Špaldový falafel
Suroviny
- 150 g špaldového bulguru,
- 1 veľká olúpaná cibuľa rozkrájaná na väčšie kúsky,
- 2 strúčky cesnaku,
- 15 g čerstvej petržlenovej vňate,
- mletý kmín a koriander,
- 1 lyžička prášku do pečiva,
- soľ,
- čierne korenie,
- 200 g uvareného lúpaného hrachu,
- 1 rozšľahané vajce,
- 60 g strúhanky,
- olej.
Postup
Bulgur nasypeme do misy a zalejeme studenou vodou. Necháme 20 minút nasiaknuť, potom opatrne zlejeme. Cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, kmín a mletý koriander rozmixujeme dohladka. Pridáme čierne korenie, uvarený a zomletý (rozmixovaný) hrach a vypracujeme na hladké cesto. Pridáme vajce, strúhanku, bulgur a premiešame. Zo zmesi mokrými rukami formujeme malé guľaté placky, ktoré z oboch strán opražíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou, hranolkami, zeleninovým šalátom alebo so špenátovou či inou zeleninovou zmesou a chlebom.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Špalda na všetky spôsoby – receptár Klubu BIO-PaPa
Recept pridaný: 20.03.2020
Zaujal: 93781 krát