Jeho cieľom je maximalizácia výnosov a minimalizácia nákladov na hektár. Konvenčné poľnohospodárstvo používa chemické prostriedky. Má negatívny dopad na krajinu a životné prostredie, ako aj zdravie ľudí.
... bioproduktov a biopotravín
sú omnoho chutnejšie, nakoľko obsahujú viac aromatických látok a stopových
prvkov a vitálnejšie
majú dlhšiu skladovateľnosť, pretože obsahujú menej vody a dusičnanov
(zelenina, ovocie,...
... ďatelinoviny u
ekologických poľnohospodárov nevyhnutným článkom všetkých osevných postupov.
Silný názov, ale tak to cítim. Najmä keď som navštívila niekoľko ekofariem,
kde som na vlastné oči videla, ako sa ich...
... ničia životné prostredie a ktoré sú deštruktívne a musel som robiť kompromisy. Človek musí robiť kompromisy aj tu - ale tu je to mnohonásobne menej, ako v meste - tam si musíš kupovať potraviny, tie sú zabalené, produkuješ...
BIO NEBIO ... jedna – od p. Janovíčka.
Názor Ing. Janovíčka
„Autorka článku sa na problematiku ekologického poľnohospodárstva a výroby biopotravín pozerá zrejme len z jednej stránky a nechce vidieť alebo nevidí reálne dôvody,...
Prečo ekologické poľnohospodárstvo? ... chemikálii. Úroda je chránená čisto biologicky, prípadne mechanicky. Ťažké mechanizmy sa takmer nevyužívajú. O zdravý stav pôdy sa stará mulčovaním, zeleným hnojením a inými prírode blízkymi metódami. Nevyvíja na prírodu...
Ekologické versus konvenčné poľnohospodárstvo Základné rozdiely medzi ekologickým a konvenčným poľnohospodárstvom vidieť z tabuľky:
ekologickékonvenčné
Pôda
hnojom a kompostom zvyšuje prirodzenú úrodnosť pôdy,...
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií