BIO spotrebiteľ

Recepty - Vegetariánska strava

Vegetariánska strava – bezmäsitá strava so živočíšnymi produktmi.

Švagrove cestoviny

400 g špaldových BIOrezancov 250 g špenátu 150 g šunky (možno vynechať) 150 g mrazeného hrášku 100 g eidamu 100 g šampiňónov 200 ml smotany na varenie 1 cibuľu olej soľ mleté biele korenie bazalka
(Vegetariánska strava)


Polievka z mladých kalerábov

4-6 mladých kalerábov rastlinný olej – najlepšie bio slnečnicový alebo sezamový 40 g hladkej špaldovej múky 1,25 l zeleninového vývaru 40 g celozrnného kuskusu bio nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať alebo kôpor sol
(Vegetariánska strava)


Polievka z novej zeleniny

1 cibuľa 4 mrkva 2 zemiaky hrsť zeleného hrášku 1 polievkovú lyžica masla alebo rastlinného bio oleja 1 čajová lyžička rasce bio polievkové lyžice špaldovej krupice bio soľ
(Vegetariánska strava)


Jarná zeleninová polievka so špenátom

Na 1 porciu: 1 šálka vody niekoľko lístkov špenátu alebo mladej žihľavy 1 zemiak kúsky rôznej základnej zeleniny (mrky, ?ervená repa, petržlen) 3 kvapky oleja 1 polievková lyžica jemných ovsených vločiek
(Vegánska strava, Vegetariánska strava)


Špenátová polievka

1kg špenátových lístkov 1 veľká cibuľa 1 zväzok petržlenovej vňate 25g slnečnicových semiačok 1 pol.lyž. oleja 1/2 l zeleninového vývaru 100g sladkej smotany šťava z 1 citróna soľ a mleté biele korenie mletý koriander
(Vegetariánska strava)


Žihľavová polievka

1l vody 2 hrste sekanej mladej žihľavy hrsť pažítky 1/8l mlieka 0,5 lyž. Solčanky 30g masla 40g múky - ražná alebo špaldová 1 žĺtko soľ 2 celozrnné žemle
(Vegetariánska strava)


Hubovica

čerstvé huby mladá mrkva petržlen cibuľa 2-3 zemiaky voda soľ čierne korenie mletá červená paprika hrubá múka vajíčko petržlenová vňať
(Vegetariánska strava)


Pohánkové krokety

500 gr pohánky - lámanky, koreňová zelenina (1-2 mrkvy, kúsok petržlenu, zeleru), zeleninový bujón, soľ, čierne korenie, olivový olej, 6-7 strúčkov cesnaku, sójová omáčka, vajíčko (nemusí byť), sezam,
(Bezlepková strava, Vegetariánska strava)


Vianočný pletenec - štrúdľa

Cesto: 25 dkg hladkej múky, 25 dkg Hery, 25 dkg tvarohu. Plnka:jablká strúhané, orechy vlašské sekané, hrozienka, cukor, škorica mletá, strúhanka.
(Vegetariánska strava)


Ovsené guľky

100 g ovsených vločiek, 100 g práškového cukru, 80 g masla, 2 lyžice piškótovej strúhanky, 2 lyžice rumu,na obaľovanie kakao a piškótová strúhanka, kandizované ovocie na ozdobu.
(Vegetariánska strava)





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií