BIO spotrebiteľ

Emulgátory


Ďalšie informácie

Robte s nami výstavu (10)
Emulgátory
... sú tie isté. Pôvodná receptúra chleba pozná ako suroviny iba múku (pšeničnú, ražnú, špaldovú...), soľ, kvasnice a rastlinný tuk. Naopak - do chleba a pečiva rozhodne nepatria rôzne moderné prídavné látky ako kypridlá,...

Aditíva v potravinách (...alebo éčka, éčka, a zase éčka!)
... od ranného umytia až po zhasnutie lampy na nočnom stolíku. A dostala sa aj do potravín. Zahusťovadlá, emulgátory, prídavky na zjemnenie chute, na jej zvýraznenie, aromatické látky, aditíva pre lepšiu farbu, vôňu, či na...

Vyhodnotenie súťaže „Kto nájde viac éčiek?“ (2)
Emulgátory
... častejšie umelo vyrábané aditívum, požitie je bez rizika APETITO - syrová omáčka na cestoviny Celkový koeficient: 1+1+3+4+3+3+3+3+3=24 Tip poslala: Eva V. Text správy: Zloženie: E 410, E 270, MODIFIKOVANÝ...

Aditíva – Emulgátory
Hovorí Vám niečo pojem emulgátory ? Ak nie, práve v tomto článku sa o nich dozviete, a ak ste už o emulgátoroch počuli, aj tak sa oplatí prečítať tento článok, aj v tejto časti...

Džemy, pasty, nátierky, kompóty a zeleninové šaláty
... výrobu džemov, pást, nátierok, kompótov a zeleninových šalátov sa nesmú používať: syntetické emulgátory, zahusťovadlá, antioxidanty, aromatické látky, syntetické sladidlá, syntetické konzervačné...

Chlieb a pekárenské výrobky
... výrobkov sa nesmie používať: práškový glutén a iné prostriedky na zlepšenie chleba, syntetické prídavné látky, emulgátory, farbivá, konzervačné prostriedky, minerálne oleje, syntetické oleje, chemické...

Syry
... iné chemické prídavné látky, používať hliníkové obaly, ktoré prichádzajú do priameho styku so syrom, pridávať do syrov syntetické farbivá, ochucovadlá, emulgátory, konzervačné prísady a chemické prídavné...

Jogurty a zmrzlina
... a bylinné prísady len ekologického pôvodu. Do jogurtov a zmrzliny sa nesmú pridávať: syntetické stabilizátory, emulgátory, antioxidanty, ochucovadlá, farbivá a prídavné látky. Na ohrievanie jogurtov sa nesmú...

Margarín = zdravá a chutná pochúťka
... olej, který se do podoby margarínu zpracovává za použití sofistikovaných postupů. O roztíratelnost se starají emulgátory, přípravky proti praskání zabraňují vystřikování směsi vody a tuku z pánve. Další přísady...






Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií