nemecku mohutnie prud myslienok a ludi proti ockovaniu. A dnes som nasla par kvapiek z tohoto prudu, preto vam pisem :o)
    Som otvorena roznym nazorom, zrejme aj preto, ze odborne nie som v tejto oblasti moc zdatna. Rozhodne vsak cosi viem o zaludnosti stanovovania hypotez a ich potvrdzovani, interpretovani udajov. Ak mate zaujem, pozrite

http://www.anastasia.cz/forum/fpost768.html#768

o viruse vtacej chripky i vseobecne o virusoch, o priprave vakcin, o strachu a "objektivnej" vede.

Takze, nazory uvedene v rozhovore na vyssie uvedenom webe, podla mna mozu (kruto) realne vysvetlit sucasnu situaciu. A ako obdivovatelka mudrej prirody sa stotoznujem s pasazou o tzv. choroboplodných virusoch:
    "Biologické struktury, které by způsobovaly něco negativního, ještě nikdy nikdo neviděl. Základem biologického života je spojenectví, symbióza, a není zde místo pro válku a ničení. Připisování války a ničení biologickému životu je pouze výtvorem nemocných a kriminálních mozků. "

Aby som sa vratila k praktickej realite, prosim, viete niekto o tom, ze od 1.6.2006 nie je v SR ockovanie povinne (spomina sa to v prispevku Janky z maja t.r.)? Dakujem. Privitam aj dalsie odborne informacie odporujuce statnej a farmaceutickej propagande ockovania. Dakujem este raz a prajem vsetkym, aby svoju pracu, poslanie vykonavali uprimne a pravdivo.
    eva   Reagovať

0

0

ahoj,aj ja mam coraz väcsi stres ako citam vsetky tie prispevky a asi budem ziadat lekarku aby sme to posunuli.Citala som,ze ako reakcia môze byt aj ekzem a ja ho mam.Mam strach,ze reakcia z ockovania bude prave atopicky ekzem aj u nej.
    Miriama   Reagovať

0

0

...a rozmyslali ste uz nad tym, preco tie choroby v statoch vyspeleho sveta nie su?..a porozmyslajte aj nad tym, ze v niektorych statoch menej vyspeleho sveta este su, a v dnesnej modernej dobe pri obrovskej migracii ludi je otazka dvoch hodin leteckou cestou a mozu byt aj u vas doma...zelam vasim detom vela zdravia.
    IR   Reagovať

0

0

evi, som prekvapena ze ked citas stranku anastazia a predpokladam ze sa teda zaujimas o podobne "veci" tak nemas odvahu odmietnut ockovanie... Otazka je, preco nemas odvahu. Ked nebude povinne (o com rozhodne par nekompetentnych ludi co o tom nic nevedia) tak uz tu odvahu mat budes? To nema logiku podla mna... A coho sa bojis? Ze na teba niekto spravi bu-bu-bu? Ved si dospely clovek - a navyse mas zodpovednost za svoje deti. Bud veris ze ockovanie je dobre (a potom sa nemas svojim detom preco ospravedlnovat), alebo tomu az tak uplne neveris (a v tom pripade by som ROZHODNE zhanala vsetky mozne dostupne info z "druhej strany" - na tejto stranke je kopa pramenov uvedenych) a vtedy je namieste patrat a rozhodnut sa co najskor, v zaujme zdravia deti. Strkat hlavu do piesku a vyhovarat sa na nieco zakonom ustanovene je podla mna zbabelost.... najma ak sa to tyka zdravia tych najmilovanejsich.
    Prepac ak to boli tvrde slova, ale neviem to jemnejsie napisat. nechcela som sa ta dotknut, tak isto som matka a poznam tu dilemu. Tak drzim palce pre spravne rozhodnutie....
    vedrun   Reagovať

0

0

Ahoj, bojim sa rizika znovurozsirenia zaskrtu a inych hroznych chorob v populacii, ak by pocet nezaockovanych ludi prekrocil urcitu kriticku hranicu. Asi je to jeden z pilierov strasenia sucasnej oficialnej mediciny, ale v pripade, ze by ministerstvo zdravotnictva a legislativci umoznili individualne rozhodovanie o ockovani, mala by som istotu, ze rozsirenie tychto ochoreni nehrozi. Nemyslim si, ze su tam vsetci nekompetentni.
    Informacie o priatelskych virusoch su pre mna velmi silne a cerstve, potrebujem si nastudovat viac, presne ako pises a takisto najst vhodneho pediatra/pediatricku. Dakujem za podporu.
    eva   Reagovať

0

0

Evi, presne ako pises je to jeden z hlavnych pilierov - poriadne postrasit ludi ze sa opat rozsiria choroby ktore uz skoro vymizli. Ale to ze nevymizli zasluhou ockovania sa uz nikde oficialne nehovori... psssst, to sa predsa nemoze dostat na verejnost, prisli by sme o peniazky!!!! Ved to teraz tak krasne funguje!!! Biznis fici a ludia su ako ovce.... :) Cudujem sa ti ze povazujes nazor "kompetentnych" tam hore za taky zavazny, ze ich nechas rozhodovat o zivote a zdravi tvojich deti. Taktiez som bola pri tvorbe niektorych zakonov (aj ked v inej oblasti) a tak viem presne ako to chodi. By si sa asi doooost cudovala... Mne to pripada ze sa trosku zbavujes zodpovednosti za rozhodovanie, ved mas vlastnu hlavu, pouzivaj zdravy sedliacky rozum. Prestuduj si poriadne informacie oboch stran a posud co sa ti zda logickejsie. A konaj na vlastne triko, nepresuvaj zodpovednost za zdravie a zivot najblizsich na inych, ktori su PODLA TEBA fundovani rozhodovat o takychto veciach... Peniaze maju v dnesnej dobe neskutocnu moc a farmaceuticka lobby je jednou z najsilnejsich... Ak by sa tvojim detom nahodou nasledkom ockovania nieco stalo myslis ze sa dovolas nejakej spravodlivosti u tych, ktori tvoria zakony???? Ani pes po tebe nestekne... A tvoje deti si vybrali za rodica TEBA, to znamena ze ti veria ze ich ochranis podla vlastneho uvazenia, ze robis pre ne to najlepsie. Nie podla uvazenia hrstky ludi, ktori ani nevedia ze tvoje deti existuju a uz vobec ich netrapi ich zdravie.... Myslim ze ked si prestudujes celu tuto diskusiu a vsetky odkazy na materialy o ockovani, tak budes mat vo veci jasno. Aspon dufam :) Moc ti drzim palce a doveruj si, si dobra mama tak rob pre tvoje deti to najlepsie, aby si sa im nemusela ospravedlnovat...
    vedrun   Reagovať

0

0

Aka je Tvoja verzia vymiznutia chorob, proti ktorym sa u nas systematicky ockuje? Dakujem eva
    eva   Reagovať

0

0

Choroby majú svoj priebeh, trvanlivosť, prídu, narobia zle, a odídu... aspoň zväčsa (ako mor v stredoveku, tam tiež nemali vakcínu). Niektoré výskumy poukazujú na skutočnosť, že vo väčšine prípadov (ako napr. aj v prípade obrny - polio) bola už choroba na ústupe v čase keď začali proti nej očkovať. Ďalším vysvetliteľným dôvodom prečo choroby vymizli je hygiena. V dnešnej dobe žije priemerný človek v oveľa hygienickejších podmienkach ako pred 100 rokmi alebo i neskôr.
    Edita   Reagovať

0

0

Edita to napisala presne tak ako by som to napisala ja :) Ale nie je to MOJA verzia, ja nie som taky fachman a odbornik.... taketo informacie najdes v odbornych materialoch a studiach - aj v tych ktore sa spominaju na tomto fore. Nemam momentalne cas ti to pohladat ale ked budem mat tak najdem a poslem ti. A este otazka, preco nie su dane choroby masivne rozsirene v krajinach kde nie je ockovanie povinne???
    vedrun   Reagovať

0

0

Jeden z najzdravsich a najodolnejsic narodov su cigani lebo su trenovany uz od narodenia a do styku s farmaceutikmi prichadzaju minimalne. Zomieraju sice viac na ubodanie, otravy, degeneraciu zo sodomie a pod. ale to je ine kafe.
    jan   Reagovať

0

0

A čo potom robíte so psíkami ? Tiež neočkujete ani proti besnote ?
    Bývame pri lese a líšky, kuny a iné zvery si tu kľudne behajú po záhrade.
    Naše psy sa hrávajú bežne s deťmi, váľajú a olizujú ich. Ako potom riešite takéto záležitosti ?
    Vďaka.
    Adriana   Reagovať

0

0

Pravdu povediac pes ma ani zdaleka tak netrapi ako moje dieta, mame vlciaka a samozrejme je ockovany.... Ale to je svokrov pes a aj keby nebol u neho by ma asi to ockovanie netrapilo... Ale doteraz som sa nad tym nezamyslala :)
    vedrun   Reagovať

0

0

Tuto vam posielam odkaz kde si mozete stiahnut a precitat dost vela o zdraví a co vsetko nam okrem ockovania moze ublizit. Je tam aj popis liečenia pristrojom zapper a magnetmi. Naraz sa to neda precitat lebo by to clovek nestravil, ale postupne to ide a je to aj lepsie ak si z toho nieco chce zobrat do života. Je tam aj nieco o zdravom byvani dost vela informacii. Má to cca 60MB a 60 dni to tam na serveri budu držat.

http://www.share.am/dl/451722837/ekoknihy2.zip
    ja   Reagovať

0

0

mne to odtial stiahnut neslo... co robim zle? Stiahlo mi to subor ale bol prazdny...
    vedrun   Reagovať

0

0

Tak toto je pekná blbosť. Bol si už niekedy vôbec v rómskej osade? Ako tam vyzerajú obyvatelia, dospelí či deti? Akými kožnými a chronickými chorobami trpia? A akého veku sa dožívajú v priemere. O očkovaní netreba veľa písať v pozitívach, lebo dobro sa prezentuje samo. Prečítajte si ešte raz čo ste sem niektorí popísali a zamyslite sa nad tým. Odvolávky na články, ktoré napísali tiež len ľudia "odborníci", ktorí nedoporučujú očkovanie sú tiež len víziou o lepšej a zdravšej budúcnosti. Kým neprebehne široká odborná diskusia nebudeme poznať pravdu. Ale isté je jedno. Dobrá obrana je niekedy viac ako útok.
    Erich   Reagovať

0

0

Bohuzial ale vyvoj nejde idealne prehladnym a priamociarym smerom tak ze ked niekto nieco spochybni tak sa to skuma a hned sa vyvodia dosledky. Clovek ma hlavu na to aby ju pouzival, aspon aby sa pital. A tato diskusia je o tom.

Skus sa opitat nejakeho doktora na ockovanie, na olovenne blomby na mnohé farmaceutika. Ale treba to brat pozitívne pomaličky si vytvára svoje miesto aj alternatívna medicína, len netreba moc zbytočne osobne útočiť na konvenčnú medicínu lebo reakcia doktora a systému ktorému siahnete na živobytie a celoživotne vydreté vedomosti bude samozrejme iba tvrdá obrana. Diskusia o takejto teme je v zasade nezmysel. To je ked to trochu prezenem ako keby si chcel tvrdit ze elektrospotrebice sposobuju elektrosmog a preto ich treba vyhodit. Proti pokroku sa neda ist.

Samozrejme ze veci zvycajne nie sú ani cierne ani biele. Ale rozum mi hovorí ze mas pravdu. Ved uz aj praclovek sa ockoval. Z budúcnosti priletel cez casopriestorovu dieru doktor Mengele a vsetkých pravidelne zaockoval. Inak by ludstvo neprežilo. Vrátane cigánov. Vrátane dlzky ludskeho zivota ktora bola samozrejme velmi nízka tam kde sa Dr.Mengele nedostal.

A co sa tyka tych ciganov to je jasne ze ked sa bude niekto valat po zemi, jest odpadky, pit znecistenu vodu tak to nic dobre nevesti. A ked z toho dostane nejaky svrab tak na to kasle. Mne islo o to ze keby sa niekto z nas napil z gangy v indii tak ma dost, ale im to nic nerobi. Cize ani druhy extrem chorobna zavislost na preventivnom lieceni a chemoterapii nemusi byt prospesna.
    jan   Reagovať

0

0

Ten odkaz nejde, sory skuste tento ak nevydrzi ani ten tak ...

http://www.sendspace.com/file/ah2wx2
    ja   Reagovať

0

0

Nový obsah na stránke Iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania

Na stránke Iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania - http://iuro.awardspace.com/ - nájdete nový obsah:

* Pozrite video dokument Očkovanie – Viera Bačíková: MUDr. Peter Hrabčák a Mgr. Ľudmila Mušková, poslankyňa NR SR, hovoria o očkovaní.

* Informujú vás lekáry o obsahu škodlivých látok vo vakcínach pred očkovaním? Podľa novely zákona o liekoch a zdravotníckych pomôckach sú to povinní bez vyzvania urobiť. Upozornite na to svojho lekára.
    Valentino Vranić   Reagovať

0

0

Mili prispevkujuci,
    chcem sa pripojit i ja V Novom roku 2007.
    Vsetkym vam, nam, celej Zemi prajem silne objatie lasky, ktore nam ukaze pravdu. Tu hladame vsetci. I ja.

Som mama a moje dieta nie je ockovane. Mam na to svoje dovody. Doteraz som si neuvedomila, aku uzasnu pediatricku mam. Ale kvoli stahovaniu sme presli do inych "ruk", a zrazu som pomaly v rovine "kriminalnika".

Nova pani doktorka ma obvinila zo zanedbania starostlivosti o dieta a posiela na mna urady. K vecnej diskusii s argumentami sme sa ani nedostali. Myslim, ze toto nie je dostojny sposob, ako pomahat udrzat zdravie deti.

Prosim, ak mi moze niekto poradit, ci je nieco nove v zakone o ockovani, a podelit sa o skusenosti pri komunikacii s uradmi, budem povdacna za spatnu vazbu.
    Vsetko dobre:)
    dada   Reagovať

0

0

Treba sa obrátiť na právnika. Nech si naštuduje zákon a ochráni vás. Iste to niečo stojí, ale to je platená služba tak ako internet keď hľadáte informácie. A právnici sú ... v dobrom zmysle, keď pracujú pre vás. Iste sa nebude chcieť púšťať do sporu s farmaceutickou lobby, ale na nejakého lokálneho doktoríka si trúfne urobiť bububu. Nejako musíme narušiť to bezprávie.
    janko   Reagovať

0

0

Dakujem za reakciu, myslela som na to.
    Vsetko dobre a zdravie vsetkym:)
    dada   Reagovať

0

0

Mam otazku pre rodicov, ktori su proti povinnemu ockovaniu:
    Dajme tomu ze ani ja nesuhlasim s ockovanim a moje dieta ockovane nie je.
    Ak moje dieta dostane nejaku infekcnu chorobu (v skolke) od dietata, ktoreho rodicia tiez nesuhlasia s povinnym ockovanim, a moje dieta na nasledky tazkeho priebehu choroby a oslabeneho imunitneho systemu nebodaj zomrie, kto je potom na vine? S kym sa mam ist sudit?
    Ano, ja som na vine urcite. Lekari tazko, robili co mohli. Rodicia dietata ktore nebolo zaockovane - ano urcite!

Ludia trosku sa zamyslite, povinne ockovanie sa nevymyslelo preto, aby vase dietatko nebolo chore ... Ale preto aby sa zabranilo hromadnemu vyskytu takych chorob, ktore nam v minulosti robili velke problemy. Videli ste uz dieta postihnute napr. detskou mozgovou obnou?

A este pre tych, ktori tvrdia ze dnes uz ockovat netreba, pretoze uz sa tieto choroby nevyskytuju. Ved preto sa uz dnes nevyskytuju, pretoze za uz destarocia proti nim ockuje!!! Ale tieto choroby sa mozu k nam znovu dostat, a keby sme neboli ockovani tak co?

Ja nechcem aby moje dieta zomrelo na nejaku zmutovanu verziu africkej TBC.
    walker   Reagovať

0

0

ja este deti nemam,ale myslim si, ze ockuju aj proti veciam ktore nie su take strasne. Napr. chripka. Citala som, ze detske telo si potom samo nevytvori imunitu, ked nemusi, ved ho zaockovali. Ale kto vie kde je pravda. Drzim palce...
    evacibulka   Reagovať

0

0

Ja mam tiež otázku. Prečo sa asi zrovna hovorí o škodlivosti očkovania a nie napr. o škodlivosti zdravej prirodzenej výživy? Prečo nejaký Dr. med. Gerhard Buchwald napísal knihu Očkování obchod se strachem (v češtine ktorú som si najskôr prečítal než som zaujal stanovisko k veci). Myslíte si že niekto nemá zrovna čo na práci aby bojoval proti masívnej zdravotníckej osvete o nevyhnutnosti očkovaniu? Myslíte si že všetky prípady o praktikách potláčaní druhých názorov patria do serióznej debaty, alebo ide o to že trafená hus zagága a pes sa bráni útokom. Prečo takto niekto rovnako neútočí na iné oblasti zdravotníctva napr. chirurgiu, kde nikomu nevadí keď mu prišitá noha znova slúži. No asi preto lebo naša oficiálna veda, zdravotníctvo tak ako celý ľudský svet nie sú dokonalé ale vo vývoji, inak by nebolo vojen, biedy, civilizačných chorôb, a rakovina by sa dala liečiť.

Ale nič si z toho nerobte. myslel som si že keď tú knihu dám sestre tak bude múdrejšia. Avšak po prečítaní názvu Očkování obchod se strachem povedala, to bude zase nejaká reklama o tom aby sme sa dali preočkovať, že ona sa už proti chrípke dala, a s tým ju odložila do stratena. Takže kým ľudstvo nejakú novú informáciu príjme za svoju, tak to nejakú dobu potrvá.
    janko   Reagovať

0

0

Nikde nie je napisane, ze clovek zaockovany na TBC nemoze podlahnut bakteriam zmutovanej forme TBC z afriky.
    Po ockovani vakcinou Infanrix Hexa je imunita mojho dietata nie posilnena, ale oslabena uz rok a pol a to aj klinicky. Odvtedy ma za uskom zdurene lymfaticke uzliny...ma dva rocky a uz cca 8krat brala antibiotika...
    Rozhodne som presvedcena, ze ockovacie latky maju dlhodobe negativne ucinky na nas organizmus. Ale tie pozitivne urcite tiez nie su zanedbatelne. Takze pre mna a urcite aj pre viacerych ludi zostane ockovanie nadalej len dilemou...
    indiana   Reagovať

0

0

Pokiaľ nie ste nejakí sektári alebo jehovisti, čo zo zásady a presvedčenia odmietajú injekčnú ihlu, tak potom nehazardujte so životom vašich detí. Alebo chcete, aby vám zomierali tak ako ešte pred 70-80 rokmi?
    pavol   Reagovať

0

0

ved prave o to ide. nikto nas dopredu nepoucil a my sme dovolili aby so zivotmi nasich deti niekto hazardoval. stale sa tu opakuje - viete ako vyzeraju deti s obrnou a co cierny kasel atd..... videli ste uz anafylakticky sok? (ja ano, ani nie pred pol rokom) ked vam dieta opuchne a nemoze sa nadychnut? videli ste uz deti ktore si niekolko krat denne musia pichat inzulin? myslite ze je to v poriadku? zili ste uz s takymto dietatom? cela rodina trpi. dennodenny strach o jeho zivot. myslite si ze to s ockovanim nesuvisi? ale ano, vyskumy hovoria ze ano. staci sa ale celkom laicky pozriet kde je vyssie percento deti s alergiami alebo cukrovkou. v "zaostalom" alebo "civilizovanom" svete? a je ich cim dalej tym viac. :-( my predsa nebojujeme slepo proti vsetkemu. len sa snazime vysvetlit, ze niektore vakciny su naozaj zbytocne, ak su ordinovane plosne. neverim, ze tolko ockovacich latok (spolu s pridanymi "pomocnymi" latkami") otuzuje imunitu dietata!
    a videli ste uz dieta s ruzienkou? a osypkami? a co dieta s mumpsom? ja ano. prve dve choroby som bez problemov prezila a nemam ani dozivotne nasledky. a tu poslednu... som od suseda nestihla chytit. tiez je este ,medzi zivymi. vdakabohu.
    luba   Reagovať

0

0

pokusim sa stiahnut tu imunizacnu schemu na prvy rok dietata:

4. deň života tuberkulóza (BCG) I. dávka (základné očkovanie)
    3. – 4. mesiac diftéria, tetanus, pertussis acelulárna (DTPa) vírusová hepatitída B (VHB) haemophilus influenzae b (Hib) detská obrna (IPV) I. dávka (základné očkovanie)
    5. – 6. mesiac II. dávka (základné očkovanie)
    11. – 12. mesiac III. dávka (základné očkovanie)

v preklade: 1+3x6 teda 19 ockovacich latok do dovrsenia prveho roku zivota.
    luba   Reagovať

0

0

Chcem vidieť tú hrdinskú matku, ktorá odmietne očkovanie malého dieťaťa proti tuberkulóze alebo záškrtu. A potom sa zblázni od strachu, keď jej dieťa zaplače alebo trochu čudne zakašle.
    kamil   Reagovať

0

0

D Kamilom sa da len suhlasiť. Zoznam od lubi (31,1.2007) obsahuje všetko nebezpečné choroby. toho exota, čo hazarduje s ochoreniami ako obrna, hepatitída B a ostatné by mali zavrieť. Hlavne TBC je v poslednom desaťročí v rapídnom vzostupe. Na Slovensku pribudlo za posledný rok viac ako 200 prípadov tažkej formy TBC. Stačí sa prejsť do tatranských Vyšných Hágov. Rozšírenie TBC je nepriamo úmerné vyspelosti zdravotnického systému. Chvalabohu slovensko má aj na liečbu aj na prevenciu a aj na výskum TBC. Stále sa hľadajú nové lieky!
    Súčasné očkovacie látky sú trošku ináč stavané ako tie pred 20 a 30 rokmi, keď tu vládol iný režim. Výskum v tejto oblasti je nesmierny, nesmierne drahý a preto aj očkovacie látky sú drahé. Jednotlivé formy sú asi odlišné, existujú možnosti tvorbi vakcín v raslinách, ktoré sa jednoducho konzumujú, ale to by asi väčšina matiek neprežila, pretože je to možné len vďaka GMO rastlinám. Zaklínadlo GMO však spraví svoje a tieto vakcíny sú ešte viac odmietané ako klasické. (Aj tie môžu byť vyrábané len vďaka GMO mikroorganizmom, ale to by bolo na inú debatu).
    Odmietnutie očkovania voči vážnim ochoreniam nie je hra 50 na 50. Pravdepodobnosť vážneho poškodenia pri očkovaní je malá. Šanca chitiť tetanus, TBC alebo hepatitídu je dosť dobrá.
    Veľa zdravia prajem nezaočkovaným deťom.
    Ale asi by to malo byť dobrovoľné....Keď si niekto poradiť nedá, tak nech si robí čo chce.
    filip f.   Reagovať

0

0

Mam na Vas jednu prosbu viete mi niekto poradit? Zijeme v Anglicku, a chcela som tu dat zaockovat dieta proti tetenu, zaskrtu, a ciernemu kaslu, no odmietli mi ju zaockovat, vraj u nich sa deti ockuju az v piatom roku.Nasa dcera ma za sebou tri okovania, ktore absolvovala do roka dalsie mala dostat do tretieho veku, no uz ma 36 mesiacov, a na Slovensko sa chystame az v lete, bude to velky problem, ked ju zaockuju az vtedy,nas lekarka na Slovensku mi povedala, ze to musi dostat co najskor, lebo inak strati imunitu a ockovania boli zbytocne.Deti na Slovensku dostavaju tuto trojvakcinu vacsinou v druhom veku zivota aj nasa starsia dcera ju tak dostala.Je to pravda, ze stati imunitu ,krd ju dame zaockovat ako 3,5 rocnu?BUdem vam velmi vdacna za nazory.
    jojk@   Reagovať

0

0

Vaša dcérka nestratí imunitu ako takú, len už podané očkovania postupne strácajú silu, ale ako rýchlo ju strácajú závisí od každého konkrétneho jedinca. V niektorých prípadoch by stačilo jedno očkovanie na desiatky rokov, väčšinou sa vytráca rýchlejšie. Z preventýchnych dôvodov sú navrhnuté opakovania. Môže sa stať, že vaše dieta už stratilo imunitu voči niektorému ochoreniu, proti ktorému bola očkovaná, nič sa nestane dokiaľ náhodou neochorie na túto chorobu a takiež nič sa nestane ak očkovanie dostane neskôr. Dá sa však očakávať silnejšia reakcia organizmu na očkovanie. ale rozhodne to nezávisí od pár mesiacov. To že v každej krajine je systém očkovania iný len dokumentuje tú ohromnú platiskosť imunitného systému nášho tela a usporiadanie jednotlivých očkovaní v tej - ktorej krajine je len otázka skúsenosti a tradície.

A jedna otázka do diskusie. Keď ochorie dieťa ktoré nie je očkované na chorobu, ktorá sa v rámci regiónu nevyskytuje vďaka očkovaniu. Kto zaplati náklady na liečbu? Taká mozgová obrna poliomyelitída môže výjsť pomerne draho. liečivá proti záškru, osýpkam a mnohým chorobám s povinným očkovaním asi nie sú bežne dostupné ako penicilín. Ak sa v jednom z 500 tragických dopravných nehôd stane, že niekto mohol prežiť ak by nebol pripútaný, zamená to že ostatných 499 sa nemalo tiež pripútať a mohli ešte žiť. Ale čo tie stovky ľudí, ktorý prežili vďaka pásom. Keď sa raz svet zbavil niektoých chorôb a nezomiera státisicé detí na choroby proti ktorým je očkovanie tak je priateľné, že jedno z niekoľkých tisícov detí má nežiadúce účinky. samozrejme, že pre toho konkrétneho človeka je to zlé. Šanca že bude mať dieťa nežiadúce účinky očkovania je oveľa nižšia, než že by ochorelo na túto chorobu, ak by neboli očkované žiadné deti. A otázkou je aj koľko "nežiadúcich" účinkou je naozaj spojených s očkovaním. V rannom detskom veku sa objavuje mnoho ochorení a často môžu byť len náhodou spojené s očkovaním.
    V spoločnosti očkovaných ľudí je výhodné byť neočkovaným. Zvyšujete svoju šancu na prežitie, neriskujete ani riziká očkovania ani rizika kontaktu s infekčnou chorobou, lebo tú očkovaný ľudia neprenášajú - to je také evolučnobiologické vyjadrenie odporu k očkovaniu. Ale čo sa stane ak vaše dieťa príde do kontaktu s viacerými neočkovanými deťmi, napríklad v škôle. A práve tam sa podľa typu a zameraniu škôlky môžu "kumulovať" nezaočkované deti. Stačí jeden hrdzavý klinec a tetanus sa vyblázni v celej triede. "Deti sa radi pychajú vidličkami."
    filip f   Reagovať

0

0

Som rád, že sa tu objavujú príspevky aj takéto,lebo už predčasom som to vzdal s diskusiou s jednostrannými a ochudobnenými názormi niektorých prispievateľov. Niektorí doslovne nahovárajú proti očkovaniu druhých a iste to nie je správne. Ide síce o diskusné fórum,no mám za to, že by malo ísť hlavne o výmenu skúseností a praktických názorov rodičov a nie ako sa tu v minulosti objavili jednostranné pripomienky odhovárajúce očkovanie a napokon sa ukázalo, že dotyční ani nie sú rodičia ani odborníci. Ja konkrétne mám už o čosi viac ako dvojročného syna a môžem prehlásiť, že do dnes nepoznáme prebdené noci kvôly nejakým chorobám, bežným, či menej bežným, či reakciám z očkovania. Dávame na rady pediatra čo sa zdravotnej starostlivosti týka a nekafreme mu do toho. Pýtame sa na veľa vecí to je fakt,ale po vysvetlení a pochopení sa riadime jeho inštrukciami. Máme známych,čo odmietajú aj podanie antibiotík rovnako starému dieťaťu a potom dva týždne nechajú malú v horúčkach, celé týždne so zeleným soplíkom a pod. Toto je vari správne? Každí sa asi riadi prežajúcimi názormi v okolí v ktorom žije, aspoň to je moja skúsenosť.No chcel by som vedieť,milý rodičia, či niekto z vás žije v takom prestredí, kde viac ako polovica detí je nezaočkovaná. Schválne,hlavne rodičia odmietajúci očkovanie by sa mohli zamyslieť. Alebo si myslíte, že tá obrovská väčšina rodičov zaočkovaných detí chce svojim deťom ublížiť,alebo že sú hlupáci?
    Erich   Reagovať

0

0

Velmi pekne dakujem za nazor Filipovi aj Erichovi, citim sa trosku kludnejsie, pravdepodobne pojdeme v maji na Slovensko a to ockovanie doriesime, len dufam, ze nasa lekarka bude ustretova a bez problemov nam ju zaockuje.Aj ked mam trosku strach, lebo navyse ma nasa dcera oslabenu imunitu, minuly rok dostala imunologicke injekcie a tak este neviem ako bude reagovat na oneskorene ockovanie, taktiez ju museli opatovne ockovat na TBC, lebo ako babo mala negativnu reakciu.Prekonala tiez silnu alergiu, z ktorej sa vsak dostala bez nasledkov, no dodnes sa nevie na co mala taku reakciu.Organizmus je velka zahada, no lepsie je neriskovat zdravie, ked sa ta niecomu predist, tak preco nie.Mala som susedu, ktora pri prvych priznakoch choroby pichala detom dithiaden, a tak priebech ochorenia zastavila, no dietaochorelo znova a znova, a ona to takto polacovala, no nezdiela s nou tuto metodu liecenia a mozno to robi dodnes.Ja sa snazim deti liecit prirodnymi pripravkami, no ATB neodsudzujem, pokial je to opodstatnene.MOja dcera ich uzivala aj ked nemala priznaky choroby, no vo vyteroch jej objavili bacili uz niekolkokrat a tak sme to riesili ATB, aj ked po ich uziti ich tam mala znova, tak to bolo mozno zbytocne?Vsetkym zelam pekny den.
    jojk@   Reagovať

0

0

Áno súhlasím,aj ja začínam a prevenciu realizujem najskôr homeopatikami a až potom nastupujú ATB. Tie sme museli podávať iba raz,či dva krát ostatné príznaky prechladnutia,či nádchy sa dajú v pohode riešiť "prírodne". Prajem všetkým správne rozhodovanie a hlavne pevné zdravie pre všetkých a vaše deti vrátane.
    Erich   Reagovať

0

0

Domnievam sa že prispievať do tohto fóra môžu aj neodborníci nelekári, tak mi teda prepáčte ak sa mýlim a nepatrím sem a uvediem sem svoj názor, alebo istú zmätenosť. Píše sa tu o dôvere k lekárom. Tiež by som rád niekomu dôveroval kto sa o mňa dobre stará a chce mi to najlepšie čiže zdravie. Tak som si prečítal knihu od odborníka doktora Dr. med. Gerharda Buchwalda s názvom Očkovaní obchod se strachem. Kde sa uvádzajú fakty spochybňujúce očkovanie. Iný doktori zase tvrdia niečo iné. Ktorému doktorovi teda dôverovať? Nie je to náhodou tak že celá veda je stále vo vývoji a slepo dôverovať a nevypočuť si obe názorové strany sa nemusí vždy vyplatiť? Ako vôbec môže fungovať zdravotníctvo keď vychádzajú knihy o škodlivosti očkovania, amalgámovo ortuťových bômb a chemoterapii..? Keďže je tu táto názorová rozpoltenosť je potom na každom z nás ako sa rozhodneme, koľko času a vôle venujeme prečítaniu a vypočutiu odborníkov na danú vec. Domnievam sa že kvôli pochopeniu určitých vecí nebude potrebné študovať niekoľko rokov za lekára, navyše keď ani sami lekári sa nevedia dohodnúť. Alebo ak sú to všetko len bludy tak určite nebude problém dané fakty našou logikou, alebo hociktorým doktorom vyvrátiť. Iste v mnohých prípadoch sa dá tvrdiť že pravda je niekde v strede, resp. každý ma časť pravdy (napr. že už škodlivé konzervačné látky sú v sérach neni, ale nemôžu to farmaceutické spoločnosti oficiálne priznať lebo by sa nedoplatili súdnych postihov. To sa dá pochopiť), ale teraz to nemusím riešiť. Môžem iba povedať že keby som mal akcie v farmaceutickom priemysle tak je to dobrý obchod, a bude ešte lepší, onedlho sa bude môcť dať zaočkovať proti hocičomu, niekde som čítal že už je možnosť proti rakovine maternice, alebo čo.

Ako nám len všetci chcú dobre, idem sa z toho ... V potravinách dostaneme zdravé potraviny, do áut tankujeme ekologické palivá, väčšina výrobkov v spotrebnom priemysle je z ekologických nezávadných materiálov, vlastne keď všetci sme tak šťastný a zdravý tak nie je ani čo riešiť.

Ps. Netvrdím že očkovanie škodí. Iba píšem že som si prečítal rôzne príspevky na internete a danú knihu, ktorej nie som autor ani vydavateľ, ani predajca.
    janko   Reagovať

0

0

=))))konečne čosi rozumné,,človeče,,obdivujem tvoj názor..:))))predsalen ,je to neprirodzené,,ďalej sa tým podporuje testovanie látok na zvieratách ,čo je strašne sebecké a skrývame to za zásterku náško zdravia..:))toto som si potrebovala prečítať:)))!!!!!!!!!!!Jozef Neoral napísal:

> Istý človek, ktorému rozhodne nechýbali životné skúsenosti a
    > nadhľad, s istotou tvrdil, že naše deti nie sú našimi deťmi (v
    > zmysle vlastníctva). Chápem rodičov, ktorí nesú plnú
    > zodpovednosť za život svojich nedospelých detí, že sa snažia
    > rozhodovať za ne. No prekvapuje a mrzí ma, že sa nikto z
    > diskutujúcich neodrazil v prvom rade od rozhodnutia za seba
    > samého - od zamyslenia sa nad otázkou, či je on samotný ochotný
    > nechať sa zaočkovať, alebo má voči očkovaniu seba samého
    > rozhodujúce výhrady. A v druhom rade od toho, aký postoj má k
    > tejto veci samotné dieťa, o ktorého dobro by tu napokon malo
    > ísť v predovšetkým. Pokušenie projektovať svoje životné hodnoty
    > do života svojich detí je asi lákavejšie a jednoduchšie než
    > rešpektovať ich ľudsky rovnocennú osobnosť, názory, cítenie a
    > potreby. Že tomu deti ešte nemôžu dostatočne rozumieť, že
    > nemajú dostatok vedomostí a skúseností? Naozaj??? A čo ak práve
    > deti, nezaťažené nánosmi protichodných propagánd a špekulácií,
    > vedia jasnejšie a lepšie než dospelí, čo je naozaj dobré a čo
    > zlé? Berieme ich dostatočne vážne?
    > Možno sa teraz niekto v duchu pýta, či mám vlastné deti. -
    > Dobrá otázka! Nie, nemám. A možno si v duchu aj odpovie, že v
    > tom prípade nemôžem cítenie a postoje rodičov dostatočne
    > pochopiť. Možno naozaj nemôžem. No azda práve vďaka tomu, že
    > vystupujem z nezaangažovanej pozície, môžem nahliadať na vec z
    > iného zorného uhla než tí, ktorí tu prezentovali svoje postoje
    > doposiaľ. A som tomu rád.
    > Nakoniec k samotnému očkovaniu (sám za seba). V nemocnici
    > pracujem zatiaľ 7 rokov a dostávajú sa ku mne denne rozličné
    > informácie o zdraví, chorobách, smrti i o očkovaní. Zrakom aj
    > sluchom. Tiež roky osobne poznám už zmieňovaného Paľa Zimana a
    > jeho názory na túto vec, aj alternatívne informácie z iných
    > zdrojov. No môj názor na očkovanie je už dlhší čas viac-menej
    > nemenný:
    > Radšej by som zomrel, než by som sa mal nechať dobrovoľne
    > zaočkovať. Tvrdíte, že táto problematika je zložitá? Ja tvrdím,
    > že je celkom jednoduchá a zložitou ju robia iba ľudské úvahy a
    > kľučkovanie medzi nepriaznivými následkami. Pre mňa je
    > očkovanie rovnako neprirodzené, zvrátené (a teda chybné) ako
    > napr. pestovanie geneticky modifikovaných plodín či aplikácia
    > chemoterapie. (Podotýkam, že obaja moji rodičia zomreli na
    > rakovinu a chemoterapiu podstúpili.) Je chybné, pretože chybný
    > - neetický je samotný princíp očkovania: Preventívne niekomu
    > zámerne uškodiť, aby si jeho telo na škodenie zvyklo a azda sa
    > mu naučilo brániť. Ja som za pomoc, nie za škodenie! Aj za cenu
    > života.
    > Choroby majú svoj hlboký pozitívny zmysel a neradno sa s nimi
    > pokúšať vybabrať tým, že ich do organizmu cielene vnášame a
    > tvárime sa, že vieme zdokonaliť dielo samotného Stvoriteľa. To
    > sa vráti ako bumerang.
    Kamila   Reagovať

0

0

chodiť pešo je podla vás nerozumné?človeče sa pozrite,čo z toho chodenia autom máme..zamorený vzduch..Boh nám dal slobodnú vôľu..aby sme sa rozhodli,či chceme žiť PRIRODZENE..alebo neekologicky a pretechnizovane..
    Kamila   Reagovať

0

0

Mila Kamila, spytaj sa novorodenca ci sa chce dat zaockovat alebo nie?Urcite ma ockovanie svoje opodstatnenie, uz si prekonala nejaku vaznu chorobu, ktorej by sa dalo predist ockovanim?A ked ti dieta zomrie na TBC a ockovanim by si tomu zabranila, lebo by malo protilatky,strata dietata velmi boli, pretoze v cykle zivota umieraju prvi rodicia, aj ked su vynimky.Viem, ze kazdy mame svoj vlastny nazor, a tak to ma byt, zelam Ti vela zdravia a stastia, pekny den.
    jojk@   Reagovať

0

0

Napíšem si tu niečo iba sám pre seba keďže nerád by som niečo niekom podsúval o možných priebehov očkovania tak ako ma to napadne ako laika. Pri písaní použijem iba zásady môjho logického myslenia s určitým minimálnym množstvom poznatkov ktoré sa nachádzajú okolo nás a popisujú jednotlivé deje v živote človeka. Pričom nepoužijem vedomosti (fakty, poznatky, grafy) z knihy ktorú som uviedol vyššie aby som nebol vo výhode pred ostatnými, zároveň by som sa tým vyhol faktu že nie je možné vylúčiť absolútne určitú jednostrannosť takmer každého odborníka keďže vniká do hĺbky zväčša iba vo svojom vednom odbore a môžu mu unikať širšie súvislosti a vzťahy. Ale netvrdím že ma kvôli tomu nepošlete kade ľahšie, máte slobodu reagovať, netreba sa báť prejaviť, človek by mal robiť to čo mu dáva radosť. Zároveň je bohužiaľ dosť jasné že väčšina ľudí nepoužíva ničím nezaujatú analytickú myseľ so sledovaním širších súvislostí, ale iba porovnávajú fakty s faktami tak ako sú im prezentované spoločnosťou, nie je v podstate na tom nič zlé že si dôverujeme. Ale aj oni vytriezvia a pretečie ich pohár trpezlivosti. V podstate si ani neviem predstaviť ako by zareagovali ľudia keby mala byť naozaj pravda že očkovanie škodí a najpodstatnejší vplyv na zdravie má životný štýl, čiže hygiena, strava, šport, príroda, pohoda. Ak by sme neboli otupený predsúvanými faktami že nič nemôžeme v spoločnosti zmeniť, tak by sa možno niečo fajn udialo. Ale je to jedno, sú to len plané filozofické úvahy. Ale vlastne prečo by som mal nad niečím rozmýšľať čo ma nepáli a teda nestojím pred rozhodnutím ísť alebo neísť.

Ide mi teda o to aby som si premyslel do akého rizika idem pri rozhodnutí očkovať alebo neočkovať:

1. prežijem očkovanie a organizmus sa dokáže zbaviť očkovacieho séra, bez vedľajších efektov, následkov, keďže bol zdravý a silný mal totiž silný gén, zdravú stravu a príjemné rodinné prostredie a čisté životné prostredie, čiže nemusel sa zaťažovať ešte aj inými škodlivými látkami prijímanými z okolitého prostredia

2. prežijem očkovanie, ale keďže mladý organizmus je veľmi citlivý na cudzie umelo vypestované biologické látky nasilu vpichnuté do obehového systému spolu s rôznymi chemickými látkami, navyše dostávam dosť neprirodzenú stravu, jednostrannú s nedostatkom zeleniny a ovocia a pod. žijem v zamorenom civilizovanom prostredí, organizmus ostáva náchylný na množstvo chorôb, následkom čoho je chorľavý, postupuje ďalšiu medikamentóznu liečbu. Je to bolestivé ale prežije aj keď niekto s následkami vďaka ktorým sa nemôže plnohodnotne zapojiť do aktívneho života svojich rovesníkov. Mnohý jedinci v neskoršom, prípadne aktívnom veku podliehajú chorobe resp. komplikáciám s nimi vzniknutými.

3. po zaočkovaní a následnej nepriaznivej reakcii organizmu dieťa ochorie na v obraze lekárstva vážnu chorobu ktorá sa lieči agresívnou chemoterapiou, po krátkej dobe imunitný systém vypovedá a dieťa zomiera.

4. dieťa sa nezaočkuje, je viac-menej zdravé v závislosti ako má silný organizmus a viacerých faktorov: zdravá strava, pohyb, duševná pohoda v rodine alebo naopak rôzne chemické látky prijímané organizmus cez zubné plomby, teflón z panvíc v jedle, rozpúšťadlá z plastov nového auta, nábytku, pobyt v narušenom elektromagnet poly s trvalým ožarovaním elektrospotrebičmi a pod.

5. dieťa sa nezaočkuje, a keďže jeho organizmus je veľmi zoslabený podľahol na ochorenie všade prítomných infekcií. V závislosti na tom či je nasadená agresívna chemoterapeutická liečba alebo šetrnejšia spolu s nápravou životného štýlu choroba sa buď vylieči alebo pretrváva s rôznou intenzitou.

6. dieťa sa nezaočkuje a keďže jeho organizmus - obranný imunitný systém bol veľmi zoslabený už počas vývoja v materskom brušku napr. fajčením, negatívnymi myslením v rodine dieťa alebo sa vážne zanedbávajú zásady stravovania, hygieny ochorie na chorobu podľa toho aký orgán je najviac zoslabený, resp. náchylný. Keďže nebolo možné postihnutý orgán vyliečiť keďže sa zvolil štandardný postup liečenia následkov a nie príčiny organizmus po dlhodobom alebo krátkodobom boji podlieha danej chorobe.

Záverečné možnosti trochu inými slovami ako hore uvedené:

7. dieťa sa nezaočkuje a dostáva bežné detské nemoci proti ktorým sa neočkuje, ktorými prechádza väčšina očkovanej detskej populácie. A možno ich nedostane, alebo budú mať iný priebeh, kto vie, fakt záleží od mnohých civilizačných faktorov. Čo na tom.

8. Väčšina chorôb proti ktorým sa stále očkuje stále pretrváva. Jedinec ktorý sa nezaočkoval bohužiaľ ochorel na danú chorobu. Dostáva štandardnú liečbu chemoterapiou. Keďže vo väčšine prípadov nevie súčasná medicína dané choroby liečiť resp. podáva také lieky ktoré organizmus ešte viac ničia, človek podlieha danej chorobe, alebo má šťastie keďže jeho organizmus nebol narušený očkovaním alebo inými civilizačnými vplyvmi a dostane sa z toho. Avšak v súčasnosti nevieme vysvetliť prečo stále ostáva určité percento ochorených aj keď sa zaočkujú na danú chorobu. Taktiež nevieme ani potvrdiť ani vylúčiť čo sa stane s danou krivkou chorobnosti keďže nevieme prečo aj zaočkovaný ochoreli. Ak sa urobil výskum kde by sa sledovali rôzne skupiny obyvateľstva (zaočkované a nezaočkované), kde by sa sledovalo v akých životných podmienkach žijú mohlo by sa zistiť ako súvisí chorobnosť, očkovanie a životný štýl.
    janko   Reagovať

0

0

Fascinujú ma ludia s paranojami o farmaceutickom premysle. Je samozrejmé, že ked niekto investuje cas a peniaze do nie lacného výskumu liekov a liečiv, chce získať náklady naspäť a prípadne aj na tom zorobiť, tak to už v ekonomike chodí a kto to nechápe tak mu držím palce pri hľadaní "pravdy". Súčasné formy očkovacích látok možno pripadajú ludom umelé a "neprirodzené" (aj ked mi este nikto nedokázal uspokojivo definovať slová prirodzený a prirodzenosť). Prvé pokusy s očkovaním koncom 18. storocia používali trošku primitívnejšie pomôcky. Imunita fungule v zásade len na kontakte s neprirodzenými látkami...pre telo. ...to by bolo na dlhšie. Som velmi prekvapený, ak niekto spája očkovacie látky s chemoterapiou. Hrušky s jablkami, nie, hrušky s korkovými zátkami. Očkovanie existuje v dvoch zásadne odlišných formách. Aktívna a pasívna imunizácia. Pri aktívnej sa do tela konkrétneho jedinca vpraví časť patogénu alebo usmrtený patogén, ktorý by v živej forme vyvolal ochorenie. Biele krvinky začnú produkovať do krvi protilátky proti tomuto podanému "pseudo"patogénu. Pri precitlivosti organizmu tu môže vznikať zápal, teploty a iné komplikácie spojené s očkovaním. Efekt je ten, že z bielej krvinky, ktorá zacala produkovať vhodnú protilátku proti patogénu ostane v našom tele potomok, ktorý môže prežívať niekoľko rokov aj celý život a ten sa pri opätovnom strete s tým istým patogénom aktivuje a oveľa rýchlejšie začne produkovať protilátky proti nemu. Takto velmi v skratke funguje imunitná odpoved. Treba podotknúť, že na spustenie imunitnej reakcie stačí veľmi malá molekula, ktorá sa nenachádza v tele, v prípade porúch to môže spôsobiť aj molekula z tela - vtedy ide o autoimunitné ochorenia. Ak je reakcia na cudziu látku prehnaná vzniká alergia. Spúštacia molekula môže byť každá bielkovina! Druhý typ imunizácie je ked sa akútne v prípade podozrenia na ochorenie podajú do tela protilátky. Tie boli pripravené tak, že do zviera, najčastejšie králika, sa podáva pravidelne patogén, voči, ktorému chceme pripraviť protilátky a zviara ich postupne začne vytvárať. Z kvi sa získa sérum (krv bez krvných buniek). Aby sa dala očkovacia látka vyrábať vo veľkom, je možné pracne vyselektovať (vybrať) tú bunku, ktorá vyrába žiadanú protilátku a technikami modernej biológie umožniť jej namnoženie. Tu je možno opodstatnená obava z neprirodzených králičích protilátok, ale existujú metódy na to, aby tá protilátka vyzerala presna ako ľudská ale to by bolo nadlhšie. Je možné pripraviť aj sérum s ľudí, ktorý ochorenie prekonali a vytvorili si imunitu voči nemu, ale dá sa pripraviť len limitované množstvo (ako pri darovaní krvi). Preto predstava, že očkovanie je niečo neprirodzené je dosť mylná, len proste umožnuje, aby každé telo nemuselo vynachádzať znova to čo už bolo vymyslené inde. Prečo používate zapalovač, to je neprirodzené, prečo si nejdete zobrať oheň zo stromu, ktorý zapálil blesk?
    filip f.   Reagovať

0

0

To ma byt vtip, znova neockovat deti? Staci sa prestahovat do Nemecka, tu je to "legalne", ockovanie nie je povinne... Ake su nasledky? Deti ochorievaju na choroby, ktore by mat nemuseli.. ja povazujem ockovanie za prospesne.. A rada by som sa dozvedela, z akeho dovodu by sa deti nemali davat ockovat.. Ved dobu kamennu uz mame za sebou...
    tina   Reagovať

0

0

Áno doba kamenná je za nami a dostali sme sa do doby kapitalistickej. A vývoj ide ďalej, treba to brať pozitívne ide o ľudstvu prospešný vývoj, ľudstvo naberá nové skúsenosti. Všetko je v pohybe, kto lipne na starých zaužívaných praktikách toho bude zmena a poznanie pravdy viac bolieť. Predpokladám že nikto z nás tu nie je majiteľ nejakého výskumného strediska aby mohol potvrdiť ale vyvrátiť nejaké tomu podobné tvrdenie o škodlivosti očkovania a aj keby bol tak je to jedno, lebo pravdomluvnosť či sa jedná o výskumníka alebo prezidenta je usmerňovaná/limitovaná iba finančnými tokmi. Takže treba chodiť s otvorenými očami, resp. ešte lepšie otvoreným srdcom.
    janko   Reagovať

0

0

janko, ja ta obdivujem, tvoja všobjimajúca paranoja nemá koniec dimenzií. Vedecký výskum si určite nezažil na vlastnej koži... Sú samozrejme aj vedci ktorí si dajú zaplatit za výskum čohokolvek, ale tých je strasne málo a nikto seriózny ich nepočúva, lepšie povedané nečíta, pretože takýmto ludom nevychádzajú vedecké publikácie.
    A ked si tu pravdu už našiel, žije sa ti lepšie? A naješ a oblečieš sa za tú pravdu. Takých právd už bolo v dejinách na kilá....(Kde sa tá pravda dá stiahnuť na webe?)
    A ako by si si predstavoval výskum o neškodlivosti resp. škodlivosti očkovania? Pretože testy povinné pri uvoľnovaní liečiv na trh sú komplikované a od výmislu sveta, tak reku či nemáš nejakú metódu, ktorá by sa dala zaviesť do praxe a znamenala by skvalitnenie očkovacích látok.
    Niktori ludia držia v ruke bankovku a pozerajú sa na celý svet cez ňu, a niektorý sa pozerajú cez nu ale z druhej strany.
    filip f   Reagovať

0

0

K tejto "diskusii" len toľko: moje 3 deti boli zaočkované už po 4. týždni, podľa pokynov lekárky som im dala na miesto studený obklad a bolo. Žiadna teplota, reakcia, nič. Možno som mala šťastie.. Pritom mnohokrát som mala pocit, že som hysterická matka, čo robí z komára somára, ale až na tejto stránke som pochopila, čo je hystéria. Neoverené tvrdenia o škodlivosti očkovania a panika. Samozrejme, že všetko pozitívne má aj svoje negatívne stránky, ale zastavíme výrobu aút, lebo v nich denne zomrie množstvo ľudí a škodia životnému prostrediu? Chcela by som osobne poznať život týchto zastáncov prírody a stvoriteľa, či žijú mimo civilizácie, obrábajú si políčka a chodia oblečení v koži zvierat, alebo ani to nie? Už len to, že píšu na internet, svedčí o tom, že využívajú elektrickú energiu a tá sa vyrába, čo určite je proti prírode a ich zásadám. A ďalšia vec, čo by som chcela vedieť, aké majú vzdelanie, podľa pravopisu by som mnohých poslala do 2.triedy ZŠ. Proti hlúposti treba bojovať.
    Evuša   Reagovať

0

0

Super,trafili ste klinec po hlave. Už som myslel,že ostaneme len dvaja na tej istej vlne a vidím,že nás je viac. Podobné narážky som mal aj ja, ale nechajte sa prekvapiť reakciami odporcov. Pevné nervy a zdravie.
    Erich   Reagovať

0

0

ja sa priznavam ze som strasne sprosty. dufam vsak ze nie som jediny a najde sa tu este niekto kto je aspon taky hlupy ako ja. kedze v sucasnej spolocnosti je miesto iba pre inteligentnych, rozhladenych, sebavedomych, krasnych a mudrych ludi, rozhodol som sa po dlhych uvahach odist na lazy, kde budem behat samozrejme holy a ostievat stromy na mojom pozemku.
    som velmi rad ze ste na spolocnej vlne, ale nezabudajte ze na tej istej vlne sme vsetci, a nie kazdy je z toho hotovy. niektory uz totiz pochopili ze ta vlna sa vola tsunami.
    nic zmysluplne k teme ma nenapada zrejme z dovodov hore uvedenych.
    mozno este taka mala otazocka na koniec: som zdravy lebo som bol ockovany?
    mato   Reagovať

0

0

Maťo fandím Vám ,veď kto chce byť najväčším, musí sa naučiť byť najmenším. Veľmi dobrý článok o očkovaní detí bol uverejnený vo februárovom čísle Meduňky, názor lekárov aj alternatívy.
    Dana   Reagovať

0

0

Neviem či niekto má problém s tým že si niekto myslí niečo iné.
    Neviem prečo by niekto mal byť odporca a niečo by sa malo vyhrocovať.
    Všetkým nám ide o zdravie, všetci chceme to isté. Tak prečo sa nemôžeme rozumne dohodnúť?

Tina napísala že v Nemecku nie je očkovanie povinné. Chudáci Nemci za chvíľu po nich neostane ani pamiatky. Oni sú asi na úrovni prvotnopospolnej spoločnosti keď tolerujú takú nehoráznosť ako je vlastná voľba. Alebo je to len obraz prehnitého kapitalizmu, kde ak chce byť človek zdravý tak si musí zaplatiť za všetko. U nás ešte pretrváva socializmus kde bolo zdravotníctvo akože bezplatné. Bolo by zaujímavé zistiť na základe čoho nie je v Nemecku povinné očkovanie.

Ak si myslí že píšem paranoidné príspevky, tak potom Tesla a iný odborníci čo predbehli dobu boli podvodníci akých svet nevidel. Ale samozrejme máš právo si to myslieť a taktiež máš právo to napísať do každého príspevku ako nezaujaté stanovisko.

Domnievam sa že svet nie je vybetónovaná chodba ktorou sa ide stále iba jedným smerom. Koľko krát som počul ako sa sťažoval človek na nejakých lekárov že títo by ma iba zabili takže si našli iných v inom meste. Ak chce človek viac, napríklad to zdravie a silu tak musí aj pre to niečo spraviť. Čiže ak ja sa chcem rozhodnúť či sa dať zaočkovať tak si prečítam dostupné materiály a poradím sa ľuďmi ktorý sú v danej veci aktívny a posúdim. Viď vyššie citovaná kniha. Ak sa tomu nedá predísť, resp. som už zaočkovaný tak sa poradím zase s niekým ako minimalizovať vedľajšie účinky, napr. s nejakým homeopatom. Alebo príde doba že nebudeme mať ani na Internet a takéto debaty budú minulosťou.

Ale skôr si myslím že aj negatívne vedľajšie dôsledky očkovania, alebo akákoľvek chorobnosť je dôsledkom určitej nerovnováhy v duševnom alebo fyzickom stave človeka. Resp. silný, zdravý fyzicky a psychicky fit človek dokáže sa vystrábiť z toho čomu by iný podľahol. Takže podľa mňa sledovať tento smer by mala byť tiež priorita.

A posudzovať podľa pravopisu obsah príspevkov je podľa mňa dosť povrchné. Každý pravopis len niekto vymyslel, tak prečo by si človek nemohol vymyslieť vlastný, resp. sa trápiť s tým že ho to nezaujíma, resp. to považuje za menej dôležité.

Neviem prečo píšete že keď si niekto myslí niečo ekologické tak musí hneď byť človek mimo spoločnosti. To je ako by niekto tvrdil že obchod Biospotrebiteľ je založená iba zo zištných finančných dôvodov aby sa niekto nabalil a nie z presvedčenia že tým prispeje k zdraviu ľudí. Žijeme život aký žijeme ale prečo nemať tendenciu si ho zlepšiť, veď preto sme tu asi všetci na tejto stránke, tak v čom je vlastne problém. Ide len o to aby sme si vzájomne tolerovali druhý názor a tak sa čo najviac obohatili o skúsenosti druhých.

Inak po prečítaní vo vyššie uvedenom príspevku o princípe očkovania to na mňa pôsobí trochu neprirodzene, takmer ako pri genetickej úprave potravín, jednoducho iba zoberieme nejaké gény pre človeka veľmi prospešné a vložíme ich do daného produktu. Počítačom nasimuluje že ani po 20 rokoch to nemôže mať žiadne negatívne účinky. A to všetko pod prísnymi bezpečnostnými opatreniami kde sa nemôže nič stať. Mám len taký menší pocit že už sme na pokraji chvíle keď budeme môcť stvoriť život – človeka v laboratóriu a to bez akýchkoľvek vedľajších účinkov na daného jedinca. Domnievam sa že keby nebol ľudský organizmus tak „odolný“ že sa mnohé negatívne účinky takzvaných liekov a takzvanej modernej stravy prejavujúce sa až po viacerých rokoch tak by nebolo možné takto experimentovať. Alebo sa mýlim a len vďaka tomu že je človek tak citlivý nedošlo k ešte väčšej experimentácii než doteraz.
    janko   Reagovať

0

0

"Inak po prečítaní vo vyššie uvedenom príspevku o princípe očkovania to na mňa pôsobí trochu neprirodzene, takmer ako pri genetickej úprave potravín, jednoducho iba zoberieme nejaké gény pre človeka veľmi prospešné a vložíme ich do daného produktu. " Geneticky upraviť sa ptraviny nedajú, iba suroviny, ale... Pri tvorbe očkovacích látok sa skutočne používajú techniky podobné pri tvorbe geneticky modifikovaných organizmov. To nič neznamená. Ich vysoká zložitosť v mnohých ľudoch vyvoláva strach a obavy, pretože nie je jednoduché pochopiť všetký pricípy modernej biógie. Ale všetci viete ako presne funguje procesor vášho počítača? A nie je nebezpečný, len je tažké pochopiť ako funguje. A keď pred Vami vysústružím jedno koliesko tak viete že to nie je veda, ale ked poskladáte auto tak to nie je jednoduché ale komplikované. Tak isto keby ste mali možnosť si vybrať gén dajme tomu z morskej medúzi a vložiť ho do baktérie, tak by ste to vydelili. Žiadne ohrozenie zdravia a neviem čo. Tá baktéria tak isto rýchlo skape mimo živného prostredia ako úplne prirodzená, len okrem toho dokáže svietit. Ale taký pôvodca tetanu, ktorého nájde bárs kde v zemi, na každom špinavom hrdzavom klinci, by sa vám pekne poďakoval za privítanie vo vašom tele, júúúj či by sa vybláznil. Ak by ste neboli očkovaný alebo by vás rýchlo nepreočkovali. Tým nechcem povedať, že opatrnosť nie je na mieste, ale s rozumom. Aby nám naše vnúčata nevyčítali pálenie bosoriek.
    A stále mi niekto nevysvetlil čo je prirodzené? V histórií bolo strašne veľa vecí, ktorým ľudia verili a až teraz prichádzame na ich škodlivosť a predsa sme tu. Napríklad také údenie potravín. Od doby kamennej pračlovek konzervuje mäso údením. Je to pre nás prirodzené jesť údeniny? Cca 8 tisíc rokov, už by sme si mohli na to zvyknúť, nie, alebo to ešte nie je prirodzené? Nezvykli sme si ale sme tu.

Pri čítaní sa niekto príliš sústredí na chibi a nie na poitu informácie. Keď sa kodifikovala slovenčina, tak sa písalo kalamárom a brkom a listy chodili z jedného mesta do druhého týžden a viac..... Keby Ľ. Štúr mailoval tak máme kodifikovaných aj smailíkov ;-).
    filip f.   Reagovať

0

0

Račej myslieť pozitívne ako negatívne. Takže treba byť vďačný a mať rád aj očkovacie séra. Uvidíte že takto budeme zdravý jedna radosť. Ba čo viac liečivý účinok očkovania sa týmto postojom ešte zviacnásobí. Optimizmus lieči. Občas sa hovorí ak je niekto chorý a sklesnutý tak už samotná zmena nálady, pohľadu k radosti je krok k vyliečeniu.
    Navyše tu iba popíšeme litánie a čas beží.
    janko   Reagovať

0

0

Ja neviem naco sa tu vobec vedu tie siahodlhe "diskusie" na tuto rozporuplnu temu... Aj tak sa tu jednoducho dohoda neda dosiahnut lebo kazdy kona a pise podla vlastneho vedomia a svedomia, a ked je o niecom presvedceny, tak je to potom ok, nie? Odporcovia ockovania su spokojni, ked deti nie su zaockovane, a zastancovia ockovania maju kludne svedomie, ze spravili pre svoje deti vsetko co bolo v ich silach. A naco lamat druhych? Kto chce a zaujima ho tema tak si informacie najde, aj bez zbytocneho mrhania casu na diskusie ktore nic neprinasaju... Hm, asi to je len moj nazor matky na materskej ktora nema casu nazvys... A stravila som tu citanim hodinu a pol v nadeji ze najdem nieco zaujimave... Zelam kazdemu hlavne kludne svedomie a presvedcenie ze spravil pre svoje dieta to najlepsie. Pekny vecer :)
    vedrun   Reagovať

0

0

..."Ja neviem naco sa tu vobec vedu tie siahodlhe "diskusie" na tuto rozporuplnu temu... "....."A naco lamat druhych? Kto chce a zaujima ho tema tak si informacie najde, aj bez zbytocneho mrhania casu na diskusie ktore nic neprinasaju... "
    Načo potom fora sú????? a prečo sem ludia chodia. Tak si založme forum pre tých, ktorí su za a druhe forum pre tých ktorí su proti. Jasné!!! A ked budeme špičkovo utvrdený o svojom názore tak si sním mozne nechat pohnojit zahradu. Kde inde chcete hladat informácie o negatívnych skusenostiach s očkovaním alebo negatívnom dopade neočkovania. V medicínskych časopisoch, nech sa páči... . Celosvetová databáza medicínskej vedeckej literatúry - skuste vyraz vaccination (očkovanie) ako rýchlo najdete informácie http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez
    S mnohými názormi nesuhlasim, ale práve tu sa dajú porovnat a spravit si prehlad a až na základe toho sa daju hladat informácie.
    Imuntný systém a obranischopnost je prepojená reálnymi biologickými mechanizmami s psychykou a pocitmi cloveka, preto nálada a duševná pohoda môže mat zásadný vplyv na zdravie človeka. Ale nie je to všetko.
    filip f.   Reagovať

0

0

Okej, zle som to asi napisala. Len sa mi zda ze sa to zvrhlo na take utocenie a obvinovanie sa navzajom dvoch opozicnych taborov s inym nazorom na ockovanie a postradala som tam objektivne informacie a fakty. Ale to bol mozno len moj pocit a mozno som to zle vyjadrila. Uznavam ze diskusne fora su dobra vec, len mi vadi to vzajomne utocenie na seba. Ved diskutovat sa aj na inej urovni. A este jednu vec nechapem, coho sa boja rodicia zaockovanych deti ked ich deti pridu do kontaktu s nezaockovanym dietatom??? Ved ked su deti zaockovane tak by im predsa od nezaockovanych deti nemalo nic hrozit, nie? Alebo zle pouzivam zdravy sedliacky rozum???
    vedrun   Reagovať

0

0

To uz nie je normalne! Na kazdom fore ma niekto vyhrady, ze ho niekto napada, aj ked to tak nie je. Preboha, rozlisujme oponentne nazory a napadanie! Na co je potom diskusia? Chceme sa nieco dozvediet, alebo nie? Pokial ma nikto neuraza, tak ma nenapada, bodka.

Podobne problemy vznikaju tiez, ak chce niekto niekomu poradit, resp. odpovedat na otazku, ci uz v ramci podnikania alebo po zdravotnej stranke a pod. Hned je osoba, ktora radi (vacsinou z vlastnej skusenosti !) "dotierava, robi reklamu,vnucuje sa", presviedca, atd... Naco toto cele upodozrievanie? Ved si vyberiem z toho (co mi niekto radi) to, co uznam za vhodne ale nestazujem sa, ze mi to ten dotycny vnucuje !
    A ak mi to forum ide na nervy, tak sa ho jednoducho nezucastnim.
    Ahimsa   Reagovať

0

0

Asi inak rozlisujem oponentne nazory a napadanie ako ty. Ale nevadi, o tom to je. Pekny den zelam...
    vedrun   Reagovať

0

0

Prednáška o očkovaní v Bratislave

Nebezpečenstvá a neúčinnosť očkovania: dôkazy v medicínskom výskume
    Prednáška Dr. Scheibnerovej v Bratislave bude 24. októbra o 17.00 v prednáškovej miestnosti COOP PRODUKT SLOVENSKO, Mliekarenská 10. Pozrite podrobnejšie informácie. http://iuro.awardspace.com/dok/scheibner.html
    IURO   Reagovať

0

0

no..ja si myslím, že ak človek nepotreboval očkovanie pred 1000000000000000 rokmi, tak ho nepotrebuje ani teraz..viemviem, civiližačné choroby a to vše..priniesol to rozvoj vedy a tým zvyšovanie zásahov do zdravej prírody, zničili sme vzduch, otrávili vodu, vyrábame umelé potraviny..a myslím, že toto je dôvod očkovania..ale nemyslím, že také očkovanie čomusi pomôže.. pretože očkovanie nejde do podstaty..je to povrchné
    Ka   Reagovať

0

0

Vážená KA. Pred 100 rokmi bolo na zemi menej ako 2 miliardy ľudí. Pred 500 rokmi to bolo menej ako 1 miliarda (snáď ešte omnoho menej). Preľudnenosť planéty je jedným z faktorov rýchleho šírenia chorôb. Preľudnenosť planéty si vyžaduje veľa energie čo znečisťuje životné prostredie a stimuluje alergie, poškodenie imunity a viac rakoviny ako kedykoľvek predtým. Ak ste študijný typ čítajte viac anglicky na www.sciencedaily.com. Žiaľ očkovanie má aj temné stránky, ale tých je v porovnaní so ziskom z neho viacej.
    Doktor 10   Reagovať

0

0

ten zisk by mal byť v tom, že nás bude ešte viac? hm?
    pepo   Reagovať

0

0

ale čoby, nepochopil si to, ten zisk bol mienený ako zisk farmaceutických korporácií z predaja očkovacích látok. lepšie čítaj www.sciencedaily.com tam je všetko, úplne všetko.
    Náhodný okoloidúci   Reagovať

0

0

ak chceme niečo urobiť pre zdravie detí očkovanie nieje to hlavné a jediné.na dieťa musíme myslieť už pred narodením.detský organizmus potrebuje k svojmu vývoju v tele matky ideálne prostedie.Stres, nevraživosť,myšlienka na smrť nechceného dieťaťa toto prodtredie narušujú.to ma zavažný dopad na dalekú budúcnosť dieťaťa v podobe chorôb dychacích ciest, nižšej imunity,problémoch pri školskej dochadzke,vyššej rozvodovosti v prvých rokoch manželstva.podobné je to u detí študentiek,ktoré sú stresované pri skúškach.v japonsku z okolia tehotných žien sa odstráňujú bojove zbrane ,ako známky násilia agresivity a zla.dalej chute matiek sa v tehotenstve deformujú.mnoho žien drží dietu ale počas tehotenstva stráca akékoľvek zabrany.niektoeé matky pijú počas tehotenstva litre mlieka lebo ich dieťa potrebuje vápnik.dovtedy mlieko nepili.ich dieťa sa môže narodiť poškodené.do stravy tehotných nepatria drogy,alkohol,cukor rafinovaný,zmrzlina,kava,udeniny,ťažke smažené jedla,velmi mastné jedlá. dalšia vec je zdravie matky pred otehotnením.matky predávaju svoje toxické latky do svojích detí a takto sa čistia je to drenáž ktoru my neovplivníme.a deti sa rodia s alergiou, ekzémom akoby tu žili mnoho rokov.detsky ekzém je vylučovaním toxínov z tela do kože,von z organizmu,takže je to vlastne liek. pre nás je chorobou. pôrod je pre dieťa zážitkom na celý život,hlavne pre dieťa porodené v neosobnom úradníckom prostredí,surovo vykúpané a odobrané matke,izolované,prinašané v intervaloch potrebnych na kojenie.tato trauma sa premieta do celého života a stojí za mnohými duševnými a telesnými chorobami.nič zo života človeka sa už nikdy nvymaže z jeho vedomia,či už si to pamätá abo nie.imunita dieťaťa sa vyvíja v prvých 12 mesiacoch po narodení ,každá matka ,ktorá v tomto období nekojí svoje dieťa ubližuje mu. očkovanie organizmu ktorý nemá vyvinutý imunitný systém je .....??? to by som rad vedel.okrem pozitívneho vplivu očkovania na zdravie ľudsva môže onemocnenie vyvolané očkovaním/ktoré by v plnej sile bolo veľmi vážne/zanechávať v rôznych tkanivách svoje stopy pretrvávajúce po celý život .vhodná by bola celonárodná diskusia.zástupcovia farmaceutickeho priemyslu sa diskusie nemusia zúčastni,pretože ich postoje sú jasné.ich ulohou je vyrábať nove chemikalie a zdôvodňovať smysel ich uvedenia na trh.nikdy nedotujú výchovné programy pre verejnosť týkajuce sa stravy a zdravého životného štýlu,lebo by mohlo dôjsť k zmene zdravotného stavu obyvateľsva.nedotujú ekologické hnutia, ktoré by mohli pozitívne ovplivniť životné prostredie a zdravie ľudí.prehrešky,ktoré pachame na svojich deťoch nemôžeme ospravedlniť ničím,ebo my sme ich tvorcami.
    peter   Reagovať

0

0

A vedeli ste, že v Japonsku sa tehotným ženám bráni v práci pri počítačoch? Prečo asi? A prečo sa diskutuje toľko o vplyvoch EM-elektromagnetického zaťažeina v "zdravších" krajinách? Ak by ste o tom radi porozmýšľali, skúste .kaktusy do vrecka. Rada by som viedla obšírnejšiu diskusiu na tú tému, tak nahliadnite aj do môjho príspevku o mobiloch a anténach, budem sa tešiť!+prečítajte ma*
    O povinnom očkovaní len toľko: keď som sa ja opýtala detskú lekárku, čo by sa stalo, keby som odmietla dať zaočkovať svoje deti, odpoveď znela, že by ma prihlásili na sociálny úrad ako rodiča, ktorý ohrozuje zdravie dieťaťa.
    jana   Reagovať

0

0

A vedeli ste, že v Japonsku sa tehotným ženám bráni v práci pri počítačoch? Prečo asi? A prečo sa diskutuje toľko o vplyvoch EM-elektromagnetického zaťažeina v "zdravších" krajinách? Ak by ste o tom radi porozmýšľali, skúste .kaktusy do vrecka. Rada by som viedla obšírnejšiu diskusiu na tú tému, tak nahliadnite aj do môjho príspevku o mobiloch a anténach, budem sa tešiť!+prečítajte ma*
    O povinnom očkovaní len toľko: keď som sa ja opýtala detskú lekárku, čo by sa stalo, keby som odmietla dať zaočkovať svoje deti, odpoveď znela, že by ma prihlásili na sociálny úrad ako rodiča, ktorý ohrozuje zdravie dieťaťa.
    jana   Reagovať

0

0

peter...skoda slov, radsej som to ani nedocital,.....mylis si pojmi s dojmami. A aj v tej polovici co som precital som sa nedozvedel ziadnu novu, alebo uzitočnu alebo pravdivu informaciu. Netreba hovorit o probleme z miliona strána a nepovedat nic, radsej treba dat aspon trocha realizovatelne a testovatelne riešenie. Len tolko som chcel.
    filip f.   Reagovať

0

0

Mam znamu, ktorej zomrela 2-mesacna dcerka na nasledky reakcie ockovacej latky. Bol jej to na sude dosvedcit aj doktor ktory vykonaval pitvu. Aj po takejto skusenosti by ste si dali este dalsie dietatko zaockovat? Dakujem, ale ja nie.
    Edita   Reagovať

0

0

zaujimalo by ma, s kým sa vlastne súdila, môzte so zistit, prípadne, ako spor dopadol. myslím, ze viacerých by to mohlo zaujímať.
    filip f.   Reagovať

0

0

Aj na:
    (REKLAMA BOLA ZMAZANA - Admin)
    je toho veľa
    Peter   Reagovať

0

0

Peter nevim o co ti islo ale myslim, ze admin by mohol zakrocit... je to len obchod s nie prave bezným tovarom a asi to bude iba forma reklami... ziadne vseobecne info , nedajboze o ockovani, som tam nenasiel.... BTW spomina sa tam koloidne striebro.. pracujem s koloidnumi casticami a urcite by som to nepil, nejedol a neaplikoval si to na telo. Striebro v normalnych rozmeroch je sice velmi stabilne, ale ako velmi male častice je velmi reaktivne a zraza sa na povrchoch biologických struktur. takze houby, ze sa neakumuluje!!!!
    A k imunitie.. ak sa pri ockovani vyskytne neziaduca reakcia je to znamenim, ze nieco nie je v poriadku (v tele dietata) a moze sa tým nieco robit, ak nebude ockovane, moze sa na to prist az velmi neskoro alebo vobec a uz bude zle.
    filip f.   Reagovať

0

0

Prišlo mi pozvanie na preočkovanie proti TBC s 10 ročnou dcérkou. Chcela by som sa mu vyhnúť, ale neviem ako na to.... Jasné, že sa dá na jeden termín vyhovoriť na chorobu, ale čo potom.....

Neviete niekto, prečo bola zrušená stránka v slovenčine, kde bolo viac popísané o očkovaniach - negatívnych reakciách a tak?
    Táňa   Reagovať

0

0

Milá Táňa, neviem ako sa dá právne vyhnút očkovaniu ale mozem ti poradit inú vec. Chod sa prejst do Vyšných Hágov v Tatrách do centra pre tuberkulozu. Asi ta velmi rýchlo prejde chuť na odmietanie očkovania... to nie su osipky z čoho sa dieta v pohode vylýže samo.... iba tolko.
    filip f.   Reagovať

0

0

Mám 4 mesačného synčeka. Pred týždňom mal byť očkovaný, no ja som očkovanie odmietla. Pani doktorka vyvalila na mňa velikánske oči, vraj niečo také ešte nepočula. Snažila sa ma presvedčiť /ako by to robila väčšina doktorov/ a odprevadila ma so slovami:"porozmýšľajte nad tým, nečítajte zbytočne veľa a o mesiac príďte na očkovanie". Odchádzala som od nej trošku zmätená. Bolo to asi kvoli tomu, že som asi nebola dostatočne informovaná o škodlivosti očkovania. Mohli by ste mi poradiť nejaké "múdre" stránky?
    Lucia   Reagovať

0

0

Mnohé zaujímavé informácie nájdete na stránke "Iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania".
    peter   Reagovať

0

0

Zaujímavá diskusia , odporúčam čítať knihu od Gislaine Sant Piere Lanctôt -Medical Mafia , kde je vedecky ale jednoducho a pútavo písané o vzniku zdravotníckeho poisťovacieho systému na zač. 20 storočia vymysleného Rockefelerom a jeho nadáciou pretlačenie tejto idey do celého sveta , medicíne choroby a nie zdravia , body za predpisovanie liekov a nie prehliadky a poradenstvo , začatie očkovania až po zániku chorôb vďaka hygiene , o pôvode rakoviny AIDS , likvidácii akupunktúry po 50 rokoch úspešného praktikovania v Kanade - farmaceutickým priemyslom kvôli spokojnosti pacientov , toto všetko zastrešené Svetovou zdravotníckou organizáciou- "však tá nám nič zlé nechce " kto by tomu veril , po očkovaní na Filipínach zomrelo 50 % obyvateľstva , vysvetluje prečo všade na svete nefunguje zdravotnícky systém , lekari nespokojní , pacienti nespokojní , multinacionálni farmaceutici spokojní . Čítajte .Monika Kaščáková napísal:

> Vážení a milí priatelia,
    >
    > hľadám rodičov, matky, otcov, ktorí z akýchkoľvek dôvodov
    > nedali svoje deti zaočkovať na povinnom očkovaní - či už od
    > narodenia alebo na preočkovaní, prípadne len vynechali niektoré
    > z povinných očkovaní.
    > Dôvodom je zorganizovať stretnutie a zistiť, aká je dnes reálna
    > situácia medzi rodičmi, nájsť ich dôvody, porozprávať sa o
    > situáciách, ktorým museli alebo musia čeliť, ako ich riešia či
    > riešili. Prípadne pouvažovať o riešeniach.
    > Prosím Vás, ak ste to Vy sami, ktorí nie sú príliš naklonení
    > voči povinnému očkovaniu detí, alebo poznáte niekoho, kto sa
    > očkovaniu "vyhol" a bol by ochotný sa porozprávať a podeliť so
    > svojimi skúsenosťami, pošlite mi na neho kontakt alebo mu dajte
    > ten môj, aby ma kontaktoval.
    > Ďakujem Vám a prajem Vám všetkým aj Vašim deťom veľa pevného
    > fyzického aj dušeného zdravia.
    > 0904838995
    miki   Reagovať

0

0

pre filipa k tym v.h. zastav sa tam aj ty a opytaj sa pacientov kolky z nich su zaockovani proti TBC.....
    aby si este nebol prekvapeny.....
    mysak   Reagovať

0

0

Ono by mozno stacilo, aby si rodiacia precitali k vakcine "Beipackzettel" - ten listok, kde sa pisu neziaduce vedlajsie ucinky liekov. Ku kazdemu lieku musi byt pribaleny. To iste plati aj o vakcine. Cital ho uz niekto ? Ja ano, a stala som sa odporca ockovania.
    jarka   Reagovať

0

0

dovolím, si nesúhlasiť s tebou ján v otázke zdravia cigánov.......ja bývam päť rokov na východnom slovensku a v okolí máme cigánov v celých kolóniach až až.....to, že nie sú zaočkovaní a že nedodržujú základnú hygienu z nich nerobí imunnych práve naopak. počas piatich rokov čo tu byvam a mam päť ročnú dcéru ktorá navštevuje škôlku kde chodia aj cigáni sme tu mali žltačku asi trikrát-podľa hygienika zdroj cigánska osada, ovčie kiahne, syfylis, ružienku, čierny kašeľ a zase mame žltačku.......zdroj osada....moja dcera je zaočkovaná podla zákona a nic sa na nu nenalepilo (vdaka bohu), netvrdim ze je to preto lebo je zaockovana, mam syna a toho som ockovat nedala, dovody vysvetlim az budem mat viac casu....
    chcela som povedat, ze cigani su chorí oveľa častejsie, len statisky hovoria opak pretoze oni nechodia k doktorovi tak casto.......keby si trochu chapal mentalitu tejto mensiny (zatial) vedel by si ze im zalezi na zdravej zene, ktora moze uz mat deti ako na detoch samotnych........
    su chori a spinavy a je ich plne infekcne oddelenie , to je realita...toto su fakty!
    hedviga   Reagovať

0

0

No tak ich nedajte zaockovat, akz problem, jednoducho ked sa nedajboze a to fakt nikomu neprajem, nakazi vase dieta, moze kludne nakazit dalsich 50.Este som nepocula o pripade resp o smrti po zaockovani, zato o tom ako umierali ludia na tieto zakerne choroby som pocula mnoho.Ja svoje dieta zaockovat dam.
    maja   Reagovať

0

0

Akych 50 dalsich deti moze to "nakazene" neockovane dieta nakazit? Tych zaockovanych??? To akosi postrada logiku, nezda sa vam? Ved su predsa zaockovane, nie?
    vedrun   Reagovať

0

0

No o no to logiku má. Keď sa nezaočkuje jedno dieťa tak sa touto odvahou zobrať zodpovednosť za vlastné zdravie do vlastných rúk nakazí aj 50 ostatných detí a tak sa nakoniec nikto nedá zaočkovať.

Mňa zase fascinuje koľko je v každom meste a už aj dedinách lekární a stále ich pribúda. To akože byť zdravý sa nedá dosiahnuť normalnym životom? Alebo byť zdraví nie je dosť moderné? Kedysi bola iba babka bilinkarka.

Toto je zmyslom a prínososom pokrokom tejto modernej vyspelej spoločnosti že sa dotuje polomrtvymi virusmi a chemickymi pripravkami? V stale večšej a večšej miere. Tak ja to považujem za upadok.

Odtrhnuť sa od matky prírody z ktorej pochádzame a z ktorej čerpáme energiu, zdravie tak to považujem za zaslepené, egoistické a sebadeštruktívne. Liečivá v prírodnej prirodzenej forme ako ich vyrobila príroda nahradíme umelými syntetickými prípravkami to je iba další prejav tendencie odtrhnutia od prírody. Normálny človek prirodzene pochopí že tadial cesta nevedie. Alebo žeby nie? Skúsim si položiť zopár otázok a snáď mi niekto povie či som inteligentný alebo nie.

Prečo vlastne máme bioobchody ked nám môže stačiť tovar z hypermarketov? No asi preto lebo je to teraz moderné to bio či ako sa tomu hovorí.
    Prečo niekto športuje keď máme lieky a autá a sanitky? No asi preto lebo si neplatí zdravotnú poistku a domnieva sa že takto bude zdravší a nebude ich musieť použiť.
    Prečo niekto študuje knihy a internet aby sa viac oboznámil s niektorými vecmi okolo seba a nestačí mu vzdelanie zo škôl a televízie a novín? No ja neviem asi preto lebo má malý mozog tak ho trénuje aby sa mu zvečšil možno bude tak krajší pre opačné pohlavie.
    janko   Reagovať

0

0

Janko, chapem, uvazujes v podstate logicky a tak by to malo byt! Bohuzial, pravda je ina, pred takymi 50-timi rokmi nebolo este tak vsetko "zamorene" ako teraz. Voda, poda, vzduch, dnes uz nie je v podstate nic ciste. Volne radikaly vdychujeme denodenne, zelenina a ovocie nemaju takmer ziadne vitaminy, pretoze ak si clovek nieco kupi v tom hypermarkete, mozes si byt isty, ze pri pestovani tej zeleniny boli pouzite umele hnojiva, ktore znehodnocuju veskere nutricne hodnoty. Teda, darmo sa tesime, ako zdravo zijeme, ked konzumujeme vela zeleniny - ak nenakupujeme bio. Nie je to moda, je to pomaly nutnost, ak sa chceme stravovat zdravo. Zlata vlastna zahrada! Obavam sa, ze kto uz teraz nepredchadza a nedba na to, co da do ust, dobreho zdravia sa tazko dozije. Dalsou vynikajucou alternativou je doplnkova vyziva, ktora dokaze korigovat, co sme (vacsinou nevedomky) zanedbali. K spravnym informaciam sa vsak clovek dostane zvacsa len, ak sa sam zacne o to skutocne zaujimat . Dovolim si tvrdit, ze v tomto smere mame este stale malo vedomosti, takze, kopu veci podcenujeme.
    Ahimsa   Reagovať

0

0

Janko, super si to napísal, lenže v tomto akoby niektorí ľudia boli "hluchí" a "slepí"...
    Táňa   Reagovať

0

0

hlavne je ZOBRAT ZODPOVEDNOST ZA VLASTNE ZDRAVIE DO VLASTNYCH RUK a nenechat za sebarozhodovat farmaceuticke giganty prostrednictvom vlady a poistovni - tu platite mesacne za nieco ako zakaznici a povinne o com neviete co je - macka vo vreci alebo casovana bomba aby ste potom platili este viac uz imunne vycerpani za akekolvek lieky , lebo potom uz dostanete akukolvek chorobu , preco su deti tolko chore? asi su najviac ockovane . V japonsku je zakazane urcite ockovanie do 2 rokov zivota a nepoznaju tu nahle umrtie kojenca -od kedy vlastne neockuju , predtym bolo bezne ako u nas potom len s vyvalenymi ocami sa cudujete ako sa moze take nieco stat a dokonca to povazujete za bezne . OCKOVANIE JE ZLOCIN ( nasile spachane na jedincovi ako prepadnutie s ublizenim a naledkami v buducnosti )A KOMPLICI TI CO HO NEZASTAVIA SU :VLADA , POISTOVNE , LEKARI A POZOR , RODICA . Vsetko to zacalo uz pred sto rokmi Flexnerovou spravou a zrusenim 75 percent ( skoly v USA )ucinnej alternativnej mediciny a vyradenim studentov napr. vsetkych zien , inych ras a chudobnejsieho povodu aby medicinu robila len elita ...... Studujte je toho dost .
    miki   Reagovať

0

0

Peter napísal:

> Aj na:
    > (REKLAMA BOLA ZMAZANA - Admin)
    > je toho veľa

To je ale škoda... konečne tu bol link, kde sa dalo niečo dozvedieť...
    Táňa   Reagovať

0

0

Právo na ochranu zdravia, linky

Janko, logika je trochu zvrátená. Ako môže jedno neočkované dieťa nakaziť tých 50, keď tie sú predsa "chránené očkovaním"?

Každý má právo chrániť svoje vlastné zdravie. Ja sa rozhodnem, že sa nezaočkujem, iní sa predsa zaočkovať môžu. Podľa logiky očkovacích lobbistov predsa skôr ohrozujú oni mňa, než ja ich! (oni sú "chránení" a ja nie -alebo je všetko akosi inak?)

Každý predsa musí mať možnosť zvážiť riziko. Napríklad keď viem, že riziko vážnych dopadov danej vakcíny je 1:1750 a riziko nákazy a vážnych komplikácií samotnej choroby je 1:niekoľko miliónov, a viem, že vakcína celkom určite obsahuje veľké množstvá jedovatých a rakovinotvorných látok (formaldehyd, hliník, fenoxyetanol, polysorbát, ortuť,...) tak predsa mám právo sa rozhodnúť, či si TOTO nechám zaviesť do tela! Najmä keď o účinnosti a účelnosti tohto kroku panuje u mnohých vakcín veľa nejasností.

Odporúčam stránky:
    ockovanie.org
    iuro.awardspace.com
    www.rozalio.cz
    Peter   Reagovať

0

0

Ano, vo svete, napr. v USA je aj Memorial pre obete vakcinacie. Takze skutocne, tvrdenie , ze ockovanie je pre nase deticky UUUplne bezpecne, Je prepacte, ale sproste tvrdenie. No ale sme predsa len par rokov po pade komunizmu a tak je este ta davova psychoza silna. Proste ked to ujo doktor odporuci, tak asi vie co robi. Ved studoval niekolko rokov....!
    A to, ako reaguju ludia na tych, ktori svoje deti nedali, alebo rozmyslaju nad tym nedat, alebo len rozmyslaju vseobecne nad spravnostou ockovania. Nehnevajte sa, ale hovorite on nich , ako o krkavcich matkach a otcoch, ako o tych, ktorim na svojich detoch nezalezi, hovorite o ich lahostajnosti....A popritom, maju prave tyto rodicia o mnoho viac informacii.Prestudovali mnohe knihy a publikacie, a o deti a ich vychovu sa mnohokrat zaujimaju vo vacsom rozmere. Ved povedzte , kto Vas presvedcil o spravnosti? Ujo doktor, alebo tie super reklami v casopisoch? Kte nas vsetkych tak vierohodne strasia?!!!No to je dost malo nemyslite? Ked som dnes hovorila o tejto diskusii s jednou kamaratkou, a spomenula jej len ortut a aluminium nachadzajucu sa vo vakcinach, co je fakt, tak zbledla! A pytala sa, ci je to naozaj pravda.... Ludia su malo informovany! Ja nie som proti. Nie som za! Len sme sa rozpravali. A este jedna vec. Ked budu mat prist, pridu choroby, ktore nas tu trochu preriedia. Ked to bude mat prist, tak to pride.... Nikdy prirodu neprecurame...My sme jej sucastou...Ale namame nad nu! Ockovanim, len pomozeme virusom zmutovat. Dobre, choroby na ktore sa kedisy umieralo, su tu uz len malo.Mame ale ine, na ktore umierame dnes. Ale aj vodu pijeme inu a kanalizacia nam netecie popred domy... Existuje tiez mydlo...Ale tak si to teda porovnajme. Zbavili sme sa zaskrtu- no mame laringitidu. Zbavili sme sa cirneho kaslu, mumpsu.....mame rakovinu....A skutocne este nebolo tolko deticiek s atop. ekzemom ako dnes.... A mohla by som pokracovat... Kdesy som dokonca citala, ake je dolezite pre dieta, aby prekonalo bezne detske choroby ako napr. Osypky.... Proste by sme mali debatovat. Nie napadat jeden druheho. Ale zaujimat sa o seba a aj okolie. Je to narocnejsie! Je jednoduhsie ostat v dave a spolahnut sa na Doktora..:-)
    pata   Reagovať

0

0

tak som tu zase a dakujem za trefny posledny prispevok. i ja som - ako som uz kdesi vysoko nad tymto prispevkom pisala, jedna z tych, ktore nechcu dat svoje deti zaockovat. moj prvy syn mal prve prejavy atopickeho ekzemu prave po ockovani v troch mesiachoch. a ma ich dodnes, uz ma sedem rokov. uz dva roky sa snazim UCHRANIT svojich synov od ockovania. po pozreti kazety z prednasky o skodlivosti ockovania je uz na 100% presvedceny aj moj muz. takze ... nastava pre mna otazka - budeme sa este stale "nenapdane" vyhybat tete doktorke? (mimochodm vynadala nam ze sme horsi ako cigani a ze nas da na socialku a podobne reci... priamo pred detmi!!! manzel - inac velmi kludna povaha tam uz odmieta chodit) takze vyvstava pre mna ta zasadna otazka - mam volaco podpisat, nech sa uz nemusime hrat na macku a mys? a zaplatit 50 000???? (odkial z ucitelskeho platu?) alebo dalej chodit okolo horucej kase a tvarit sa ze nevidim predvolania v schranke a cislo dr. na mobile?
    musim sa priznat ze uz nevladzem. preco nas kruci nenechaju na pokoji rozhodovat o zdravi a prevencii svojich deti???? a len tak mimochodom, tie moje su zdrave ako rybky, nemavaju ziadne "pravidelne prechladnutia" a pod. netusia co su antibiotika a myslim, ze aj ich vychova je v najlepsom poriadku.
    luba   Reagovať

0

0

Lubka,

a co vam brani zmenit pediatra? Myslim ze je uz dnes dost takych co nie su taki "akcni" (alebo agresivni?) ako ta vasa... To by som si rozhodne od nej nenechala (myslim to nadavanie a podobne). Inak vrelo odporucam kontakt s clenmi Iniciativy pre uvedomenie si rizik ockovania http://iuro.awardspace.com/ v pripade akejkolvek otazky alebo problemu dostanete fundovane rady priamo "od fachu" :)
    My sme to riesili tym, ze sme pediatricke dorucili vyhlasenie podpisane u notara ze odmietame ockovanie na vlastnu zodpovednost. A bolo vyriesene... Inak myslim ze 50000 Sk nehrozi v ziadnom pripade, ak mam spravne info (ale radsej si to overte) tak pokuta je maximalne 10000 Sk za vsetky neabsolvovane ockovania. Ale skor si myslim ze vas nikto do pokuty nebude tlacit, riskovali by rozruch a rozsirenie informacii okolo "neockovania" a to asi nebudu riskovat :) Drzim palce aby ste vydrzali, nase deticky za to stoja :)
    vedrun   Reagovať

0

0

dakujem vedrun :)
    pediatricku uz novu veru hladame. ked sme isli naposledy k tej nasej, tak ten trojrocny si zobral take plastove kladivko so slovami - na tetu dotolku... to staci na to aby sme ju opustili :)
    tuto iniciativu poznam, od nich sme mali tu kazetu z prednasky o skodlivosti ockovania. a s tym notarom potvrdenym papierom je to vyborny napad. myslim, ze to tiez takto urobime. ako reagovala vasa dr. ?
    luba   Reagovať

0

0

Super posledné príspevky.
    Malá mala 5 rokov, boli sme pozvaní na očkovanie, tak som sa objednala predtým k našej Dr. na "debatu", som zvedavá, ako dopadnem (nechcem to riešiť pred malou a máme to spojené s poradňou, to by som bola rada, keby urobila). Doteraz som s ňou nemala problémy, ale na takú tému sme sa ešte nerozprávali. Keby sa dali "zohnať" kontakty na lekárov, čo sú prístupní, do iného mesta sa mi k pediatrovi chodiť nechce a zatiaľ som sa o nikom v okolí nedozvedela.

Vedrun, ja som práve že počula o rodičoch, ktorí dostali pokutu, no nemám to overené.
    Táňa   Reagovať

0

0

Teda, o tom vyhlaseni som nevedela...To znie ako dobra alternativa. Ja viem len o jednej kamaratke, ktora nedala svojho syna ockovat, ale musela koli tomu zmenit lekarku a taku spriaznenu nasla az v Bratislave! Sme z Prievidze (stredne Slovensko). Kontakt ale neviem, pretoze to tu dlho nevydrzala:-) Myslim na slovensku. Zila a rodila v Holansku a po chvylke doma na Slovensku opat odysla ...:-)))
    pata   Reagovať

0

0

No nasa prva pediatricka mala v ockovani hokej a ked sme striktne odmietali ockovanie (najprv ani nevedela ze je povinne mam taky pocit - az na druhej poradni na nas vybalila vetu - zistila som ze je ockovanie povinne :)) tak asi musela zacat studovat ako sa veci podla zakona maju. A ked sa jej nepodarilo nas presvedcit tak ona nam povedala ze jej mame priniest to vyhlasenie od notara. Tak sme to urobili ale coskoro sme od nej odisli, neboli sme s nou spokojni... Druha pediatricka dostala kartu aj s tym prilozenym vyhlasenim a nemala s tym problem... Obcas sa kontrolne opyta ci sme si to nerozmysleli ale netlaci na nas... Mimochodom obe su v Bratislave a ta nasa terajsia v sukromnom zdravotnickom sanatoriu. A na tej prednaske o ockovani som bola, bolo to riadne akcne kedze tam bolo pritomnych dost lekarov (a ti su samozrejme najmudrejsi na svete) ale som rada ze aj v tomto sa veci trosku hybu dopredu. Mimochodom teraz v sobotu je prednaska o ockovani v Ekoporadni Zivica v Bratislave: http://www.ekoporadna.sk/index.shtml?cat=373c097be76a6f8c9e0c743a3f96cbba
    ak mate moznost treba sa zucastnit :)
    Mimochodom ja som si za porodom odskocila do Brna a som maximalne spokojna... Rodila som podla svojich predstav (aj s dulou) a nikto tam na mna "netlacil". Ked pocuvam skusenosti z porodov na Slovensku tak je mi zle :(
    Drzte sa maminy!!! :)
    vedrun   Reagovať

0

0

Dobry den

rada by som sa na vas obratila ohladne ockovania. Odmietli sme ockovanie proti pneukokovym ochoreni 2 davka. Boli sme predvolani na urad a snazia sa nas pokutovat.

Mate nejake skusenosti?

Dakujem
    Matusnakova
    0908741583
    Jana Matusnakova   Reagovať

0

0

Pozrite si stránku http://rizikaockovania.sk/leg/leg6-odmietnutie_2010.html

Môžete tiež kontaktovať občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania, kde je množstvo rodičov, ktorí takýto kolotoč už absolvovali alebo ich to ešte len čaká. http://rizikaockovania.sk/kontakt.html
    Peter   Reagovať

0

0

ahoj,mam osem mesacneho synceka teraz mu zistili AE ,chodime na kozne dali nam rozne maste aj kortikoidnu ,myslim ze sa nam to prihodilo po druhom ockovani vyhadzal sa na chrbatiku a brusku ...teraz neviem ci ho mam dat ockovat tretou vakcinou ked ma take neziaduce ucinky a neviem co na to povie pediatricka !a Vy mate ake skusenosti ?
    dakujem za odpoved pa
    Denisa Malcekova   Reagovať

0

0

Ako matka dietata, ktore malo od 4 mesiacov atopicky ekzem (objavil sa po ockovani v 3 mesiacoch) by som Vam poradila min. odlozit ockovanie. Negativna reakcia organizmu dietatka na ockovanie, s nasledkom tak silneho ekzemu, ze je treba pouzivat kortikodnu mast, je relevantny dovod, preco nadchadzajuce ockovanie odmietnut. Imunitny system babatka je krehky a nie kazde dietatko "naloz" vakciny zvladne. Pretazenie imunitneho systemu (ktore sa prejavi ekzemom) treba respektovat a organizmus nateraz zbytocne dalej nezatazovat. Moj nazor:-)
    Vela sil a usmevu pre Vasho synceka, nech sa Vam podari ekzem cim skor zvladnut - nam sa to podarilo v zasade tak do veku 3 rokov, odvtedy sa obcas objavil, ale skor uz syn maval len suchu pokozku, a to najma v zimnom obdobi. Na premastovanie atopickej pokozky (ma sklon k suchosti) sa nam najlepsie osvedcilo bambucke maslo - Shea Butter - vzdy v zime ho sem tam pouzijeme, ked pokozka vyzera byt sucha.
    Klaudia   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií