BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Vyhodnotenie súťaže „Kto nájde viac éčiek?“ (4)

1. Vyhodnotenie súťaže „Kto nájde viac éčiek?“ (4)
    Od súťažiacich sme dostali veľa tipov na výrobky, ktoré obsahovali síce veľa prídavných látok, mnohé z nich však boli z kategórií látok „ešte prijateľné“ (2) alebo „menej vhodné“ (3), a teda v celkovom číselnom vyjadrení s nimi až tak nebodovali. Ale už vás nebudeme napínať – o „medailové umiestnenia“ sa podelili dva výrobky: Ovocný nápoj Zeus (3. miesto) a Lentilky (1.-2. miesto).
    Od súťažiacich sme dostali veľa tipov na výrobky, ktoré obsah...

Reagovať

2. Kto nájde potraviny....

Kto najde vela aditiv v akychkolvek potravinych, prosim, podelte sa aj somnou s touto informaciu, nemusite pisat, staci, ked mi odfotite zlozenie, alebo odpisete
    Matej   Reagovať

0

0

Re: Kto nájde potraviny....

Ja som včera našla Roxové lízatka 13 E-ček.. Mám aj foto..
    ipolakovicova   Reagovať

1

1

Re: Kto nájde potraviny....

20 Eciek - Parizsky salat Fliper
    Marek   Reagovať

0

0

Kto najde v akychkolvek potravinach nejake aditiva, prosim, nech sa aj somnou podeli zo zlozenim, staci mi mail s fotografiou zlozenia, pomoze mi to k propagacii niecoho .... zaujimaveho na com pracujem. Pomoze mi to a rad sa aj s vami podelim o nebezpecnych potravinach alebo inak podozrivych. Spytajte sa ma na akekolvek E-cko, rad vam odpoviem. S pozdravom Matej Šiculiak
    Matej Šiculiak   Reagovať

0

0

ASPARTAM

ďakujem, konečne som po dlhom hľadaní našiel číselné označenie pre aspartam - E951.
    Aspartam totiž jednoznačne spôsobuje rakovinu, a to už v dávke 20 mg na kg telesnej váhy. Pritom americká zdravotná norma povoľuje 50 mg a európska 40 mg! O čo im ide??
    Peter   Reagovať

1

0

Re: Vyhodnotenie súťaže „Kto nájde viac éčiek?“ (4)

Hmm, lentilky? A sakra, moja oblubena cukrovinka :) Asi to budem musieť prehodnotiť, ale ešte, že ich jem len občas :)

Vo vysokých dávkach škodlivý, ale čo sa rozumie pod tou vysokou dávkou? Téma "éčiek" je dnes vysoko aktuálna ale povedzme si otvorene, nájdeme dnes niečo čo nie je škodlivé? Napr. také cigarety a alkohol, nie sú škodlivé? Myslím si, že sú, ale mnohí z nás vidia len to, čo chcú vidieť. Možno ten alkohol a cigarety majú horší dopad na zdravie a spoločnosť ako tie "éčka". Nie som zástanca potravinových aditív ale spolieham sa na to a verím, že je to riadené prísnymi normami. A na druhej strane, máme možnosť výberu, veď nám nikto nekáže denne sa napchávať potravinami, ktoré majú vysoký podiel týchto látok. Či?

A zoberme si len také ovocie a zeleninu, konzumujeme ich, lebo si myslíme, že žijeme zdravo, ale radšej ani nechcem vedieť koľko "sajrajtu" je na jednotlivých plodoch, len aby sa to udržalo "čerstvé" a aby sa to dalo prepravovať. Myslíme si, že vodou to dáme dole, ale obavám sa, že tomu tak nie je :(

Takmer vždy máme možnosť voľby, takže Vám prajem správne rozhodovanie ;)
    ali   Reagovať

1

0

myslim, ze existuju aj lentilky \"bez konzer. latok\". maju to napisane na krabicke. snad sa ich toto zlozenie netyka, ci??? neda sa zvacsit ta fotka testovanych...asi dnes kupim a porovnam ;)
    nuna   Reagovať

0

0

Len by som doporučila do súťaže nominovať aktuálne výrobky s aktuálnymi obalmi. Tie Lentilky boli na trhu pred mnohými rokmi, už niekoľko rokov sú na trhu Lentilky bez umelých farbív... Doporučujem si prečítať zloženie, je úplne iné.
    Jozefína   Reagovať

1

0

Re: Re: Vyhodnotenie súťaže „Kto nájde viac éčiek?“ (4)

Preco mate pocit ze niekto do sutaze nominoval lentillky s pred mnohych rokov? Ja vidim ze do sutaze sa nominovali lentilky, ktore boli v case sutaze bezne na pultoch obchodov.

Nemyslim si ze dotycny co nominoval lentilky si doma schovaval obal s pred mnohych rokov a cakal na to, kto kedy sutaz o najviac eciek vyhlasi.

To ze su dnes dostupne lentilky s inym obalom "vyhru" lentiliek v case sutaze nespochybnuje.
    Jozef   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií